[tomezd] MOJA KOLEKCIJA ORUŽJA
[tomezd] MOJA KOLEKCIJA ORUŽJA
Zavidna kolekcija u svakom pogledu nobile157!!!! Evo i moje kolekcije (posatao sam je u krivom podforumu
moja greška)
Osima ovih izloženih komada vlasnika sam još nekoliko koji će uskoro biti također postani
edit by cabdriver: Evo, ja popravilo tvoju grešku
Osima ovih izloženih komada vlasnika sam još nekoliko koji će uskoro biti također postani
edit by cabdriver: Evo, ja popravilo tvoju grešku
Re: [tomezd] MOJA KOLEKCIJA ORUŽJA
Lijepo, samo tako. Samo, naučio sam da je puno bolje i koristiti ono što se ima. Ponekada bi mi ganovi bili u koferu po godinu dana a da ih nisam pogledao, pa sam onda nešto i rasprodao. A ovo što imam, koristim, veći je gušt. Još imam Hecklera kojeg ne koristim, pa ću ga prodati.
pozdrav
pozdrav
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Slažem se s tobom. Najbolje bi bilo koristiti sve komade podjednako, ali to je zaista nemoguće. I kad imasš dvoje djece, jedno ti je draže od drugog......
Kako si zadovoljan sa SIG-om?
Ja inače baš ne volim skraćene pištolje, kompakti mi se nikada nisu sviđali, jer tih centimetar i pol cijevi i ručke ne predstavljaju problem za nošenje, ali to puno znači za pucanje.
Ja inače baš ne volim skraćene pištolje, kompakti mi se nikada nisu sviđali, jer tih centimetar i pol cijevi i ručke ne predstavljaju problem za nošenje, ali to puno znači za pucanje.
Što se tiče Siga više nego zadovoljan sam. Jedina zamjerka (koju imam prema većini pištolja koje sam probao) je vezana za skriveno nošenje a radi se o tome da nakon što sam počeo koristiti Glock 19, niti jedan mi ne odgovara kao taj pištolj. Ne znam jesi li probao HS Subcompact ali taj je pištolj iznenađujuće precizan. Mislio sam da je to do mene:) ali i drugima koji su koristili to oružje poakzao je odlične rezultate.nobile157 wrote:Kako si zadovoljan sa SIG-om?
Inače volim skraćena oružja zbog prikrivenog nošenja a i činjenice da imam nešto manje šake.
Subcompactom sam pucao prije 5 godina, čim se pojavio, jedan moj u klubu puca s njim, ali je shvatio da to ipak nije gan za tekme iz više razloga.
Za tekme sigurno nije. Budući da tu "problematiku" poznaš bolje od mene, sigurno bi naveo nekoliko razloga, ali isto tako smatram da veći pištolji Beretta 92, Čz 75 i veličinom slični stvarno nisu pogodni za skriveno nošenje. Ako se radi o skrivenom nošenju, koje iznosi cca sat-dva dnevno, onda ni oni ne predstavljaju problem, ali ako se takvo oružje koristi (nosi) 5, 6, 8 ili više sati dnevno (posebice u automobilu), tada ti stvarno postanu nezgodni za skriveno nošenje.
Vjerojatno ćeš se složiti samnom kada kažem da svrha za koju se pištolj koristi (nosi, kupuje itd) predstavlja značajni čimbenik kod izbora oružja. Glupo je za očekivati da će netko ići u lov slonove sa kratkim oružjem cal. 22. LR ili da će netko izabrati SW Magnim .44 kod čuvanja štićenih osoba. Dakle, jedan od bitnijih značajki kod nabavke oružja je svrha u koju će se isto koristiti.
.....a uuuuuu krenulo me:)
Vjerojatno ćeš se složiti samnom kada kažem da svrha za koju se pištolj koristi (nosi, kupuje itd) predstavlja značajni čimbenik kod izbora oružja. Glupo je za očekivati da će netko ići u lov slonove sa kratkim oružjem cal. 22. LR ili da će netko izabrati SW Magnim .44 kod čuvanja štićenih osoba. Dakle, jedan od bitnijih značajki kod nabavke oružja je svrha u koju će se isto koristiti.
