Zna ko kaj o ovome?
- Snajperista
- Banned
Zna ko kaj o ovome?
22.l.r.
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
Re: Zna ko kaj o ovome?
Za štakore i slično. Jako loš posip iz užlijebljene cijevi, upotrebljivost do max. 10m(i to sam pretjeral). Šteta novca. 
- Snajperista
- Banned
Jel moze kaj nastetit cijevi?
I samom oruzju?
I samom oruzju?
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
Zavisi od vrste sačme. Da li je olovna ili čelićna.
Generalno ne može naštetit, pogotovo što se radi o slabom punjenju i maloj sačmi.
Bez brige.
Generalno ne može naštetit, pogotovo što se radi o slabom punjenju i maloj sačmi.
Bez brige.
- Snajperista
- Banned
Hvala na pomoci.. 
ili budalu.
ili budalu.
ameri ga zovu Rat bullet i vrlo im je popularan za štakore,zmije....
mislim da je i 10m previše za upotrebu toga.sačma je uglavnom olovna jer još nisam vidio takvu čeličnu i tako da ti cijev nije u opasnosti.
ima istih sistema i u jačim kalibrima, npr. kao 38 spec. ali isto je samo za kratke distance bez obzira na jačinu.
mislim da je i 10m previše za upotrebu toga.sačma je uglavnom olovna jer još nisam vidio takvu čeličnu i tako da ti cijev nije u opasnosti.
ima istih sistema i u jačim kalibrima, npr. kao 38 spec. ali isto je samo za kratke distance bez obzira na jačinu.
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
Bilo je jedno vrijeme u KA (Sekstagon), mogu ti provjeriti u pon. samo reci u kojem kalibru ti treba.
9x19 ili .45toni_u wrote:Bilo je jedno vrijeme u KA (Sekstagon), mogu ti provjeriti u pon. samo reci u kojem kalibru ti treba.
Javi cijenu i detalje na p.m. i zahvalan sam ti do neba...
za 9x19 kupujem u Mađarskoj, bilo prije godinu dana 1 euro/kom, na dvadeset metara buši kartonsku kutiju samo prednji dio, zrna ostaju u kutiji ili u zadnjem dijelu kartona
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Evo informacije iz prve ruke, u Sekstagonu u KA imaju takvo streljivo i to u kalibrima 38 spl+, 9x19 i 22mag. Cijene su od 6kn pa do 10kn.
Pucao sam na fazana sa takvim metkom i to u kalibru .44 mag na nekih 1,5 m (fazan je bio pogođen iz lovačke puške u lovu i pao je ali je bio živ). 0 bodova. Čudno me gledao i nije se ni pomaknuo.
Dakle, za tu visoku cijenu ne služi baš ničemu, osim ako želiš to imati.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
to je samo za zmije, isprobano
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Ajoojjjjj nobile 157nobile157 wrote:Pucao sam na fazana sa takvim metkom i to u kalibru .44 mag na nekih 1,5 m (fazan je bio pogođen iz lovačke puške u lovu i pao je ali je bio živ). 0 bodova. Čudno me gledao i nije se ni pomaknuo.
To je bio "samilosni" hitac, jer sigurno nećeš pucati iz puške u fazana na dva metra. No, ta čuvena sačma u revolverskom metku nije se pokazala. A fazana sam, naravno, pogodio.
Naveo sam kao primjer, jer je to streljivo skupo, a kod nas baš i ne napadaju zmije na svakom koraku.
Naveo sam kao primjer, jer je to streljivo skupo, a kod nas baš i ne napadaju zmije na svakom koraku.
"samilosni" hitac "sacmenim" streljivom zato sto neces pucati puskom na fazana na dva metra? pa je onda bolje pucati na fazana sacmenim pistoljskim metkom za zmije?
Naravno. Jesi ti ikada vidio pogodak sačmom u fazana na dva metra???
Znaš što ostane od fazana?? Samo kljun i krila.
A taj metak sam htio isprobati, ne vidim u čemu je problem????
Znaš što ostane od fazana?? Samo kljun i krila.
A taj metak sam htio isprobati, ne vidim u čemu je problem????
Eh!!!
Problem je u tome što se ulovljena sitna divljač koja daje znakove života treba usmrtiti na način zeca "karate udarcem iza ušiju"a pernata divljač stiskom na grudni koš prstima ili ubodom u stražnji dio lubanje gdje se spaja vrat sa glavom(nikakv samolosni hitac)
A ovi exsperimenti sa pračkama ,ostima,el,šokerima zmijskim metcima

Problem je u tome što se ulovljena sitna divljač koja daje znakove života treba usmrtiti na način zeca "karate udarcem iza ušiju"a pernata divljač stiskom na grudni koš prstima ili ubodom u stražnji dio lubanje gdje se spaja vrat sa glavom(nikakv samolosni hitac)
A ovi exsperimenti sa pračkama ,ostima,el,šokerima zmijskim metcima