Molim pomoć!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Molim pomoć!!
Evo ovako treba mi par informacija o maximalnom dometu (maximum effective range) sljedećih kalibara:
a) 30 - 06 spr;
b) 8x57 js;
c) 7,62x51 nato ili 308 win;
Svaka pomoć je dobro došla jer nemam vremena tražit po netu zbog drugih obveza!!
a) 30 - 06 spr;
b) 8x57 js;
Svaka pomoć je dobro došla jer nemam vremena tražit po netu zbog drugih obveza!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Re: Molim pomoć!!
Prvim su pucali i obarali i na 1100 metara, tako da nisu ni ovi dva nesto puno losiji. Ovisi sad na kakav domet si ti mislio? Koliko daleko zrno moze letit ili na kojoj se udaljenosti moze nesto odstrijeliti?
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Mislio sam na kojoj se daljini nešto može odstrijeliti!!
Hvala ti na odgovoru!
Hvala ti na odgovoru!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- hacklordsniper
- Desetnik

a) 30 - 06 spr; - 165 m
b) 8x57 js; - 165 m
c) 308 win - 165 m
Evo to je preporuka proizvođača Sellier & Bellot
b) 8x57 js; - 165 m
c) 308 win - 165 m
Evo to je preporuka proizvođača Sellier & Bellot
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Ma dobro, ja sam napisao 1100 jer su vojnici pucali tim kalibrom na te udaljenosti i imali ucinka. Ali mislim da do 600 metara bi svaki kalibar od navedenih trebao rusiti, pa i preko toga, samo kad se pogodi. Nisu rijetki slucajevi pogodaka muflona 400+ m.
- hacklordsniper
- Desetnik

To je točno, ali to su druge okolnosti. Mislim da je rekord vojni negdje oko 2.5 km za .338 LM, ali miješamo kruške i jabukeIgyBoy wrote:Ma dobro, ja sam napisao 1100 jer su vojnici pucali tim kalibrom na te udaljenosti i imali ucinka. Ali mislim da do 600 metara bi svaki kalibar od navedenih trebao rusiti, pa i preko toga, samo kad se pogodi. Nisu rijetki slucajevi pogodaka muflona 400+ m.
Za naš uvjete lova preporučam koristiti preporučene maksimalnu udaljenosti proizvođača streljiva.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Ne kuzim ovih 165m, s ova 3 kalibra i municijom S&B se itekako moze pucati na puno vece udaljenosti uspjesno. Sad ne znam, dali tih 165 m znaci to da, ako je puska upucana s S&B na 100 m u 0, da je pad zrna prihvatljiv?
- hacklordsniper
- Desetnik

To je maksimalna preporučena udaljenost pucanja od strane proizvođača. Znači kombinacija pada, energije i ostalih faktora.IgyBoy wrote:Ne kuzim ovih 165m, s ova 3 kalibra i municijom S&B se itekako moze pucati na puno vece udaljenosti uspjesno. Sad ne znam, dali tih 165 m znaci to da, ako je puska upucana s S&B na 100 m u 0, da je pad zrna prihvatljiv?
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
A dobro, i u zakonu pise da se puca do 150 m pa znamo da se puca mnogo preko toga, tako da zbog tog razloga vjerojatno isto pise i proizvodac.
http://www.snipercentral.com/ vidi pod Equipment pa otvori Sniping Ammo!PUNISHER1987 wrote:Evo ovako treba mi par informacija o maximalnom dometu (maximum effective range) sljedećih kalibara:
a) 30 - 06 spr;
b) 8x57 js;