Koju optiku izabrati-prijedlozi i iskustva
Koju optiku izabrati-prijedlozi i iskustva
Imam dobru ponudu za Kahles HELIA CSX 3–12x56
Imam također i ponudu za Swara Z6/Z6i 2.5-15x56 P
Obje su više nego povoljne
Optike su nove
Prijedlozi i sugestije,što izabrati?
Imam također i ponudu za Swara Z6/Z6i 2.5-15x56 P
Obje su više nego povoljne
Optike su nove
Prijedlozi i sugestije,što izabrati?
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Koju optiku izabrati-prijedlozi i iskustva
meni se swar cini prakticniji radi veceg raspona povecanja, manje min. i vece max. povecanje
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Imaš Bmw i Mecu pa šta sad izabrati. Po meni KAHLES ako je za lov a vjerojato je i bolji po cijeni...
KAHLES KAHLES KAHLESmve wrote:Imaš Bmw i Mecu pa šta sad izabrati. Po meni KAHLES ako je za lov a vjerojato je i bolji po cijeni...
- oštrostrijelac
- Poručnik

Kupi jeftiniju, sigurno ne možeš pogriješiti
Ako se pripremaš za dalekometna pucanja, možda bi ipak bio bolji Swar.
Na 600m se može dobro gađati i sa 12x povečanjem.
Ako imaš mogučnost usporediti ih na različitim daljinama i u različitim svjewtlosnim uvjetima, a na način da možeš naizmjence pogledati kroz jednu, pa kroz drugu, najbolje možeš sam odlučiti.
Pohvali se kad kupiš.
Pozdrav.

Ako se pripremaš za dalekometna pucanja, možda bi ipak bio bolji Swar.
Na 600m se može dobro gađati i sa 12x povečanjem.
Ako imaš mogučnost usporediti ih na različitim daljinama i u različitim svjewtlosnim uvjetima, a na način da možeš naizmjence pogledati kroz jednu, pa kroz drugu, najbolje možeš sam odlučiti.
Pohvali se kad kupiš.
Pozdrav.
Oštri
Gdje se to lofvi na 600 metara???
Na toj daljini zrno više nema dovoljno energije za uspješan odstrel, osim ako se ne lovi nekim slonovskim kalibrom, a onda bi trajektorija bila kao duga.
Prevelika povećanja također nisu pogodna za lov, smanjuju vidno polje i slika "drhti".
Na toj daljini zrno više nema dovoljno energije za uspješan odstrel, osim ako se ne lovi nekim slonovskim kalibrom, a onda bi trajektorija bila kao duga.
Prevelika povećanja također nisu pogodna za lov, smanjuju vidno polje i slika "drhti".
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

