Molim pomoć, kako do oružja?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Molim pomoć, kako do oružja?

Post by Tomy » 05 Oct 2009, 21:02

Nemoj se sa time uzbuđivat jer su to novinski kurioziteti.
Ne kažem da nije istina, ali nije ni pravilo
Ma znam da nije pravilo, al znaš da je napad najbolja obrana.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 05 Oct 2009, 21:08

Nemojte samo čovjeka razapinjat zbog onoga što ga je život ovdje naučio, ako su neki preko špage uspjeli dobiti diplomu, stan, braniteljsku mirovinu, posao, itd. maltene cijela država funkcionira na tom principu,
onda je i opravdan njegov zahtjev za time, jer će na kraju samo čovjek doći u očajnu situaciju da je htio bit pošten, a izvozali su ga i nasamarili na sto načina.
Daleko od toga da je ta korupcija dobra, ali neznam kako se toga riješiti kad oni koji govore protiv nje su sami upleteni, kako to rješiti ?
magisches schwein

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 05 Oct 2009, 21:11

Gledaj, ne možeš pričati o nečemu što nisi probao temeljem "čuo sam", "rekli su mi".

Probaj, napravi, pa onda možeš reći je li bilo tako ili onako.

Bareem ovdje ima tema i postova o proceduri koliko voliš.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 05 Oct 2009, 21:57

Mislim da je Deep_Purple pokazao nervozu , žurbu, što bih ja prokomentarisao tako da neki ne odrastu ni sa 30god. Jer mlađi hoće sve i to odmah.

I kod mene se često motaju neki tipovi ali tačno znam koji i kakvi topovi.
Da mi narkoman provali u stan (koji bi se zadovoljio robom od 50 maraka) sigurno nebi upotrijebio pištolj, nego palicu , sprej i sl. Ako bi se motali opasniji mutni tipovi, znači da sam negdje ipak malo zasrao, teško mi i pištolj tada može pomoći.
Da mi provali navijačka skupina sa noževima e onda...... ali to nemožemo predvidjeti.
Ali mi ipak možemo predvidjeti neke stvari, zaštiti se na razne načina prije pucanja u meso što oni koji su to ikada uradili znaju da nije nimalo lako, i da ostavlja negativne posljedice koje su dalekosežne za daljnji život.

Evo savjet br. 2 : Deep_Purple preseli se.

Pitanje je bilo - Molim pomoć , kako do oružja?
savjet broj 3.: pa može i nelegalno, jer zakon je i tu predvidio sankcije a svatko odgovara za svoje postupke. Kasno je tražiti legallnu dozvolu ako smo već negdje zasrali jer ishodovnje traje.

Evo ja ti, (nemoj zamjerit) i da mogu pomoći na onaj način na koji si tražio nebi pomogao. (veza za ćevape)
Da si pročitao večinu postova kao ja prije uključivanja na forum ne bi imao razlog uopšte pokretati temu jer sve je več napisano i opisano.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

nino81
Pozornik
Pozornik

Post by nino81 » 06 Oct 2009, 07:46

Kupi plinski pištolj, streljivo koje sadrži suzavac , prijavi mupu i to je to..

Snajperista
Banned

Post by Snajperista » 06 Oct 2009, 09:19

nino81 wrote:Kupi plinski pištolj, streljivo koje sadrži suzavac , prijavi mupu i to je to..
Lako je rec uzet cu pistolj pa nek provali upucat cu ga,mozda se radi o nekom maloljetniku koji bas i previse ne razmislja glavom,mislim da je krajnja stvar upucati nekog.Ipak se radi o ljudskom zivotu. :!:
Last edited by Snajperista on 06 Oct 2009, 09:27, edited 1 time in total.
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Oct 2009, 09:25

Nemojte se razbacivati sa savjetima tipa "pucaj" i sličnim, pogotovo ako niste nikada u životu bili u prilici u nekoga pucati. Niti bi uporaba oružja radi provale bila opravdana pred sudom, niti bi pucanje iz plinjaka bilo u redu, možda bi bilo kontraproduktivno. Što ako na plinjak netko izvadi pravi gan???

