Malokalibarska puška-pomoć
Malokalibarska puška-pomoć
U fazi sam kupnje malokalibarske puške,nekako me privlaći kalibar .22wmr koja su vaša mišljenja o tom kalibru i kojeg proizvođaća puške mi preporučujete?
Unaprijed hvala na savjetima
- hacklordsniper
- Desetnik

Re: Malokalibarska puška-pomoć
Ovisi za što misliš koristiti tu pušku?
Ako te zadovoljava .22 LR onda ga svakako odaberi jer se streljivo da naći vrlo povoljno za razliku od .22 WMR
Ako te zadovoljava .22 LR onda ga svakako odaberi jer se streljivo da naći vrlo povoljno za razliku od .22 WMR
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Svakako da je .22 lr jefitnija varijanta, ali .22 wmr koliko je skuplji toliko je i bolji od .22 lr sto se tice stetocina. Pred starijom Brno 2 se mogu sakrite neke nove puske, tako da ako nadjes Brno 2 u super stanju ne razmisljaj previse 
Brno 2, 22 LR, je zakon...IgyBoy wrote:Svakako da je .22 lr jefitnija varijanta, ali .22 wmr koliko je skuplji toliko je i bolji od .22 lr sto se tice stetocina. Pred starijom Brno 2 se mogu sakrite neke nove puske, tako da ako nadjes Brno 2 u super stanju ne razmisljaj previse
ako je u dobrom stanju... starost nije bitna...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ako samo kažeš Malokalibarska puška, meni to znači 22 LR. Ako misliš na sve kalibre 5.56 mm, onda je to dugačka priča... ovisi za što ti triba...munja wrote:U fazi sam kupnje malokalibarske puške,nekako me privlaći kalibar .22wmr koja su vaša mišljenja o tom kalibru i kojeg proizvođaća puške mi preporučujete?
22-250 je dobaaar... ali izmedju 22 LR i 22-250 ima još puno za izbor...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Namjeravam je koristiti za štetočine,i ponekad pokoja meta.hacklordsniper wrote:Ovisi za što misliš koristiti tu pušku?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

.22LR = 0,50 - 0,80kn/kom
.22WMR = cca 4,5kn/kom
Pa ti racunaj koliko ces ga ispucati u mete...
svidja se meni .22WMR ali gledam po kolegi koji si moze priustiti to streljivo puno lakse nego ja pa jedva da i koristi* .22WMR pored .22LR oruzja koje ima...
*godinama metka nije opalio iz .22WMR
.22WMR = cca 4,5kn/kom
Pa ti racunaj koliko ces ga ispucati u mete...
svidja se meni .22WMR ali gledam po kolegi koji si moze priustiti to streljivo puno lakse nego ja pa jedva da i koristi* .22WMR pored .22LR oruzja koje ima...
*godinama metka nije opalio iz .22WMR
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- hacklordsniper
- Desetnik

Ja sam u cca. 5 godina ispucao manje od 25 metaka .22 WMR i to što sam ispucao je bilo samo zato jer je streljivo bilo od oca, staro 25 godina i počelo korodirati
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Za početak pogledaj moj post o CZ 455 LUX .22LR...munja wrote:U fazi sam kupnje malokalibarske puške,nekako me privlaći kalibar .22wmr koja su vaša mišljenja o tom kalibru i kojeg proizvođaća puške mi preporučujete?
Pridružujem se kolegama forumašima koji ti savjetuju da uzmeš pušku u kalibru .22LR, a ja osobno bih ti preporučio ovu pušku (CZ 455 LUX .22LR ) jer ima izmjenjivu cijev. Možeš, za početak, uzeti pušku u kalibru .22LR, a ako s vremenom procjeniš da ti treba i .22WMR, za ovu pušku možeš kupiti samo cijev u tom kalibru, što je ipak jeftinije od cijele puške...ali za početak svakako razmisli o .22LR.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
Guns control means shooting a tight group!
Onda definitivno moraš uzet 2.munja wrote:Namjeravam je koristiti za štetočine,i ponekad pokoja meta.hacklordsniper wrote:Ovisi za što misliš koristiti tu pušku?
22LR za trening u papir i pokoju šojku, vranu ili liju na blizu a
223 ili još bolje 243 za sve ozbiljnije situacije odstrela štetočina, jer kad se dooobro izvježbaš sa 22 LR i lija na 250+ nema šanse protiv 223........
Što kažete na zastavine malokalibarske puške,s obzirom da nove dođu oko 2300 kn?
Rabljena Brno 2 u super stanju se da naci i za manju cijenu, a daleko je bolja.
Ja isto kupio rabljenu brno 2, puška je fantazija i što se tiče preciznosti.Ako možeš i moja preporuka brno2.