evo jedan kundak
Re: evo jedan kundak
probaj sa šelakom (ako ti je dostupan)daje sjajne rezultate, dosta je čvrst i daje starinski izgled.
ovo sam naša na jednom forumu:
JURIČEK
Obrt za trgovinu na veliko i malo i ostale poslovne djelatnosti
Gornjostupnička 27, 10255 Gornji Stupnik (Zagreb)
JURIČEK
Obrt za trgovinu na veliko i malo i ostale poslovne djelatnosti
Gornjostupnička 27, 10255 Gornji Stupnik (Zagreb)
- Armalite Kid
- Banned
Šelak je neka vrsta prirodnog sredstva za lakiranje, neznam je li se to upotrebljava i za kundake na puškama
magisches schwein
kupuje se ovako u listićima te se na laganoj temperaturi u metalnoj posudi rastapa sa terpentinom .
nanosi se u više slojeva sa pamučnom krpicom pri stalnom trljanju , poliranju
jako brzo ishlapljuje i suv je odma nakon nanošenja.
ja ga koristim za drške od noževa , neuništiv je .
nanosi se u više slojeva sa pamučnom krpicom pri stalnom trljanju , poliranju
jako brzo ishlapljuje i suv je odma nakon nanošenja.
ja ga koristim za drške od noževa , neuništiv je .
ako imaš koga ko mota transformatore u blizini oni bi trebali imati a mislim da i glazbalari koriste isto sredstvo za polituru (govorim o žičanim instrumentima)
zbilja glatko je kao staklo, htio sam mat lak rađe , ali ga nije bilo za naci trenutno
Jurgen88 - čestitam ti na novom i lijepom kundaku a još više na teškom poslu i samogradnji.
Treba podržavati dobre majstore, a li ne 48 milimetarske šustere. Mike je u pravu 80mm i zavisno od kundaka 100mm. Kundak bi bil čvršči da si ostavil samo rupu za palac ( thumb-holle ). Ali tvoj kundak tvoja sloboda.
Juriček je preskup, šelak se razređuje u alkoholu, nije otporan na vodu te samim time nije podoban za vanjsku uporabu.
Hrvatski orah je previše smeđkesti pa ga je dobro malo zacrveniti nekim nitro bajcom.
Završnica - malo ulja i puno poliranja i tako 8 ( osam ) slojeva a više je i bolje !!
Lak nije dobar za kundake jer zatvori drvo , drvo ne " diše " zadržava vlagu unutra drva i neugledan je ako se mora popraviti ogrebotina.
Za tvoj prvi kundak čestitam!!!!
Pozdrav svima vrijednima
Kundak majstorima. Brankec.
Juriček je preskup, šelak se razređuje u alkoholu, nije otporan na vodu te samim time nije podoban za vanjsku uporabu.
Hrvatski orah je previše smeđkesti pa ga je dobro malo zacrveniti nekim nitro bajcom.
Završnica - malo ulja i puno poliranja i tako 8 ( osam ) slojeva a više je i bolje !!
Lak nije dobar za kundake jer zatvori drvo , drvo ne " diše " zadržava vlagu unutra drva i neugledan je ako se mora popraviti ogrebotina.
Za tvoj prvi kundak čestitam!!!!
Pozdrav svima vrijednima
Kundak majstorima. Brankec.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
kakve su to čestitke nakon godinu i nešto dana, ili je u pitanju nešto drugo
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
- Original_G
- Cinker - bojna

evo jedan kundak
@ Valdop
Nije vazno od kad je tema ili post, to je i smisao foruma da sve ostaje zapisano. A svaka čast onome koji čita stare postove a ne da otvara nove.
Nije vazno od kad je tema ili post, to je i smisao foruma da sve ostaje zapisano. A svaka čast onome koji čita stare postove a ne da otvara nove.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Valdop - moje čestitke nisu za godinu i pol stari kundak , već čestitke čovjeku koji je svojim ručnim radom i mukom stvorio djelo koje je lijepo , ima uporabnu svrhu , modernog dizajna ,meni se dopada , napravljeno je prije godinu i pol dana a dio je i razloga zašto ovaj forum postoji .
Oružje , šport , rekreacija .
Čestitam jo š jedanput !!!!!!!
Brankec .
Oružje , šport , rekreacija .
Čestitam jo š jedanput !!!!!!!
Brankec .
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Kundak je odličan, evo vec dvije godine ga koristim i nisam ga jos skidao, hvala na dobrim željama.