Stick sword
Stick sword
Dakle kako naslov kaze, gdje bi se isti dao kupiti? Gledao sam malo po E-Bayu, ali mi je sumnjiv malo "shipping and delivery"...ko na jel u nas Hrvata salju to bez previse pitanja ili pak pitaju vise nego u skoli.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/3 ... SS500_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/3 ... SS500_.jpg
Re: Stick sword
prvo procitati zakon o oruzju (ili barem onaj dio o hladnom oruzju) pa onda pitati pitanje
Za ostrice dulje od 10cm
Ako ti nož spada u slijedeća hladna oružja (mačevi, sablje, bajunete, koplja, helebarde, noževe za komandose, bodeži) onda po carinskoj tarifi ti je stopa carine 7% + PDV (iz USA), ali ti treba odobrenje MUP-a za uvoz takvih stvari.
Ako ti nož spada pod lovačke, kamperske, stolne, obične domaće i slične onda je stopa carine ili 12% ili 0% (ovisno koja vrsta noža) + PDV 22% ali ti ne treba nikakva dozvola za uvoz.
- Original_G
- Cinker - bojna

Ne znam kaj posebno kompliciraju, skrivene oštrice spadaju u "Hladno oružje" a hladno u kategoriju "D" za koju ne postoji obveza prijave.
Kaj je sad dalje komplicirano?
Kaj je sad dalje komplicirano?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Idiotizmi, kao i vecina stvari u ovoj drzavi.
Ono, s katanom od 70cm mozes glumiti Nindzu i skakati naokolo i odrubljivati glave, nedaj boze nekog usmrtiti.
A s nozem od 10cm ... hmm ... w00t?
Mozes nekog ubiti jednom rukom bez problema, ... zbog toga ja nevidim razloga zasto uopce postoje zakoni o oruzju ... ,jedino je ok kao filter populacije i evidencija.
Ono, s katanom od 70cm mozes glumiti Nindzu i skakati naokolo i odrubljivati glave, nedaj boze nekog usmrtiti.
A s nozem od 10cm ... hmm ... w00t?
Mozes nekog ubiti jednom rukom bez problema, ... zbog toga ja nevidim razloga zasto uopce postoje zakoni o oruzju ... ,jedino je ok kao filter populacije i evidencija.
Ok, okanimo se hrvatskog Zakona, pa predjimo na bitno pitanje...jel se to moze kupiti i uvesti kod nas ili se uopce moze kupit kod nas igdje u ducanu kao sta ima replika art recimo ili sl.?
- Original_G
- Cinker - bojna

Replikart ne drži, tj. barem nije držal dak sam ja pital, a izvana nisu htjeli slati s poštom. Tak da preostaje da kupiš vani i doneseš doma.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.