na snajper kupu smo "lovili" na 100, 300 i 600m, vecina strijelaca sa .308 kalibrom
Pa ako ikada planira otici na takvo nesto ima dvije muhe jednim udarcem, optiku s kojom se moze baviti lovom i dalekometnim streljastvom
sto se tice lova bolje je da imas mogucnost sto manjeg minimalnog povecanja, a sto se tice streljackih izleta bolje ti je .. khm... što veće
, dakle swar je tu u maloj prednosti za moj pojam iako razlika nije neka velika, kao sto ostri rece, najbolje bi bilo kad bi mogao isprobati...
Pa ako ikada planira otici na takvo nesto ima dvije muhe jednim udarcem, optiku s kojom se moze baviti lovom i dalekometnim streljastvom
sto se tice lova bolje je da imas mogucnost sto manjeg minimalnog povecanja, a sto se tice streljackih izleta bolje ti je .. khm... što veće
Ja ne bi gledao prilikom odabira samo to, gledao bi i za slucaj reklamacije i suradnju s kupcima u kojoj je KAHLES vrh 
Jedno je loviti papir, a drugo divljač.
.308 na 300 a kamoli na 600 m nema što tražiti u lovu.
.308 na 300 a kamoli na 600 m nema što tražiti u lovu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Možda misle na 308 norma magnum
Koju optiku odabrat
pa SSG nemreš pogrešit 
Koju optiku odabrat
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Slazem se Nobile, no nitko nigdje nije spomenuo iskljucivo lov sa tom optikom?
A niti je spomenuo za koji kalibar, mozda je i .338 Lapua-Magnum u pitanju?
Nije cak ni oruzje na koje ga misli staviti spomenuo...
A niti je spomenuo za koji kalibar, mozda je i .338 Lapua-Magnum u pitanju?
Nije cak ni oruzje na koje ga misli staviti spomenuo...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Imas li konkretna iskustva sa jednima i drugima ili pušeš u nečiji rog? =)IgyBoy wrote:Ja ne bi gledao prilikom odabira samo to, gledao bi i za slucaj reklamacije i suradnju s kupcima u kojoj je KAHLES vrh
Nemam ja osobno i nebi ni htio da imam u skorasnje vrijeme, ali zadnjih nekoliko dogadjaja za koje sam cuo me tjeraju da svakim danom sve vise i vise prema KAHLESU
Weatherby model vanguard kalibar 30-06Mike_Torello wrote: Nije cak ni oruzje na koje ga misli staviti spomenuo...
Ako bas zelis potrositi velike novce na visoke klase optike , Kahles bi bio odlicna radna sigurna optika u svim vremenskim uvjetima , a Swar je takodjer odlican, ali meni vise za pokazivanje bar je tako u HR !!
Ovako velika povecanja hmmmm , ti nisu bas nesto iskoristljiva u lovu koji je u Hr najcesci na 100-150 m, LR lova u Hrvatskoj nema, niti je dozvoljen , po zakonu je ako se sjecam maksimalna udaljenost 300m, a i trebao bi ti jaci kalibar od 30-06.
E sad da li ti se isplati davati tolike novce ovisi koliko puta ides u lov ( 4-8 puta godisnje ili svaki vikend) i na kojim terenima (krs, ravnica idt.) te vrsti lova zbog povecanja ,
za 30-06 su ti isto dobri i puno jeftiniji tj Best Buy : Leupold VX II - VX III , takodjer i Bushnell Elite 4200-6500, to bi bio moj izbor a i hrpa love bi mi ostala za drugu opremu cak i jos poneku pusku pogotovo ako nabavljas preko e-bay i u inozemstvu !!!
Tvoj izbor!!
Ovako velika povecanja hmmmm , ti nisu bas nesto iskoristljiva u lovu koji je u Hr najcesci na 100-150 m, LR lova u Hrvatskoj nema, niti je dozvoljen , po zakonu je ako se sjecam maksimalna udaljenost 300m, a i trebao bi ti jaci kalibar od 30-06.
E sad da li ti se isplati davati tolike novce ovisi koliko puta ides u lov ( 4-8 puta godisnje ili svaki vikend) i na kojim terenima (krs, ravnica idt.) te vrsti lova zbog povecanja ,
za 30-06 su ti isto dobri i puno jeftiniji tj Best Buy : Leupold VX II - VX III , takodjer i Bushnell Elite 4200-6500, to bi bio moj izbor a i hrpa love bi mi ostala za drugu opremu cak i jos poneku pusku pogotovo ako nabavljas preko e-bay i u inozemstvu !!!
Tvoj izbor!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Istina, to stoji, ali covjek je rekao da ima dobre i povoljne ponude za te dvije optike i trazi savjet da izabere izmedju njih dvije, a ne iz jos nekoliko dostupnih marki.
Posto nije naveo sto znaci dobra i povoljna, mozemo smatrati da je dobio i "nemoralnu" ponudu za neke smijesne novce mozda cak i jeftinije nego recimo Leupold. Mozda je nekome oduzeto oruzje pa su mu ostale optike koje sad prodaje za male novce, onda mu je svakako bolje uzeti jednu od navedenih nego ici na par klasa nizu novu optiku za slicne novce. Da je rekao vise detalja moglo bi se ići šire u razmatranju problema ovako mozemo samo naklapati
Posto nije naveo sto znaci dobra i povoljna, mozemo smatrati da je dobio i "nemoralnu" ponudu za neke smijesne novce mozda cak i jeftinije nego recimo Leupold. Mozda je nekome oduzeto oruzje pa su mu ostale optike koje sad prodaje za male novce, onda mu je svakako bolje uzeti jednu od navedenih nego ici na par klasa nizu novu optiku za slicne novce. Da je rekao vise detalja moglo bi se ići šire u razmatranju problema ovako mozemo samo naklapati
Nije da su Leupold i Bushnell lose optike, ali ih nema smisla usporedjivati s Kahlesom ili Swarom i to jos kupnja preko ebaya, pa u slucaju reklamacije mozes .... Ako je dobio ponudu znatno jeftinije nego optike kostaju nema razloga gledati druge optike i nema razloga optiku koju ce kupiti vise ikad mjenjati 
Optike su nove,nikada korištene.Dobijam popust od 2500 kuna za svaku.Znači cca 11500 kuna za Kahlesa a Swara isto
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

E sad vec pricamo neku drugu pricu...
sad se slazem sa IGGY-em =) osim da imam love ko' kenje onda bi si mozda priustio neku tako "opasnu" optiku ali mislim da bi to onda bio "Schmidt & Bender", u suprotnom bih to vjerojatno potrosio na neku drugu opremu... no opet tko sam ja da sudim, ovisnik o kupovini optika =)
Ja bi si uzeo sada Zrak ON-8x42 za cca 2000kn i ostatak potrosio na solidnu pusku =)
sad se slazem sa IGGY-em =) osim da imam love ko' kenje onda bi si mozda priustio neku tako "opasnu" optiku ali mislim da bi to onda bio "Schmidt & Bender", u suprotnom bih to vjerojatno potrosio na neku drugu opremu... no opet tko sam ja da sudim, ovisnik o kupovini optika =)
Ja bi si uzeo sada Zrak ON-8x42 za cca 2000kn i ostatak potrosio na solidnu pusku =)
Zašto misliš da je Schmidt & Bender bolji.....
Molim te za pojašnjenje??
Molim te za pojašnjenje??