LOVAČKI ISPIT! PITANJA.
LOVAČKI ISPIT! PITANJA.
DALI JA SA SVOJIH 17 GODINA MOGU POLAGATI ISPIT ILI TREBAM ČEKAT 17 I POL ILI ČAK 18!
HVALa. POZZZ...

HVALa. POZZZ...
Re: LOVAČKI ISPIT! PITANJA.
IMAS LOVACKI prirucnik za kupiti, tj, platis ga u sklopu lovackog ispita i uz njega dobije skriptu sa pitanjima i odgovorima za svako podrucje, tj. 6-podrucja. Ne isplati se dodatno kupovati nego samo malo pazljivije slusati na predavanjima.pojor wrote:i ako ima netko skenirane skripte može li poslat e-mailom!pozz
Nemoguće je Nemoguće
lex-lutor wrote:IMAS LOVACKI prirucnik za kupiti, tj, platis ga u sklopu lovackog ispita i uz njega dobije skriptu sa pitanjima i odgovorima za svako podrucje, tj. 6-podrucja. Ne isplati se dodatno kupovati nego samo malo pazljivije slusati na predavanjima.pojor wrote:i ako ima netko skenirane skripte može li poslat e-mailom!pozz
DALI JA SA SVOJIH 17 GODINA MOGU POLAGATI ISPIT ILI TREBAM ČEKAT 17 I POL ILI ČAK 18!
Koliko ja znam polagati mozes, ali ne mozes dobiti oruzje bez navrsene 21g, dok u streljani moras imati pratnju starije osobe...pojor wrote:DALI JA SA SVOJIH 17 GODINA MOGU POLAGATI ISPIT ILI TREBAM ČEKAT 17 I POL ILI ČAK 18!
Nemoguće je Nemoguće
""1. da je navršio 21 godinu života; Iznimno, odobrenje za nabavu oružja može se izdati djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i kazneno-popravnih ustanova sa navršenih 18 godina života, koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, čuvarima koji na temelju zakona obavljaju zaštitarsku djelatnost za obavljanje te djelatnosti, te članovima športske streljačke udruge koji se aktivno natječu u streljaštvu, uz pismenu potvrdu Hrvatskoga streljačkog saveza i članovima lovačkih udruga za lovačko oružje.""
E, to i mene zanima mogu li ja dobit nabavnu dozvolu odma nakon polaganja ili trebam čekat 21 godinu, jer ja ovo gore ništa ne razumim ko može dobit sa 18 , a ko ne!!1
VOLIJA BI DOBAR I KORISTAN ODGOVOR!!
HVALA
POOZZZZ!!!!

E, to i mene zanima mogu li ja dobit nabavnu dozvolu odma nakon polaganja ili trebam čekat 21 godinu, jer ja ovo gore ništa ne razumim ko može dobit sa 18 , a ko ne!!1
HVALA
POOZZZZ!!!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Evo sada procitaj samo ovo sto je crveno... ako ti i nakon toga nije jasno =)jakov16 wrote:"1. da je navršio 21 godinu života; Iznimno, odobrenje za nabavu oružja može se izdati djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i kazneno-popravnih ustanova sa navršenih 18 godina života, koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, čuvarima koji na temelju zakona obavljaju zaštitarsku djelatnost za obavljanje te djelatnosti, te članovima športske streljačke udruge koji se aktivno natječu u streljaštvu, uz pismenu potvrdu Hrvatskoga streljačkog saveza i članovima lovačkih udruga za lovačko oružje."
E, to i mene zanima mogu li ja dobit nabavnu dozvolu odma nakon polaganja ili trebam čekat 21 godinu, jer ja ovo gore ništa ne razumim ko može dobit sa 18 , a ko ne!!1![]()
![]()
HVALA![]()
POOZZZZ!!!!![]()
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Pristupanje lovačkom ispitu sa navršenih 18 godina.
Oružje može dobiti osoba sa navršenih 18 godina, ako je član HLS-a i sa položenim lovačkim ispitom.
Kod sportskog streljaštva, koliko sam ja upoznat,također sa 18 god, ali ima izuzetaka može i od 16 ili 14 uz pratnju odgovorne osobe.
Tu još imamo službene osobe ali one nas tu ne zanimaju.
Za sve ostale od 21 god.
Ali najvažnije da bi postao osoba sa dozvolom za oružje mora postojati, kako tumači zakon, "OPRAVDANI RAZLOG".
Oružje može dobiti osoba sa navršenih 18 godina, ako je član HLS-a i sa položenim lovačkim ispitom.
Kod sportskog streljaštva, koliko sam ja upoznat,također sa 18 god, ali ima izuzetaka može i od 16 ili 14 uz pratnju odgovorne osobe.
Tu još imamo službene osobe ali one nas tu ne zanimaju.
Za sve ostale od 21 god.
Ali najvažnije da bi postao osoba sa dozvolom za oružje mora postojati, kako tumači zakon, "OPRAVDANI RAZLOG".
- istra champion
- Cinker - bojna

