slavia 631-molim pomoć

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
ica
Civil
Civil

slavia 631-molim pomoć

Post by ica » 27 May 2011, 12:58

Prije svega bih pozdravio sve članove ovog foruma pošto sam novi član,imao bih pitanje znalcima,naime imam pušku Slavia 631-Lux,i zadovoljan sam sa njom,samo me muči saznanje koje sam pročitao na ovom forumu da je nesmijem podmazivati uljem u cilindar i unutar cijevi,nakon čišćenja sam provukao nauljenu krpicu kroz cijev puške i nakapao kap ili dvije u cilindar,pa puknuo u prazno (što sam pročitao da nije ispravno),puškom nije puno pucano stara je nekih 5 god i izgledom je kao nova,dali je napravljena kakva šteta na njoj,iako po meni ima dobar trzaj i kao što sam gore rekao zadovoljan sam sa njom,dali bih je trebao rastaviti i obrisati cilindar,provjeriti brtvu,na cijevi je gumena a mislim da je i u cilindru,čime podmazati cilindar nakon čišćenja,dosad sam čistio nekim uljem što mi je ostalo iz rata,kad sam čistio vatreno oružje,u sivoj plastičnoj boci,ako imate savjet bio bih zahvalan.Pozdrav

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: slavia 631 - molim pomoć

Post by Mike_Torello » 27 May 2011, 13:46

sa jednim okidanjem na prazno neces napraviti neku znacajnu stetu, al' nemoj da se ponavlja, izbjegavati maximalno... cilindar si nauljio (ako je kozna brtva nema nikakve stete, bude koza to upila, ako je sinteticka, ah, malo ce smrditi ali bude se "potrosilo" s normalnom upotrebom) ali cijev ako ikako mozes prebrisi (iznutra) da ti se ne cijedi ulje iz nje u cilindar, ako ju cistis od naslaga, isto tako, mozes cistiti nauljenom krpicom ali isto kao i kod vatrenog, mora biti suha ko' barut kad ide u upotrebu, ali racunaj da tu nije problem ostatci sagorenog baruta nego samo naslage olova u zljebovima, dakle 2-3 prolaza mesinganom cetkicom i poslije toga suhom krpicom ili gustom platnenom cetkicom i nema problema...

Kad cistis izbjegavaj ulje na gumenoj brtvi od cijevi, neka ulja su agresivna na gumene materijale pa ti ju moze "izgristi", pa ce otvrdnuti i otrusit se.. dakle, ili silikonsko ulje ili nista... za ciscenje izvana je to vojnicko ulje (ASOL-S i ASOL-U) dovoljno dobro i tu nemozes pogrijesiti.

i sad samo pucaj s njom =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

ica
Civil
Civil

Re: slavia 631-molim pomoć

Post by ica » 27 May 2011, 17:20

Ok hvala ti na odgovoru,sad sam malo pametniji. :A25:

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 27 May 2011, 17:38

Jedan moj kolega koji je pretjerao sa podmazivanjem okrenuo je pušku sa cijevi prema dolje pa za početak pustio višak da iscuri iz cilindra. Puška je bila prelomljena da se ne prelije u cijev.

p.s.
dobrodošao!
p.p.s.
bolje biti malo pametniji nego malo gluplji :A25:

ica
Civil
Civil

Post by ica » 28 May 2011, 14:59

Ok tako cu i ja napraviti, i od sada nema ulja u cilindru.
hvala na dobrodošlici.Lp

bubacigo
Pozornik
Pozornik

Post by bubacigo » 12 Mar 2012, 18:17

ica wrote:Ok hvala ti na odgovoru,sad sam malo pametniji. :A25:
tako sam i ja napravio na svojoj ali sam poslj stalno puco bezveze i stalo je a drugi put sam podmazo onu gumicu na cjevi pa mi je izgrizlo gumicu onda sam poludio i na servis da promjene i više ne podmazivam s ničim samo kd završim pucanje sa suhom krpicom pređem dobro cjev :A25:

Post Reply