Prvo ovogodišnje pucanje i testiranje

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
KeK0
Pozornik
Pozornik

Prvo ovogodišnje pucanje i testiranje

Post by KeK0 » 17 Mar 2012, 23:17

Kako se vrijeme proljepšalo i kako sam uhvatio vremena, prvo ovogodišnje gađanje je moralo pasti!! Slavija 631 (naravno cal. 4,5) + Nikko Stirling mountmaster 3-9x40 i dalje funkcionira savršeno, ali ruka je ta koja šteka (nažalost).

Kupio sam 4 vrste diabola i gađao sam po 10 puta sa udaljenosti od 10m i 15m. Gađano je sjedeći iz stolice pri relativno mirnom vremenu (mislim na vjetar). Rezultati su bili očekivani.

Najbolje grupacije sam postigao sa RWS R10 Match i GECO diabolo (isto sa ravnim vrhom). Već provjerena kvaliteta i slavijica mi nekako najviše voli ovu vrste diabola. Dok sam gađao sa 15m malo je puhao vjetar, ali mislim da nije toliko utjecao na grupiranje. Kvaliteta izrade diabola je fantastična i svaka je bila ista kao i bilo koja druga iz kutijice (sve ovo vrijedi za obje vrste diabola)! Svaki daljnji komentar je suvišan!

Nakon toga su počeli problemi... CROSMAN pointed premium grade mi nikako ne leži i ima svakakvih pogodaka. Prilikom gađanja sa 10m još sam koliko toliko zadovoljan sa rezultatima, ali gađanje sa 15m me definitivno čini nezadovoljnim (jedan pokušaj je čak završio izvan mete). U ove dvije runde je puhao lagani vjetar. Po meni je kvaliteta izrade diabola vrlo dobra, ali koliko god bile kvalitetne nisam zadovoljan njima jer previše šaram...

Zadnje na redu je bilo gađanje sa GAMO hunter impact. Iako je grupiranje zadovoljavajuće ove diabole mi se nikako ne sviđaju jer imam dojam da previše ''prljaju cijev'' i da dosta ostavljaju olova za sobom. Izrada nije dobra jer je 6-7 diabola od 10 drugačije i moraš ih gurati u cijev (što nije bio slučaj sa ostale 3 vrste diabola). Sa 10m je grupacija zadovoljavajuća, a i gađano je uz lagani vjetar. Sa 15m leti na sve strane :D:D.

GAMO više neću kupovati jer mi se niti malo ne sviđaju. CROSMAN je pristupačan cijenom, a i budi u meni neki bunt da svladam gađanje tim diabolama. Iako rezultat gađanja sa CROSMAN-om nije onakav kakav bih želio zanimljive su za gađati i nude dosta zabave i sekirancije :D:D. GECO diabolo su odlične diabole i preporučavam ih svima. Lete točno tamo gdje opališ i ne lete nepredvidljivo kao CROSMAN-ove. Za razliku od RWS R10 Match diabola (99 kn), GECO diabole su upola jeftinije i daju podjednake rezultate. RWS R10 Match diabole su po meni fantastične, ali koštaju dosta. Meni nije problem kupiti ih za ovakvo gađanje, ali definitivno nisu za pucanje dok je ekipa sa vama jer 500 komada koliko je u pakiranju ode kao od šale. Ako idete gađati sa društvom kupujte nešto jeftinije diabole :D.

Za kraj stavljam i slike da vidite kakvi su rezultati gađanja. Nadam se da ste i vi raspakirali opremu i započeli sezonu gađanja! Volio bih čuti komentare i iskustva gađanja sa ovim ili nekim drugim tipovima diabola. Sve Vas pozdravljam!!!
Attachments
Moja mala ljubav!
Moja mala ljubav!
RWS R10 Match (10 i 15 metara)
RWS R10 Match (10 i 15 metara)
GECO diabolo (10 i 15 metara)
GECO diabolo (10 i 15 metara)
CROSMAN pointed premium grade (10 i 15 metara)
CROSMAN pointed premium grade (10 i 15 metara)
GAMO hunter impact (10 i 15 metara)
GAMO hunter impact (10 i 15 metara)
Last edited by Mike_Torello on 18 Mar 2012, 13:29, edited 1 time in total.
Reason: Smanjena velicina privitaka sa 4361 kb na 461 kb
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Prvo ovogodišnje pucanje i testiranje

Post by Mike_Torello » 18 Mar 2012, 01:50

5mb slika u jednom postu, mogao si to malo smanjiti... 950kb po slici je previse kad jednako moze biti vidljivo i na 50kb slici, sto je skoro 20x manje.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

KeK0
Pozornik
Pozornik

Post by KeK0 » 18 Mar 2012, 10:35

Mike_Torello wrote:5mb slika u jednom postu, mogao si to malo smanjiti... 950kb po slici je previse kad jednako moze biti vidljivo i na 50kb slici, sto je skoro 20x manje.
Ok smanjim za drugi puta, ali svi uglavnom imamo brzi internet pa se 1 mb skine u sekundi.
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Mar 2012, 11:27

Ti imas brzi internet, imam ga i ja, ali ne radi se ovdje o brzini interneta, nego forumski server ima ogranicen prostor koji se placa (npr. 1024 MB), kad se nartpa mora se placati veci zakup za jos veci prostor... slike na forumu su u prosjeku 100-300kb... a ima i ekipe koji forum prate iskljucivo preko mobitela pa im 5MB bas i nije fora za skidati...

I onda ja moram trositi svoje vrijeme, da skinem te slike na komp, smanjim i editiram i onda sve vratim nazad na mjesto ovih ogromnih... kad sam dobre volje i kad imam vremena onda to i napravim... kad bas i nisam, onda gunđam ili brisem slike...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

KeK0
Pozornik
Pozornik

Post by KeK0 » 18 Mar 2012, 11:29

Mike_Torello wrote:Ti imas brzi internet, imam ga i ja, ali ne radi se ovdje o brzini interneta, nego forumski server ima ogranicen prostor koji se placa (npr. 1024 MB), kad se nartpa mora se placati veci zakup za jos veci prostor... slike na forumu su u prosjeku 100-300kb... a ima i ekipe koji forum prate iskljucivo preko mobitela pa im 5MB bas i nije fora za skidati...
Nisam znao za ovo sa ograničenim prostorom foruma. Ubuduće ću nastojati paziti na veličinu slika. Hvala na informaciji.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Mar 2012, 13:31

Evo, velicina privitaka smanjena sa 4361kb na 461kb, deseterostruka usteda... da se razumijemo, nije problem kad se stavi velika slika ako je bitan neki detalj da se dobro vidi, onda ima smisla, ali staviti losu i MUTNU sliku od 3500x nesto pixela jednostavno nema smisla... ali eto, sad je popravljeno...

Post Reply