ČIŠĆENJE VATRENOG ORUŽJA
Re: ČIŠĆENJE VATRENOG ORUŽJA
M48a je u pitanju cijev je onako tamna iznutra nije zahrđala ni nagriđena ali me zanima kojim srestvom da je našpricam da otopi garež i bakar koji se nakupio
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
Pročitaj malo postove od početka ove teme.
Naveli smo nekoliko sredstava koja agresivno čiste bakar i olovo.
Naveli smo nekoliko sredstava koja agresivno čiste bakar i olovo.
De mi reci dali ima u Vinkovcima ili okolici koje srestvo za kupiti i koja je cijena
U Vinkovcima jedino mozes kupiti Ballistol - i to univerzal u Sinecomu u Glagoljaškoj.
Roblu (crveni) Ballistol http://www.ballistol.de/index.php?artic ... 00&clang=1 isto teško. Nešto je spominjao član foruma Živko Leš kako ima u svojoj trgovini, ja naručio od njega, ali još nije stiglo.
Ono što sam kontaktirao za potrebe kluba, uglavnom se svelo na informaciju kako su u pitanju stare zalihe robe i kako ne misle u dogledno vrijeme naručivati bilo što, jer to ljudi slabo kupuju, a ispod palete im se ne isplati naručivati iz Amerike ili Njemačke. Informacija koju sam dobio iz Induchema - naručili su paletu Hoppe's ovih proizvoda i sada sigurno par godina neće ponovo naručivati, jer i ovu količinu koju su gotovo rasprodali prodavali su par godina.
Razumljivo - jer veže im novac u robi i ne isplati se toliko čekati da bi se lova okrenula. Kod nas je problem malo i nedovoljno informirano tržište.
Najbolja solucija za nas je Osijek. Nešto ima Vumir i Turkalj.
Ja sam se svakako snalazio. Nešto sam kupio u Sinecomu (Ballistol Univerzal) a tamo su mi nudili Brunox koji mi se činio više kao sredstvo za čišćenje lanaca nego oužja.
Dio opreme sam uzeo preko ebaya samo me poštarina i carina ubila u pojam.
Ostatak sam uzeo kod Vumira (predzadnju bocu Hoppe's-ovog Bench Resta) i od trgovine Franc u Zaprešiću (svaka preporuka - dobio sam robu unutar 24 sata)....
U Vinkovcima je unazad godinu i nešto sitno zatvoreno koliko ja znam barem 2 trgovine lovom i oružjem. (Gavčica u Reljkovićevoj i trgovina u prizemlju zgrade gdje je Ex professo). Sinecom je opstao jer ne živi od prodaje oružja, streljiva i opreme - on šije lovačka odijela i jakne i to mu je primarno, a ovo je čisto za popunjavanje asortimana. Da se i s vlasnikom dogovoriti, ali računaj da je jednostavnije platiti dostavu, nego da ti on na 1 komad obračunava svoju maržu.
Roblu (crveni) Ballistol http://www.ballistol.de/index.php?artic ... 00&clang=1 isto teško. Nešto je spominjao član foruma Živko Leš kako ima u svojoj trgovini, ja naručio od njega, ali još nije stiglo.
Ono što sam kontaktirao za potrebe kluba, uglavnom se svelo na informaciju kako su u pitanju stare zalihe robe i kako ne misle u dogledno vrijeme naručivati bilo što, jer to ljudi slabo kupuju, a ispod palete im se ne isplati naručivati iz Amerike ili Njemačke. Informacija koju sam dobio iz Induchema - naručili su paletu Hoppe's ovih proizvoda i sada sigurno par godina neće ponovo naručivati, jer i ovu količinu koju su gotovo rasprodali prodavali su par godina.
Razumljivo - jer veže im novac u robi i ne isplati se toliko čekati da bi se lova okrenula. Kod nas je problem malo i nedovoljno informirano tržište.
Najbolja solucija za nas je Osijek. Nešto ima Vumir i Turkalj.
Ja sam se svakako snalazio. Nešto sam kupio u Sinecomu (Ballistol Univerzal) a tamo su mi nudili Brunox koji mi se činio više kao sredstvo za čišćenje lanaca nego oužja.
Dio opreme sam uzeo preko ebaya samo me poštarina i carina ubila u pojam.
Ostatak sam uzeo kod Vumira (predzadnju bocu Hoppe's-ovog Bench Resta) i od trgovine Franc u Zaprešiću (svaka preporuka - dobio sam robu unutar 24 sata)....
U Vinkovcima je unazad godinu i nešto sitno zatvoreno koliko ja znam barem 2 trgovine lovom i oružjem. (Gavčica u Reljkovićevoj i trgovina u prizemlju zgrade gdje je Ex professo). Sinecom je opstao jer ne živi od prodaje oružja, streljiva i opreme - on šije lovačka odijela i jakne i to mu je primarno, a ovo je čisto za popunjavanje asortimana. Da se i s vlasnikom dogovoriti, ali računaj da je jednostavnije platiti dostavu, nego da ti on na 1 komad obračunava svoju maržu.
Ponajprije svaka pohvala trgovini "Franc" u Zaprešiću čovjek je stvarno ljubazan i bitan mu je svaki kupac, to se barem cijeni s naše strane.
Kupio sam danas BenchRest za otapanje bakra i olova na bazi amonijaka svi hvale proizvod pa da probam.
Može li kratko upustvo kako ga vi koristite kod recimo većeg onečišćenja.
Trgovac mi je savjetovalo lagano navlažiti cijev i ostaviti sredstvo do recimo sutra između 12-24sata.
i Naravno terati krpice dok ne izlazi čista.
Što vi velite je to kratko ili pak predugo tretiranje cijevi sredstvom
Kupio sam danas BenchRest za otapanje bakra i olova na bazi amonijaka svi hvale proizvod pa da probam.
Može li kratko upustvo kako ga vi koristite kod recimo većeg onečišćenja.
Trgovac mi je savjetovalo lagano navlažiti cijev i ostaviti sredstvo do recimo sutra između 12-24sata.
i Naravno terati krpice dok ne izlazi čista.
Što vi velite je to kratko ili pak predugo tretiranje cijevi sredstvom
Orlovi lete sami. Ovce idu u stadima.
Dobro ti je rekao.
Nakon toga prodješ još jednom samo u kraćem periodu.
Kada nakog drugog ciklusa čišćenja izađe čista krpica, tada nakon par dana prijeđem na NO9 i to je to.
Nakon toga prodješ još jednom samo u kraćem periodu.
Kada nakog drugog ciklusa čišćenja izađe čista krpica, tada nakon par dana prijeđem na NO9 i to je to.
Toga BenchRest imaju dva tipa neki slabiji i jači ali je prodan sav iduča tura dolazi iduči tijedan narućujem si sigirno kada očistim javim rezultate
Ne postoje 2 vrste BenchRest-a. Postoje varijante u bočicama različite veličine....
Postoji: http://www.hoppes.com/products/bench_rest9.html - znači otapalo za bakar i olovo
i:http://www.hoppes.com/products/solvents.html.
Također postoji i varijanta za crni barut: http://www.hoppes.com/products/no9_plus.html.
Postoji: http://www.hoppes.com/products/bench_rest9.html - znači otapalo za bakar i olovo
i:http://www.hoppes.com/products/solvents.html.
Također postoji i varijanta za crni barut: http://www.hoppes.com/products/no9_plus.html.
ondah nisam skužio jer pitao me je što ćistim i kaku municiju koristim
- Mirotvorac_99
- Pozornik

