Poluautomatske puške

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
vipme
Civil
Civil

Re: Poluautomatske puške

Post by vipme » 11 Oct 2011, 21:49

spremnik na papovki se mora limitirat na 5 metaka samo ako puška služi za sportska natjecanja u nacionalnom programu disciplina PAP 7,62 100m 20+10metaka po pravilniku HSS ,ako poluautomatska puška služi za druga sportska natjecanja npr praktično streljaštvo ili za držanje/samoobrana u domu ostaje na 10 metaka mislim na PAP,M-76! papovka za sportska natjecanja i držanje u domu ostaje u izvornom stanju znači sa bajonetom i tromblonskim nastavkom! ako se papovka ili M-76 registriraju za držanje i nošenje kao lovačko oružje spremnik se limitira na 2 naboja i skida se bajonet sa papovke, za ostale nejasnoće iz zakona o oružju upitati pravnu službu MUP RH!

ćuturica
Skupnik
Skupnik

Post by ćuturica » 11 Dec 2011, 14:32

Evo imam priliku uzeti jednu papovku muhte,naime ona je limitirana na 5 metaka.Zanima me kad bi je isa registrirat bili mi trazili da je stavin na 2+1(bili to bia uvjet za registrirat je) i koja je cijena stavljanja ograničenja.Isto tako me zanima kada mi stave ograničenje,može li se ono skinit ili je to za''vijeke vjekova''

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 11 Dec 2011, 14:43

Ako ju namjeravaš registrirati kao lovačko oružje onda mora biti 2+1!

Ako to odlućiš javi , dajem ti besplatno već podrezani spremnik streljiva na dva komada. Ja ga sigurno neću koristiti!

Pozdrav. :A25:
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

ćuturica
Skupnik
Skupnik

Post by ćuturica » 11 Dec 2011, 14:56

Planiram je registrirat kao lovačku,a ujedno i koristit za istu svrhu.Kakva se pokazala u lovu na svinje,mislim da bi kod nas u dalmaciji bila dobra.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2011, 18:31

ćuturica wrote:tako me zanima kada mi stave ograničenje, može li se ono skinit ili je to za ''vijeke vjekova''
ako je zavareno, sto mislis moze li se skinuti? ako je zakovano, sto mislis, moze li se skinuti? SMIJE li se skinuti? eeeee... NE!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 11 Dec 2011, 18:53

Spremnik streljiva na PAP-ovki se samo pobrusi da nemože primiti više od dva metka.

Varenje i zakivanje neznam - daj pojasni? :?:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2011, 19:54

zakuje se ili zavari štift koji onemogućuje trpanje vise streljiva od dozvoljenog a spremnik ostane u originalnom obliku.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 11 Dec 2011, 21:12

Hvala! :A25:

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Post by ruger357 » 11 Dec 2011, 23:13

idealna za ranjavanje divljih svinja u trku..nose šus i poslije krepaju.ne da se nemože ali pogodak mora biti vrhunski.a imamo i nešto što se zove pravilnik o upotrebi lovačkog oružja i naboja gde lijepo piše s čime lovimo divlje svinje.

ćuturica
Skupnik
Skupnik

Post by ćuturica » 11 Dec 2011, 23:41

kod nas u lovištu ima par lovaca s papovkama tako da nie zabranjeno

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Dec 2011, 09:27

Kao sto sam ti rekao, za srnu ili kakvo mlado dp je jos dobra, za odraslu krmacu ili vepra samo u nuzdi. To sto ju ti tvoji kolege nose u lov ne znaci da je taj kalibar dobar nego znaci da oni ili nemaju nista bolje ili da ne postivaju zakonski minimum o dozvoljenim tj preporucenim kalibrima za lov....

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Dec 2011, 11:57

Mike_Torello wrote:Kao sto sam ti rekao, za srnu ili kakvo mlado dp je jos dobra, za odraslu krmacu ili vepra samo u nuzdi. To sto ju ti tvoji kolege nose u lov ne znaci da je taj kalibar dobar nego znaci da oni ili nemaju nista bolje ili da ne postivaju zakonski minimum o dozvoljenim tj preporucenim kalibrima za lov....

Mike, potpuno se slažem. Nije to metak za tu bio masu. Ljudi ih nose jer su ih povoljno dobili, a koliko para toliko i muzike.

Ali druga stvar, česljao sam po zakonu za kapacitet magazina i još nisan na čisto. Koliko se sićan, ovo 2+1 se odnosi na lovačke poluautomate glatkih cijevi, a nisan siguran da se to odnosilo i za karabine, pa san to riješija na svoj način, koji za sada radi. Jesi li siguran da se 2+1 odnosi i na poluautomate s užljebljenim cijevima ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

ante12
Razvodnik
Razvodnik

Post by ante12 » 30 Dec 2011, 16:53

Hawk wrote:Ali druga stvar, česljao sam po zakonu za kapacitet magazina i još nisan na čisto. Koliko se sićan, ovo 2+1 se odnosi na lovačke poluautomate glatkih cijevi, a nisan siguran da se to odnosilo i za karabine, pa san to riješija na svoj način, koji za sada radi. Jesi li siguran da se 2+1 odnosi i na poluautomate s užljebljenim cijevima ???
U Zakonu o lovstu u clanku 66, stavak 4 pise to.
Zabranjen je lov ako PA puska, bez obzira jeli ima glatku ili uzljebljenu cijev ima vise od dva metka u spremniku.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Dec 2011, 20:29

ante12 wrote: U Zakonu o lovstu u clanku 66, stavak 4 pise to.
Zabranjen je lov ako PA puska, bez obzira jeli ima glatku ili uzljebljenu cijev ima vise od dva metka u spremniku.
Hvala Ante12. Jbga, triba san se sititi potražiti i tamo. Sad je sve jasno. Svaka čast...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Post Reply