Nema izuzetaka, korištenje vatrenog oružja za streljaštvo sa minimu 18.g.Žac wrote:Kod sportskog streljaštva, koliko sam ja upoznat,također sa 18 god, ali ima izuzetaka može i od 16 ili 14 uz pratnju odgovorne osobe.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Cestitke 
jakov16 wrote:Ja napokon polozija lovacki ispit. Napokon!!!!!
Kako onda klinci pucaju na glinene golubove, a da nemaju 18g ???istra champion wrote: Nema izuzetaka, korištenje vatrenog oružja za streljaštvo sa minimu 18.g.
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

vjerojatno ilegalno... sjecas se slucaja oduzimanja puske maloljentnom natjecatelju na trapu ili necemu slicnom
ZoO RH - članak 10.
Sorry Istra - trebal si napisati - nabava - umjesto korištenje.
Radi se na tome da se sljedeće godine neke dobne granice spuste za 1 godinu.
Ako je nekom klincu bilo oduzeto oružje, vjerojatno nije bilo nikog pored njega?
Poz.
Sorry Istra - trebal si napisati - nabava - umjesto korištenje.
Upravo sam nazval Željka Vađića i on veli " djeca čak i od 14 godina naviše uz obvezatnu nazočnost trenera i ili mentora".Nema izuzetaka, korištenje vatrenog oružja za streljaštvo sa minimu 18.g.
Radi se na tome da se sljedeće godine neke dobne granice spuste za 1 godinu.
Ako je nekom klincu bilo oduzeto oružje, vjerojatno nije bilo nikog pored njega?
Poz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Koliko netko moze/smije biti "pored" klinca koji nastupa na natjecanju na streljackoj liniji?brankec wrote:Ako je nekom klincu bilo oduzeto oružje, vjerojatno nije bilo nikog pored njega? Poz.
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... itni-76121
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... nira-76292http://www.youtube.com/watch?v=qTcQ5n0INkk
Juniorskom reprezentativcu u streljaštvu Hrvoju Šopu (15) đakovački policajci su oduzeli sportski rekvizit jer je maloljetan. Hrvoje se rasplakao...
Osjećao sam se poniženo. Od šoka mi je pozlilo, priča Hrvoje Šop (15) iz Pleternice, juniorski reprezentativac u streljaštvu. Hrvoju je đakovačka policija usred nedjeljnog turnira u Koritni oduzela pušku jer je maloljetan. Pred 100-tinjak kolega od šoka se rasplakao. Na Hitnoj su mu dali tablete za smirenje. Suze policajce nisu dirnule. Natjecatelji su spontano prekinuli natjecanje. Bezuspješno su policajcima objašnjavali da Hrvoje tom puškom trenira i odlazi na natjecanja. Mladić se vratio na turnir. Ošamućen od tableta i s tuđom puškom osvojio je treće mjesto.
- Prošao je desetke provjera oružja. Nikad nije bilo problema - kaže Antun Bilandžija (32).
- Prema Zakonu o oružju kao maloljetnik smije se natjecati na civilnom strelištu. No turnir je organiziralo lovačko društvo na strelištu koje nema rješenje ministarstva - kaže Edita Roterbauer iz osječke policije. Podnijet će prekršajne prijave, ali ne zna protiv koga. Na turniru je bilo još maloljetnika, no samo su Hrvoju uzeli oružje
SUD OLUČUJE O VRAĆANJU PUŠKE
U osječkoj policiji rekli su kako će sud odlučiti hoće li i kad Hrvoje dobiti natrag svoju pušku. Njegov otac angažirao je odvjetnika. Mladi reprezentativac osvojio je 20-ak zlatnih te isto toliko srebrnih i brončanih medalja. Trenira u Streljačkom klubu Pleternica 1988. U istom klubu za olimpijske igre pripremala su se braća Glasnović.
Pored njega, uz njega, sa njim - kao trener ili mentor na treningu ili takmičenju.
Streljačka linija - ja ju uopće nisam niti spomenul.
Na streljačkoj liniji strijelac je sam.
Poz.
Streljačka linija - ja ju uopće nisam niti spomenul.
Na streljačkoj liniji strijelac je sam.
Poz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Original_G
- Cinker - bojna