Kolika je cijena bočice BenchRest-a? Jer do sada sam koristio samo NO9. I nisam ga ostavljao duže od pola sata u cijevi, i tako u nekoliko intervala dok krpica ne izađe čista....ali tragove bakra sam znao primjetiti da ostaju nakon tretmana sa NO9 
81 knMirotvorac_99 wrote:Kolika je cijena bočice BenchRest-a? ...
nakon više od 20 sati lagano navlažene cijevi izlaze zelene krpice prilično dugo, ali mislim da je sredstvo stvarno za 5, još imam u planu kupiti Roblu da ju isprobam, znam samo da ona ima kudikamo snažniji miris amonijaka od BencResta
- Mirotvorac_99
- Pozornik

Pa i nakon Hoppes NO9 izlaze zelene krpice, pa je vjerovatno reakcija slična. Hvala za cijenu..
Ja sam muke skratio vrućom vodom i običnim deterdžentom za pranje suđa. I sintetička četkica pa ribaj. Prije toga obavezno na samoj streljani špricanje cijevi Ballistolom ili Sinolom, do kuće. a onda ovo što sam napisao. Prezadovoljan sam ovim postupkom mada sam se nekada grozio kombinacije voda-oružje. ali zato nakon pranja brzo sušenje i tek onda tretmani sa NO9. puno brže, jednostavnije, manje materijala i žuljavih prstiju
Ja sam muke skratio vrućom vodom i običnim deterdžentom za pranje suđa. I sintetička četkica pa ribaj. Prije toga obavezno na samoj streljani špricanje cijevi Ballistolom ili Sinolom, do kuće. a onda ovo što sam napisao. Prezadovoljan sam ovim postupkom mada sam se nekada grozio kombinacije voda-oružje. ali zato nakon pranja brzo sušenje i tek onda tretmani sa NO9. puno brže, jednostavnije, manje materijala i žuljavih prstiju
dali netko zna što je sa BALISTOLOM nema ga nigdje za kupiti?
obišao sam sve trgovine kažu da nešto s uvozom zeza i da ga neče biti
BenchRest sredstvo je djelovalo oko 24sata lagano navlažena cijev.
Ovo je 2. čišćenje nakon korištenja puške dakle vidi se koliko je ostalo bakra u žljebovima.
Cijev je i nakon 1. čišćenja bila sjajna i u savršenom stanju (nemoš gledat kroz nju od bljeska)
Nakon tretmana premazana puška sa Balistolom i istim navlažena cijev iznutra jer će neko vrijeme mirovati.
Evo rezultata provučenih krpica kroz cijev (Slika).
Ovo je 2. čišćenje nakon korištenja puške dakle vidi se koliko je ostalo bakra u žljebovima.
Cijev je i nakon 1. čišćenja bila sjajna i u savršenom stanju (nemoš gledat kroz nju od bljeska)
Nakon tretmana premazana puška sa Balistolom i istim navlažena cijev iznutra jer će neko vrijeme mirovati.
Evo rezultata provučenih krpica kroz cijev (Slika).
Dali prilikom čišćenja pištolja s gumenim drškama skidate drške dole?
Kako su mi ruke prilikom čišćenja masne od ulja uvjek mi ostane malo i po drškama?A znam da ulje nagriza gumu.
Kako su mi ruke prilikom čišćenja masne od ulja uvjek mi ostane malo i po drškama?A znam da ulje nagriza gumu.
- Original_G
- Cinker - bojna

ČIŠĆENJE VATRENOG ORUŽJA
Nije bas to osjetljiva guma a balistol ne nagriza gumu. Obrisi samo posle.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.