NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
rebecca

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by rebecca » 26 Sep 2008, 23:55

ma ne vladaju nigdje u muriji.
pa gledaj ministre, pomoćnike, načelnike uprava, onda ti je jasni kakvi su tek šefići. sve u svemu šaka jada.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 26 Sep 2008, 23:56

Onda je najbolje par tjedana navracati u postaju, gledati plakate, namigivati tetama, donositi bombonjere...i kad su dobre volje predati zahtjev :A25:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 26 Sep 2008, 23:59

Knife_maniac wrote:Onda je najbolje par tjedana navracati u postaju, gledati plakate, namigivati tetama, donositi bombonjere...i kad su dobre volje predati zahtjev :A25:
Knife, osmjeh je prva stvar, zatim čokolada (kod žena sex substitute - većina će se složiti) i pristojnost... uvijek pali

rebecca

Post by rebecca » 27 Sep 2008, 00:06

a ne znam baš, pa svi su takvi kad dođu tamo. al opet bolje nego kad vide žensko :A10:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 27 Sep 2008, 00:08

Kakvih sve likova ima što se motaju po policiji... nemreš bolivit. Ne bih im ostavio nacrtane ovce na čuvanje, pa traže oružje, upravljaju kamionima, busevima i sl.... da sada ne pišem detalje.
e, da, bio sam ti poslao pp, vidim ne odgovaraš.

tigi
Razvodnik
Razvodnik

Post by tigi » 27 Sep 2008, 13:05

ja znam da i zaštitar može dobiti dozvolu z držanje i nošenje i to kao razlog navede "poslovne tajne", ono tipa šifra, mjesto i smjer gledanja kamere i sl., to mi je rekao jedan bivši kolega koji kao i ja voli oružje, a da navede razlog mu je prišapnuo jedan policajac i prošlo je! (tak bar on veli)
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 28 Sep 2008, 20:35

Priče za malu djecu!!!
Nek ti pokaže oružni list za nošenje u kojem piše "pištolj" ili "revolver".
Civili u RH u pravilu NE DOBIJAJU dozvolu za nošenje radi samoobrane. Čak i policajci imaju problema u nekim upravama.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 29 Sep 2008, 20:16

za vikend sam bil s policajcima i velim ja njima da imaju ljudi problema s dozvolama zbog ptsp-a, vele nema šanse, samo ako je dijagnoza promjena osobnosti s morbidnim tendencijama inače nema veze!

probal je ko zatražiti ili ovi moji briju, makar vele da pol stanice ima ptsp pa i dalje imaju oružje :A14:
武士道

Ognjem i mačem.

rebecca

Post by rebecca » 01 Oct 2008, 07:33

Ček, ček, zar je neki policajac zaista u jednoj rečenici izgovorio - morbidnim tendencijama???
Dajem si za pravo biti ovako zločesta.
Što se tiče PTSP-a, nemoguće je dobiti dozvolu, ako te već na lječničkom traže potvrdu od tvog lječnika, a i moraju izvjestiti ukoliko je nekome došlo do promjene u takvu dijagnozu.
Sad me to vuče na gunđanje, al to je za neki drugi topic.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 01 Oct 2008, 07:56

Ti stvarno misliš da u policiji rade samo tipovi iz viceva?
To je stereotip, kao za plavuše. :A18: :A03:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 01 Oct 2008, 21:53

ne znam, tak vele ljudi, ja imam razno razne dijagnoze ali ni jedna nije vezana uz psihu, čak imam potvrdu da sam normalan (dobro piše "stabilan") ali je to to :A02:

ili barem dosta blizu :A16:
武士道

Ognjem i mačem.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 01 Oct 2008, 22:07

Onda ne bi smjelo biti nikakvih problema. Jedino tečaj poznavanja oružja.

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 02 Oct 2008, 17:07

što se tiče lovačkog društva i nabavne dozvole, a neda vam se, nemate ili iz nekog razloga ne želite plačati velike članarine odite u gajevu 6, zagreb "hrvatsko društvo za gajenje lova i ribolova" 01 4811 541, pon, sri, pet 17-19h, ~150 kn učlanjenje, ~200 kn godišnja članarina, 250 kn godišnja markica lovačkog saveza.
idealno za sve, poput mene, koji nemaju vremena za česte lovove i ne žele biti na jednom mjestu (društvo nema vlastito lovište). kad ti se lovi odeš nekamo kao gost, platiš i loviš.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 02 Oct 2008, 17:11

imam ja za držanje i nošenje

danas sam dobil novi bilten tak da mogu po novu nabavnu, nagovorili su me u klubu da uzmem revolver sad sam sav u nedoumici :A14:
...razlog je taj da dok se otvori nova streljana možemo pucati do mile volje, pa bumo si složili neku lokalnu ligu, a onda trebam svoj revolver...