Vatreno oružje smije se uporabiti samo u nužnoj obrani, koja je jasno zakonski definirana i o čemu smo ovdje već pričali. Sve drugo nosi rizik dugotrajne zatvorske kazne.

Snajperista
Banned

Post by Snajperista » 06 Oct 2009, 09:28

nobile157 wrote:Nemojte se razbacivati sa savjetima tipa "pucaj" i sličnim, pogotovo ako niste nikada u životu bili u prilici u nekoga pucati. Niti bi uporaba oružja radi provale bila opravdana pred sudom, niti bi pucanje iz plinjaka bilo u redu, možda bi bilo kontraproduktivno. Što ako na plinjak netko izvadi pravi gan???

Vatreno oružje smije se uporabiti samo u nužnoj obrani, koja je jasno zakonski definirana i o čemu smo ovdje već pričali. Sve drugo nosi rizik dugotrajne zatvorske kazne.
:A28:
Slažem se s tobom NOBILE.
:A28: :A28:
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 06 Oct 2009, 12:18

Maximus wrote:Ja mislim da vatreno oružje u krajnjem slučaju ima i puno veći psihološki učinak na lopova ili napadača od palice i sličnih stvari. I naravno nemora uvijek cilj samoobrane biti da treba nekoga ubiti. Ako se da u bijeg kad ugleda cijev uperenu u lice nek bježi nebi bilo lipo pucati u leđa jer je on provalio u moj stan. Nismo Ameri.
Upravo tako, cilj samoobrane nije da se nekoga ubije. Ako se napadač ne uplaši uperene cijevi, možda se uplaši hica upozorenja. Kako, Breadfan reće: ja ne bih stao ni pred zračnicu, a kamo li gun. Ja bih dodao da ja ne bih stano ni pred čovjeka koji u ruci kamen drži. Sjetite se Davida i Golijata. Još da netko opali prema meni, ne znam gdje bi mi bio kraj (u mirnodopskoj situaciji :roll: ). Ak to ne pomogne, Bože moj, moraš bit precizan i pogađat vitalne dijelove ak već hoćeš efikasnije zaustavljanje.

Sve zavisi o situaciji. Npr. francuski policajci, dakle prometna i policija koja je patrolirala gradovima, nosili su 7,65 jer nisu toliko često dolazili u situacije samoobrane i jer ako jesu oni koji bi ih napali u principu nisu bili toliko ludi i možda ih nije trebalo baš ubit. Nasuprot tome žandarmerija je imala duge devetke, što je za njihov posao i normalno. Vrsta sukoba u koji oni ulaze nema isti intenzitet kao kod policajaca koji naplačuju krivo parkiranje ili mjere brzinu vozila. Zanimljivo je da su u isto vrijeme (govorim o kraju osamdesetih) policajci koji su patrolirali pariškom podzemnom željeznicom imali u naoružanju 357 magnume 4". To je valjda zahtjevala njihova radna okolina. Meni su se pojedina mjesta u toj podzemnoj željeznici cinila kao da sam ušao u igru Doom ili nešto slično. Bubnjanja, vatre poluludi tipovi okolo i ostali efekti nisu davali osječaj sigurnosti. I da u takvoj situaciji da netko stane pred mene bilo bi to 'shoot to kill', ali ljudi nisu uvijek u takvom okružju i nužna obrana na ulici ili nekom uljuđenijem okružju ne mora značiti da odmah treba nekog ubit.

Trap
Pozornik
Pozornik

Post by Trap » 06 Oct 2009, 14:58

Deep_Purple wrote:Da sam majstor jiu-jitsu visok ko centar Chicago Bullsa onda su borilačke vještine ok rješenje, ali di ću ja ić mlatit nekog provalnika a imam metar i žilet? Što se tiče situacije u kojoj mi frajer, potencijalno naoružan, upada usred noći u stan - tu mi baš i nije briga oko njegovih ljudskih prava i ženevskih konvencija nego samo da ga zaustavim u namjeri da mi napravi neko zlo (jer sigurno nije navratio na kavu). Da li ikad želim potegnuti pištolj na čovjeka? Ne dao Bog. S druge strane, kad se brani goli život ne postavljaju se pitanja.

