Deaktivirano oružje, gdje nabaviti?! (M70AB2)

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Deaktivirano oružje, gdje nabaviti?! (M70AB2)

Post by Breadfan » 10 Feb 2010, 03:14

Kad smo već kod vojne opreme, mene zanima se može nabaviti nekakva airsoft verzija T-72? :A23: :A31:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 10 Feb 2010, 19:20

Xraile wrote:Moj cilj je da imam M70Ab2 al u airsoft verziji znaci ispucava 6mm BB-ove ( plasticne kuglice na jace od 1.2Joula) 400FPS-a je to granica, sad neznam sta ekipa govori krinka za sta, pa nezelim od deaktiviranog oruzja napraviti pravo samo bi maknuo unutrasnjost i kupio dijelove posebno koji se daju kupiti za airsoft (gearbox,cijev,baterija itd.) i to sve staviti unutra, zas se napada da ja to pod nekom krinkom radim ili neznam sta, bolje da sam pito samo di se da nabaviti i ostalo rijesiti sam. I nezanimaju me nikakvi Ak-47 ili koje vec piz**** od puske kad mi se svida samo ta AB2.
Ma nemoj to shvaćati tako ozbiljno.
Kao i na svakom forumu, i na ovom forumu postoje članovi koji, iz samo njima poznatih razloga, ne podnose pitanja novopridošlih članova, kao tebe.

Ja sam ti napisao šta je moguće, a šta ne, i kako zakon tretira pojedine vrste oružja.
Ti iz toga možeš sam zaključiti što želiš i što je dobro za tebe, ali i nemoraš.

Osobno, dao sam ti već jednostavniju preporuku, da kupiš AK47 (recimo type. 56 od Real Sworda) i to bi ti bila dobra baza za početak konverzacije u M70AB2, jer je na RS-ovim puškama, tijelo napravljeno od identičnih materijala i identične završne obrade kao i pravo oružje.
Dalje si lako daš istokariti dršku, negdje naći tromblonski nišan, plastična pištoljska drška...

Da si sada kreneš ishoditi dozvolu, treba ti koj mjesec vremena, a kada i ako uopće nađeš M70 AB1/2, papreno ćeš ga platiti.
Ako i uspiješ dići dozvolu i pronaći M70 pod "starim oružjem" , i ako uspiješ i konvertirati u airsoft pušku, tko zna koj će ti referent na referadi za oružje zbog toga zagorčati život...
To je jako puno novaca, živaca i vremena za nešto, što je bolje napraviti u kućnoj radinosti od postojećih airsoft dijelova za replike, a neke izradiš sam, ili daš nekome kompetentijem da ti ih izradi...

Ja razumijem šta da ti je airsoft omiljeni sport ili hobby, i ja sam za mnoge druge sportove i hobbyje tražio i nalazio luda riješenja.
No niti jedno od tih ludih riješenja nije podrazumijevalo poigravanje s jednim od delikatnijih zakona u sustavu...

Puno problema, vremena i novaca, za nešto što ti i nije riješenje, IMHO... ;) :)

puno pozz...

Xraile
Civil
Civil

Post by Xraile » 10 Feb 2010, 21:52

@UrsaMajor hvala puno na savjetima, mislim da ce tako i biti da cu morati sklepati od dijelova, ali tijelo od real sword Type 56 nije slicno ko ovo i neznam dali bi pasao preklopni kundak od AB2 na Type 56, itd. morat cu to detaljno izraditi da dobim sta ocu, HVala jos jednom i zivio.
I da odgovorim gospodinu koji pitao za T72 ne, Airsoft se bavi samo Vjernim replikama pravog oruzja automatske puske, snajperi, pistolji itd. ne nekakvim tenkovima,C130 itd.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Feb 2010, 23:08

Xraile wrote:I da odgovorim gospodinu koji pitao za T72 ne, Airsoft se bavi samo Vjernim replikama pravog oruzja automatske puske, snajperi, pistolji itd. ne nekakvim tenkovima, C130 itd.
Damn, my world shattered now :A07:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 11 Feb 2010, 21:57

nebih se složio, videl sam fotke i filmiće di si airsoft ekipa iznajmljuje prava vozila koja troše pravo gorivo a ne neke kuglice :mrgreen:
武士道

Ognjem i mačem.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 12 Feb 2010, 01:39

Znaaači..može se nać nekakav tenk koji ispaljuje dijabole? Ono, ima nekakvu veliku oprugu u cijevi i deri!
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 12 Feb 2010, 08:11

A kad te pogodi "kuglica" iz tog tenka...... :A03: :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Feb 2010, 08:36

http://www.hobbytron.com/AirsoftRCSnowL ... Smoke.html
evo ti jedan od mnogih =) Airsoft Tenk =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 12 Feb 2010, 23:26

Jel postoji airsoft scud ? :D
magisches schwein

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 13 Feb 2010, 15:12

evo ti scud
Attachments
3387.jpg
3387.jpg (9.31 KiB) Viewed 378 times
武士道

Ognjem i mačem.

Post Reply