ako hoću pucati ipsc trebam još jedan pištolj (HS?) dobro možda ne odmah ali bilo bi dobro, ako popustim pritiscima onda nabavljam revolver (koji?)

ako stvarno poludim oboje :A27:

btw. i zbroja i novi revolver budu za ISSF na 25 m tak da mi treba nekaj s dužom cijevi, radi preciznosti...

btw. kaj bum sad dobil, novu dozvolu samo za držanje ili upis u staru koja je za drž. i nošenje?
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Oct 2008, 18:44

BoB wrote:što se tiče lovačkog društva i nabavne dozvole, a neda vam se, nemate ili iz nekog razloga ne želite plačati velike članarine odite u gajevu 6, zagreb "hrvatsko društvo za gajenje lova i ribolova" 01 4811 541, pon, sri, pet 17-19h, ~150 kn učlanjenje, ~200 kn godišnja članarina, 250 kn godišnja markica lovačkog saveza.
idealno za sve, poput mene, koji nemaju vremena za česte lovove i ne žele biti na jednom mjestu (društvo nema vlastito lovište). kad ti se lovi odeš nekamo kao gost, platiš i loviš.
ja sam polozio lovacki ispit, nisam clan niti jednog dustva jer je kod nas 1000kn upisnina i 1200kn godisnja clanarina, ali clan sam u hrvatskom lovackom savezu, sto me godisnje kosta 150kn koliko me dodje markica... posto lov za goste kosta uglavnom 100kn, ja racunam da godisnje sigurno necu otici 12x u lov (1200kn koliko je godisnja clanarina) cak i ako izuzmemo upisninu, da ove godine odem 12x u lov ja sam dobro prosao, a sanse da godisnje odem 12x su vrlo male... dakle polaganje lovackog je bio trosak ali sad imam samo 15okn godisnje za markicu o bok... sto kazes, ides u lov u goste, ako te netko pozove obicno on placa za tebe osim ako nije drugacije dogovoreno =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Oct 2008, 18:47

Original_G wrote:btw. kaj bum sad dobil, novu dozvolu samo za držanje ili upis u staru koja je za drž. i nošenje?
ako ju vec imas, ne vidim razlog da ti ne daju novu, totalna besmislica, a ako u ovoj ima mjesta a vjerojatno ima jer imas samo zbroju? onda nebi trebalo biti nikakvih problema osim troska oko drzavnih biljega. =) SRETNO!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 02 Oct 2008, 20:11

da,fulo sam za markicu. :oops:
onaj koji dovodi gosta u pravilu daje svoje bodove (10-15, ne znam točno, jedna radna akcija) ili 50 kuna, ulov po cjeniku, kako gdje. prosječno uspješni lov te dođe oko 500kn bez mesa( njofre, gice, fazani i patke ). fer je napit onoga tko te zato i zove u goste. visoku divljač zaboravi, za to stvarno treba para i rijetki ju nude.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 03 Oct 2008, 21:24

Jedno pitanje.
Kazu da kandidat za dozvolu mora biti "cist".
Sta ako ima neki sitniji prekrsaj tipa remecenje javnog reda i mira ili nanosenje laksih tjelesnih ozljeda ?

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 03 Oct 2008, 21:44

policija te detaljno ispita i ako nisi dobar sa susjedima ili nedo bog ponavljaš sranja, odma te otkantaju. za njihove propuste se pobrinu psiholozi i psihijatri.
mene bilo malo strah kod psihologa, al reko idem bit iskren pa kud puklo da puklo. na nekim pitanjima sam se i dobro nasmijao ali iskreno odgovorio. teta pala u trans i mirne savjesti lupila pečat. a nisam baš najuzorniji građanin bio.
dosta ljudi znam da su popušili kod psihologa jer su pokušali bit ono što nisu. ej, pa to im je posao.
bez obzira na korupcije i sranja u zemlji ako zasereš daješ nekom dozvolu za ubijanje.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 03 Oct 2008, 22:50

Knife_maniac wrote:Jedno pitanje. Kazu da kandidat za dozvolu mora biti "cist". Sta ako ima neki sitniji prekrsaj tipa remecenje javnog reda i mira ili nanosenje laksih tjelesnih ozljeda ?
Ako imaš prekršaj JRM ili nanošenje tjelesnih ozljeda, to je dovoljan razlog da ti se ne izda nabavna dozvola, a ako imaš oružje, da ti se oduzme. Pri tome je nebitno jesi li na sudu kažnjen ili oslobođen, dovoljno je da je pokrenut postupak (prekršajni ili kazneni.

Post Reply