.....a uuuuuu krenulo me:)
To i je najvažnije. Kada god me netko pita što mu preporučujem kod nabavke bilo kojeg oružja, prvo ga pitam: za što će oružje koristiti?
Nošenje za samoobranu, natjecanje - koje i kakvo, lov, kolekcionarstvo ili samo želja da ima neki gan.
Kada sam prerađivao Para Ordnance u Ljubljani, majstor Boro me isto pitao za što ću ga koristiti, samo za tekme ili i za nošenje, pa smo onda dijelove odabrali prema tome.
Beretta 92 je inače po meni promašen gan, prevelika je i preglomazna a ima premalu ručku. Kada je usporediš sa 1911 pištoljima, koji su napravljeni 70 godina prije, vidiš da je stari John Moses Browning bio genije oružarstva i da je znao što je ergonomija prije 100 godina.
Kao što sam već prije rekao, ako hoćeš vidjeti imaš li dobar gan, počni pucati IPSC, pa će ti sve biti jasno. Moram reći da sam vidio jako malo Beretta 92 u toj disciplini. Čak i talijani je malo koriste, više pucaju sa zbrojama Shadow i sa glockovima i klonovima 1911 nego sa berettom.
Ako je usporedimo sa Taurusom, koji je njena kopija, Taurus je apsolutno bolji! Dokazano, frend je imao Berettu, ja Taurusa. Isprobali smo, Taurus je imao bolje okidanje, bolji nišan, bolju kočnicu(sa dekokerom, a Beretta ima kočnicu na navlaci pa smeta kod repetiranja) i općenito umjetnički dojam je bio na strani Taurusa. Nakon toga frend je prodao Berettu (a promijenio ih je jedno 6 prije toga).
Nošenje za samoobranu, natjecanje - koje i kakvo, lov, kolekcionarstvo ili samo želja da ima neki gan.
Kada sam prerađivao Para Ordnance u Ljubljani, majstor Boro me isto pitao za što ću ga koristiti, samo za tekme ili i za nošenje, pa smo onda dijelove odabrali prema tome.
Beretta 92 je inače po meni promašen gan, prevelika je i preglomazna a ima premalu ručku. Kada je usporediš sa 1911 pištoljima, koji su napravljeni 70 godina prije, vidiš da je stari John Moses Browning bio genije oružarstva i da je znao što je ergonomija prije 100 godina.
Kao što sam već prije rekao, ako hoćeš vidjeti imaš li dobar gan, počni pucati IPSC, pa će ti sve biti jasno. Moram reći da sam vidio jako malo Beretta 92 u toj disciplini. Čak i talijani je malo koriste, više pucaju sa zbrojama Shadow i sa glockovima i klonovima 1911 nego sa berettom.
Ako je usporedimo sa Taurusom, koji je njena kopija, Taurus je apsolutno bolji! Dokazano, frend je imao Berettu, ja Taurusa. Isprobali smo, Taurus je imao bolje okidanje, bolji nišan, bolju kočnicu(sa dekokerom, a Beretta ima kočnicu na navlaci pa smeta kod repetiranja) i općenito umjetnički dojam je bio na strani Taurusa. Nakon toga frend je prodao Berettu (a promijenio ih je jedno 6 prije toga).
EDIT by Torello: Molim ne QUOTATI u poruci text koji se nalazi 2cm iznad odgovora. Hvala!
