Savjet u kupnji PCP puške.. do 3500k
Moderator: karabalic
-
snowman333
- Pozornik

Re: Savjet u kupnji PCP puške.. do 3500k
Puska je stara oko 2 i pol godine
Daj jj...j..jjj...jjjj... ma daj PET pivi, kad nemrem reci jj....jjj.jj.jjj... jednu 
kad bih uzeo tu pusku kakvu bih optiku uzeo neki airking ili nesto drugo
i u kojem je kalibru imas i koliko dijabola se moze ispaliti sa punim spreminikom
i koliki joj je precizni domet puno hvala
i u kojem je kalibru imas i koliko dijabola se moze ispaliti sa punim spreminikom
i koliki joj je precizni domet puno hvala
-
snowman333
- Pozornik

1. optika moze bilo koja, jer tu nema nikakvog trzaja
2. imam kalibar 5.5 mm, i ako ju napumpam da kazaljka s gornje strane dira crticu od 2000 psi, onda.imam 30 efekivnih pucnjeva do 1000 psi, kada ponivno pumpam
3. precizni domet? do 60 ak metara je prilcno dobar, ali mozs ti pucat i na 100 i vise, ali to je raspucavanje
2. imam kalibar 5.5 mm, i ako ju napumpam da kazaljka s gornje strane dira crticu od 2000 psi, onda.imam 30 efekivnih pucnjeva do 1000 psi, kada ponivno pumpam
3. precizni domet? do 60 ak metara je prilcno dobar, ali mozs ti pucat i na 100 i vise, ali to je raspucavanje
Daj jj...j..jjj...jjjj... ma daj PET pivi, kad nemrem reci jj....jjj.jj.jjj... jednu 
jel dobra optika sa mil dot-ima neki airking
jel bolje uzeti u 4.5 ili 5.5
kolika je brzina 5.5 kal u m/s i koji je bolji kalibar za pest control hvala
jel bolje uzeti u 4.5 ili 5.5
kolika je brzina 5.5 kal u m/s i koji je bolji kalibar za pest control hvala
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako "odgovor" na ovo pitanje nije napisan na forumu nekoliko puta, onda ja ne znam sta je, samo ga treba potraziti...ivan sd wrote:jel bolje uzeti u 4.5 ili 5.5
Sta si takav gotovan i ljencina da ni to ne mozes pogledati na stranici proizvodjaca?ivan sd wrote:kolika je brzina 5.5 kal u m/s
i nije potrebno za svako pitanje staviti novi post na razmaku od 1 minute... ajd, razmisli malo jesi li zaboravio stogod napisati prije nego sto stisnes "posalji"... ili jos bolje, stavi na papir, pa procitaj sam sebi na glas... polako, ne zuri, ukljuci mozak, ljudi ce rado pomoci ako znaju, ali nemoj to zloupotrebljavati, nitko ne voli gotovane... jedno je kad ne znas i ne mozes pronaci, a drugo je kad na jednom mjestu gnjavis silnim neznanjem, a na drugom prodajes pamet i dijelis savjete, na prakticki istu temu i citiras ili prepricavas postove koje je netko vec napisao...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
mike ja se kuzim u spring puske pogotovo u slavije i gamo a u pcp se ne kužim pa zato puno postavljam pitanja.
-
snowman333
- Pozornik

Kod 5.5 ti je stvarna brzina za dijabolu gamo pro magnum od 250-265 m/s (tako je napisano na jednom drugom forumu). Optika na bilo koji PCP moze ici bilo koja, i za pest je bolji 5.5, makar neces pogrijesiti ni ako kupis 4.5 mm. Nadam se da ti je sada sve jasno 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

niti ne prigovaram za neznanje na podrucju PCP-a... ali nije li malo glupo ispitivati na forumu tehnicke karakteristike za nesto sto mozes pronaci sam na internetu?ivan sd wrote:mike ja se kuzim u spring puske pogotovo u slavije i gamo a u pcp se ne kužim pa zato puno postavljam pitanja.
Dalje, razlika u 4,5mm i 5,5mm je uvijek ista bez obzira puca li se iz springerice ili PCP-a... pri tome ne mislim na razliku u brzini i energiji, nego razliku u prednostima i manama tj. odgovor na pitanje "koji je bolji" od ta dva kalibra... a to je na forumu napisano vise od nekoliko puta, cak ima i zasebna tema po pitanju diabola... cak ima napravljena i jebena tablica sa prednostima i manama kalibara za zracno oruzje, po kojoj onda odlucis koji su ti faktori vazniji a koji manje vazni i prema tome odaberes kalibar koji zelis.
razlike u prednostima i manama 4,5mm vs. 5,5mm ispucanim iz neke springerice ce biti jednake razlikama i prednostima tih kalibara ispaljenim iz neke PCP puske... kao što benzinski motor ima svoje prednosti i mane, a dieselski svoje, bez obzira bio on u daciji ili mercedesu...
dakle kad se puca iz iste puske u 4,5mm i 5,5mm - 4,5mm ce uvijek imati polozeniju putanju od 5,5mm, 4,5mm ce uvijek biti osjetljiviji na vjetar, 4,5mm ce uvijek biti jeftiniji od 5,5mm, 4,5mm uvijek ima veci izbor streljiva nego 5,5mm, 4,5mm ce uvijek imati manju energiju, 4,5mm ce uvijek imati manju masu od 5,5mm (osim mozda extremno teskih 4,5mm i extremno lakih 5,5mm ali to sad nije bitno), 4,5mm je uvijek natjecateljski kalibar a 5,5mm nije (u standardnim streljackim disciplinama),...
to su OSNOVE, a ako ne kuzis osnove... moram li dalje?
+ da se kuzis u springerice ne bi postavljao isto pitanje u 3 razlicite teme, prva 3 posta koja si napisao glase:
No ok, priznajem, mozes ne znati razliku između te dvije puske (ne znam ju ni ja ali nekom logikom mogu naslutiti), ali to i dalje ne umanjuje tvoju nestrpljivost da ti netko odgovori u jednu temu nego si morao isto pitanje postaviti na jos 2 mjesta... vec sam rekao, uspori i ukljuci mozak, procitaj na glas samom sebi to sto si napisao prije neko sto stisnes na "posalji".Koja je bolja puska gamo cfx 4.5 ili norica storm cl 4.5
P.S. Hvala snowman333 na strpljenju i odgovorima.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Najbolja je ona koju ti sam odabereš i dobro ti leži u ruci .
Ja sam probao slaviju puška je sasvim ok , Boxer Norica 4.5 cal, plastika prelagano,gamo hunter 1250 5.5 cal. teška stabilna ali problem sa učvršćivanjem optike , skroz klizi . i onda Benjamin Discovery PCP 4.5cal legenda. Na prvu igračka, ali jako precizna igračka pogotovo sa optikom ,
malo je glasnija pri opaljenu ali nismo krivolovci kome to smeta . zadovoljan .
Ja sam probao slaviju puška je sasvim ok , Boxer Norica 4.5 cal, plastika prelagano,gamo hunter 1250 5.5 cal. teška stabilna ali problem sa učvršćivanjem optike , skroz klizi . i onda Benjamin Discovery PCP 4.5cal legenda. Na prvu igračka, ali jako precizna igračka pogotovo sa optikom ,
malo je glasnija pri opaljenu ali nismo krivolovci kome to smeta . zadovoljan .
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!