Netko je gore komentirao zašto tražim "štelu" - ne zato da bih izbjegao zakonom propisanu proceduru ili zaobišao neku zakonom zapriječenu odredbu, nego upravo zato da mi se odobri molba kako bih tu proceduru smio proći.
ovako...za tebe nije nikakvo oružje...previše paničariš..pa vjerujem da u situaciji kad bi ga trebao primjeniti ti to ne bi mogao...ili ako bi ipak skupio snage za stisnuti okidač napravio bi neku glupost
sad molim te nemoj odgovarati na ovaj moj post na način da ja nemam pojma koji si ti junak ili heroj...da bi ti upucao sve njih koji ti pređu kućni prag

ako se bojis da ti neko upadne u stan...zar nisu protuprovalna vrata jeftinije i brze rjesenje...a da ne pricamo o drugim stvarima
druga stvar...probaj sa hladnim oruzjem...kao noz npr. ili nekakva katana...to su poprilicno mocna oruzja..pogotovo u situacijama bliske borbe (kad ti netko udje u stan)
nije da ti dajem neke pravne savjete...ali vjeruj mi da nekoga izrezes nozem sigurno bi bilo manje problema nego da si ga upucao
vjerujem da tog potencijalnog provalnika porezes vecina bi njih pobjegla...a u slucaju da ga upucas...hm..zar stvarno zelis imati mrtvaca u stanu?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Oct 2009, 20:53

upravo zato sam rekao da je jopanov savjet sa B-Ball palicom dobar i da ga ne treba odmah odbaciti. IMHO katana je jednako drasticna kao i pistolj, daj zamisli da naletis na provalnika en face u stanu i "šlisneš" ga full šus sa katanom... krknes ga po pola... e pa koji tek onda nered imas u stano ako mu drob izvrnes van ko' carapu... bolje onda da ga upucas, barem bi lakse pospremio =) salu na stranu...

Sve zavisi od situacije kako reagirati, dakle, dobro je imati oruzje u kuci, ali neka i B-palica bude pri ruci za primarne slucajeve i uglavnom bi trebala biti dovoljna protiv napadaca s nozem recimo... u svakom slucaju puno bolje da mu ruku polomis nego da ju odsjeces s katanom...

Ako cemo ici na psiholoski efekt, (pistolj uperen u facu i tome slicno), onda si slozis kucu ko Tackleberry, ono vrece s pijeskom, zidovi obojani maskirno, limene kante od diesela, limenke od streljiva, konzerve s natpisom "Ciklon B", gasmaske, bodljikava zica u vazi umjesto cvijeca, par pazljivo odabranih postera po zidovima (tipa Winchester, XD-m, Browning, pa shematski prikazi raznog streljiva, a iznad kamina uokvirena slika Prljavog Harry-a u "do you feel lucky" pozi), zastave od marinaca i rangera, na svakim vratima u kuci meta-silueta sa izbusenim rupama na glavi, plexusu i yayima sa kalibrom ne manjim od .45.... mislim da bi taj koji bi upao u takvu kucu/stan, nakon par sekundi patio od "sindroma punih gaća" i prokljinjao dan kada mu je palo na pamet provaliti u taj stan...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 06 Oct 2009, 21:06

Mike_Torello wrote: ali neka i B-palica bude pri ruci za primarne slucajeve i uglavnom bi trebala biti dovoljna protiv napadaca s nozem recimo...
Ja ne bi svoj život polagao u "b-palica bi trebala biti dovoljna" teoriju da provalnik u mojoj kući krene na mene nožem ili kacavidom. U toj situaciji je vatreno oružje sasvim opravdano, da li s ciljem odvraćanja od napada ili kao krajnje sredstvo za samoobranu. Tu po meni nema nikakve dileme ni kalkulacija. Lako je sad razglabat šta i kako..al' takve situacije traju kratko i obično završavaju bježanijom lopova ili nečijim ranjavanjem (ili još gore). Tu se nema vremena niti se znaju namjere napadača POGOTOVO ako je naoružan.

Ako nije, onda nije neophodno vaditi oružje..ali ni to nije garancija da ne nosi nekakav nožić negdje u džepu "za svaki slučaj".

Zato su to Ameri riješili bez komplikacija..i zato na njihovim forumima se ne raspravlja i radi nauka od toga šta i kako s provalnikom..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 06 Oct 2009, 21:06

Samo da te poslije ne tuži za nanesene duševne boli. :A02: :A02:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Oct 2009, 21:19

Koliko posjednika vatrenog oružja je u stanju u noći po mraku pronaći (izvaditi iz sefa) svoj gan, onako trgnuti iz sna, napuniti ga i s njime nešto korisno napraviti?

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 06 Oct 2009, 21:47

nobile157 wrote:Koliko posjednika vatrenog oružja je u stanju u noći po mraku pronaći (izvaditi iz sefa) svoj gan, onako trgnuti iz sna, napuniti ga i s njime nešto korisno napraviti?
Nemoj dirat u osinjak :?

Zašto lopovi nikad ne provale u mjesta tipa, recimo stan of Jeffery Dahmera, Johne Wayne Gacya ili nekog sličnog lika ?
Mislim da bi im to bilo puno zanimljivije za vidjet od opisa stana koji je mike predložio :P
magisches schwein

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 06 Oct 2009, 22:49

Provalnik ionako nikada nece uci u stan nekome dok nije 100% siguran da nema nikoga u njemu.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Oct 2009, 22:58

Hoće, hoće, a u pravilu se ljudi uplaše pa uopće ne reagiraju, provalnik ode, ili se uopće ne probude a budu pokradeni.
Za sada provalnici kod nas u pravilu samo kradu. Za sada...

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 06 Oct 2009, 23:08

nobile157 wrote:Koliko posjednika vatrenog oružja je u stanju u noći po mraku pronaći (izvaditi iz sefa) svoj gan, onako trgnuti iz sna, napuniti ga i s njime nešto korisno napraviti?
Hjooj Nobile probi mi uši šta vičeš tolk'o.. :mrgreen:
I ko kaže da preko noći mora biti u sefu? ;)
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 07 Oct 2009, 01:47

Ja bi se malo vratio na početak ovoe teme.
Inače i ja sam u fazi dobivanja dozvole (trnutno samo držanje) ,ne treba mi nošenje,ne bavim se strljaštvom,još.
Ali kažnjavan sam gomilu puta,dosje bio debel kao biblija.Dosje pbrao već u 16,4 mj.Znači slikanje,uzomanje kose radi dna,i otiske dlanova.
Stvar je u tome da sam ja to napravio ka mulac i to pošteno odležao.Hvala bogu klonio se dalje problema i nisam više prijavljivan.
Uglavnom stvar je u tome da sam ja pred tri mjeseca nazvao mup i pitao ih kako da podnesem zahtjev za brisanje iz kaznene evidencije.
Dobro napišem ja to i pošaljem na krim policiju Rijeka.
Nakon kojih mjesec i pol mi dođe kući čitaba sa sadržajem stila,Dragi gospodine mi NISMO NAŠLI NIŠTA O VAMA?
U DALJNOJ ISTRAZI ČEMO VAS OBAVIJESTITI.
Ok čekam ja dalje i oni me pozovu u mup na razgovor.Došo ja tamo,objasnim im ja sve šta sam radio,kada,kako....
I kaže meni lijepo lik.Uglavnom oni su mi automatski u 23 godini zatvorili taj dosje i stavili ga u neko mirenje'?'nemam pojma šta je to,ali mi je lik lijepo reko ,brisalo se jer sam to sve napravio kao maloljetnik i jer sam bio čist 5 godina.NEMOJ DA TI PADNE NAPAMET IŠTA VIŠE NAPRAVITI NAKON 23 JER TI SE TO NEČE POBRISATI SLJEDEČIH 10 GODINA.Isto mi je reko i za oruzje,bilo kakav,makar mali prekršaj i možeš se pozdraviti sa zahtjevom za oružje.

Kako je bilo riječ za provjer,naravno da aprovjeravaju i ako ti stvarno nađu bilo kakvu sitnicu nema teorije da češ zaslužiti papir.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 07 Oct 2009, 08:00

bravo :A28:

to je pravi put prema dozvoli :A25:
武士道

Ognjem i mačem.

Post Reply