Pištolji 1911 su i prema mome mišljenju bez premca i dan danas. To i je razlog zbog kojih ih svaki imalo ozbiljnjiji proizvođač oružja u svijetu ima u svojoj ponudi. Već duže vremena razmišljam o kupnji Para ordinanca ili Springfilda 1911 ali vjerojatno bi mi to uzrokovalo rastavu braka
Vidio sam jedan tvoj post u kojem si naveo da ni talijani ne pucaju sa Berettama u natjecanjima i ne čudi me. Beretta 92 koju imam ni ne odgovara mojim potrebama budući da je zaista prevelika. Za sada Glock 19 zadovoljava sve ono što mi je trenutno potrebno kod pištolja.......za sad 
Pištolji 1911 su i prema mome mišljenju bez premca i dan danas. To i je razlog zbog kojih ih svaki imalo ozbiljnjiji proizvođač oružja u svijetu ima u svojoj ponudi. Već duže vremena razmišljam o kupnji Para ordinanca ili Springfilda 1911 ali vjerojatno bi mi to uzrokovalo rastavu braka
Prodaj Berettu i još nešto što ti ne paše i odi u Trst i kupi si STI single stack .45 (ne bih preporučio Para Ordnance jer će ti biti prevelika ručka), jer je cijena od 750 eura zaista više nego povoljna. Dobiješ natrag IWU(njihov porez) i carina i ostalo. Ali, to je ipak STI i ne treba ga ništa dorađivati.
Odlično izgleda!!! Jeli ga ima u ponudi u kal. 9x19?? Biti ću toliko slobodan da ti se javim sa dodatnim pitanjima u slučaju da se odlučim na kupovinunobile157 wrote:Prodaj Berettu i još nešto što ti ne paše i odi u Trst i kupi si STI single stack .45 (ne bih preporučio Para Ordnance jer će ti biti prevelika ručka), jer je cijena od 750 eura zaista više nego povoljna. Dobiješ natrag IWU(njihov porez) i carina i ostalo. Ali, to je ipak STI i ne treba ga ništa dorađivati.
Ne samo da odlično izgleda, nego odlično leži u ruci, a repetiranje je fantastično. Mislim da ga rade samo u .45 ACP, a i ja bih preporučio taj kalibar. Ipak je taj gan mapravljen za .45 a ne za 9. Ima ga u Trstu, GUNS PLANET, a inače lovac prodaje S&W u tom kalibru (negdje 9.800 pa do 14.000 kuna).
Slobodno se javi, nema problema.
Slobodno se javi, nema problema.
Prije skoro 10 godina sam prvi i jedini put pucao iz pištolja u kal .45, tako da nemam iskustva s tim kalibrom. Kakv je trzaj kod pucanja u usporedbi sa 9x19???
To je tu negdje, ništa strašno. Iz .45-ice je moja kćer pucala sa 9 godina bez problema. Brzo se navikneš.
Moj omiljeni kalibar, pogotovo sada kada po zakonu o oružju ne smiješ imati ekspanzivno streljivo za samoobranu. 8 g devetke i 14,9 g .45-ice je velika razlika.
Moj omiljeni kalibar, pogotovo sada kada po zakonu o oružju ne smiješ imati ekspanzivno streljivo za samoobranu. 8 g devetke i 14,9 g .45-ice je velika razlika.
Pozdrav svim forumašima i najljepše želje u 2010.
Evo me nakon "malo duže" vremena. Nisam mogao da se ne pohvalim sa novom igračkom[
Evo me nakon "malo duže" vremena. Nisam mogao da se ne pohvalim sa novom igračkom[
Samo da ti saopćim da želim tvoj SIG...
super fotke, super kolekcija...
Koja je bila cijena SIG-a, gdje je kupljen... ?
super fotke, super kolekcija...
Koja je bila cijena SIG-a, gdje je kupljen... ?
Drago mi je da ti se svidja, ipak Sig je Sig
Cijena Sig Sauera P228 = 2 x Beretta (bila je zamijena, 2 Berette za jednog SIga)
Cijena Sig Sauera P228 = 2 x Beretta (bila je zamijena, 2 Berette za jednog SIga)
- istra champion
- Cinker - bojna

Koje su to Berette? M-34 + M-35tomezd wrote:Drago mi je da ti se svidja, ipak Sig je Sig![]()
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana