Izjava za MUP o izabranom liječniku nosioci oružnih listova

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
zdebat
Poručnik
Poručnik

Izjava za MUP o izabranom liječniku nosioci oružnih listova

Post by zdebat » 09 Nov 2012, 18:07

Ne mogu naći da je netko pisao o ovom na forumu, ako je neka se pobriše;
Obrazac izjave MUP-a za nositelje dozvola za držanje i nošenje oružja koju je potrebno dostaviti u MUP do 05.12.2012., a u skladu sa Zakonom o oružju.
Obrazac se može skinuti sa stranica HSS-a: (Obavijesti HSS-a)
http://www.hrvatski-streljacki.hr/

I Z J A V A

Pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da je moj izabrani
liječnik primarne zdravstvene zaštite ______________________________________
(ime i prezime liječnika, adresa, naziv ustanove)
____________________________________________________________________.

Izjavu dajem sukladno odredbi članka 10. Zakona o izmjenama i dopunama
Zakona o oružju („Narodne novine“, broj: 59/12).

Broj registra: ___________________________________
(podatak unosi PU/PP)

U ___________________, ________________
(mjesto) (datum)

maki61
Razvodnik
Razvodnik

Re: Izjava za MUP o izabranom liječniku nosioci oružnih list

Post by maki61 » 15 Nov 2012, 15:55

Eto! Ja sam baš prošli tjedan popunio taj papir. Zanimljivo je da nisam dobio nikakvu potvrdu da sam to napravio. Sad ona teta je taj papir mogla baciti u koš i eto mene u prekršaju. To je još jedna potvrda da je taj zakon SRANJE! :A28:
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 15 Nov 2012, 20:23

Ja sam izjavu poslao postom. Preporuceno s povratnicom i jos mailom za svaki slucaj, tako da mogu dokazati da su moju izjavu dobili. I tebi savjetujem da to jos jednom posaljes mailom. Nista ne kosta, a imas pisani trag da je poslano :D
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 15 Nov 2012, 22:02

a što ako u koverti nije bilo ništa i ako se mail zagubio? :D
šalu na stranu, ja mislim da će oni još neko vrijeme neposredno prije isteka roka zvati one ljude koji su zaboravili i podsjetiti ih šta trebaju donijeti.

Dado Tornado
Razvodnik
Razvodnik

Post by Dado Tornado » 18 Nov 2012, 03:01

da baš se jako one tete u policiji brinu za nas pa če svakom pisati, prije da če ti poslije poslat kaznu to je slađe.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 18 Nov 2012, 03:23

nadam se da je velika većina ljudi donijela te potvrde. neki ljudi možda jednostavno nisu u hrvatskoj, ili pod tko zna kakvim okolnostima ne znaju za navedene promjene. takvih će sigurno biti, ali u jako malom broju i siguran sam da će referenti i referentice te ljude pokušati obavijestiti što trebaju učiniti kako bi se spasili kazne i ostali vlasnici oružja!

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 Dec 2012, 09:29

Evo... 5 do 12... sutra ističe rok za prijavu... nadan se da su svi to napravili...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oduz ... 50372.aspx
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 04 Dec 2012, 12:37

Dobar Dan svima,

pratim forum vec duze vrijeme, a ovo mi je prvo javljanje.
Samo kratko da se pretstavim. Iz Rijeke sam, bavim se uglavnom streljastvom na crni barut.

Vezano za ovu temu:
Ja sam bio u nedoumici da li vlasnici "C" kategorije oruzja spadaju pod obavezu prijave doktora.
(imam Colt Army 1860 cal 44)
Posto nisam bio siguran, a kasnije se potvrdilo u clanku u Novom Listu, proslog mjeseca, otisao sam u mup prijaviti.

Moje je iskustvo da nakon sto sam prijavio i predao formular, nisam dobio nikakvu potvrdu o da sam to ucinio.
Nakon desetak dana sam provjerio, i moja prijava nije bila ubiljezena nigdje, isto kao da i nisam.

Pa sam slijedom tog prijavio ponovo, nadam se uspjesno.

Moj savjet je da se prijava posalje emailom, isprinta i stav uz oruzni list, ili stavi uz potvrdu o prijavi oruzja "C" kategorije.

Vezano za ovaj link:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oduz ... 50372.aspx

Ovdje se spominje i porez na oruzje, medjutim kad sam malo pogledao na netu nisam vidio niti jedan sluzbeni natpis (sa sabora, ili narodne novine) koji definiraju porez na oruzje.

Da li ce se odnositi na sportsko (streljacko), ili samo na lovacko i kolekcionarsko? Ili na sve, nemam spoznaja. Znam da je ovo malo off-topic, jer ima thread o porezu, ali nadovezujem se na navedeni clanak iz novina.Taj porez na oruzje nasao sam samo u novinskim natpisima, nigdje na sluzbenim stranicama, pa ako neko ima neke spoznaje nek javi. Ili nek stavi link.
Editiriam naknadno, takodjer nije jasno da li ce se porez odnositi samo na "B" kategoriju, ili ukljucuje i "C". Dakle, ako neo ima neke spoznaje nek javi ili stavi sluzbeni link.

Pozdrav svima!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 Dec 2012, 13:01

jolly wrote: Ovdje se spominje i porez na oruzje, medjutim kad sam malo pogledao na netu nisam vidio niti jedan sluzbeni natpis (sa sabora, ili narodne novine) koji definiraju porez na oruzje.
pa nećeš to još nigdi naći... još nije ni bilo u proceduri... ni prijedlog mislin još nije gotov...
Poreze moraju nametnuti, proračun je pun rupa, ali po običaju, najprije se baci upljuvak i onda se snima reakcija masa, a na kraju se po tome odredi porez.
Da ponovin, poreza će biti na sve što se da oporezirati, znači na sve što je registrirano i popisano. Pa neće valja porezirati šipke zlata koje iman zakopane u vrtu, ili lovu investiranu u stranim fondovima i položenu na off-shore računima... a recimo i porez na zrak će teško ići, jer bi tribalo svakome staviti fiskalna mjerila zraka na usta i nos... a još nisu ni izumljeni...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 04 Dec 2012, 16:10

Koliko sam ja cuo , ali sansa je 50-50% nema nista od uvođenja poreza na oruzje , bar lovačko :D

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Dec 2012, 16:25

Ma to su gluposti, Slinic samo pusta balone da vidi reakciju raje, tim potezom bi izgubio istog momenta 150.000 glasova a i ovako su ih izgubili vise nego sto su se nadali. Osim toga na Indexu cesto novinari pisu o stvarima o kojima nemaju pojma. Ako bi porez po cijevi bio 100 Kn onda je sve skupa glupo ali ako bi bio 300-500 Kn onda bi vrijednost poreza u par godina presla vrijednost vecine oruzja u lovaca...

No kada je vlast nesposobna i ne zna kako se napuniti drzavnu blagajnu onda samo haraci sa novim nametima i porezima, isto je radila Italija PRIJE PROPASTI, popisivali su prozore po kucama i tako odredjivali dodatni porez....
Nemoguće je Nemoguće

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 04 Dec 2012, 23:06

PozdraF društvo.
Ja danas nazvao PP Nehajska i pitam na koji fax ili mail mogu poslat tu izjavu. Veli čova da nemogu slati njima ništa nego moram ići u Petrinjsku popunit formular i riješit to tamo. Nebudi lijen odo ja u Petrinjsku i pokupim formular za sebe i šogora i pitam usput žensku kaj mi sve treba da produžim dozvolu jer mi istiće 30.12.2012. Veli cura da nema pojma ali mi zapiše na papir brojeve telefona pa nek tamo pitam. Pošto je bila gužva a ja se moram vratit na posel, odem ja nazad pa ću poslije posla sa šogorom nazad i usput riješim odma i produženje dozvole.
Sa posla nazovem na jedan od brojeva i javi se ženska iz prve. Pitam je kaj mi treba za produženje dozvole kad ona mene napadne da kaj ja sad hoću da to može ćekati slijedeću godinu, da ona sada riješava "doktore". Ja joj ponovim da samo trebam informaciju kaj mi sve treba jer mi istiće dozvola 30.12. Ona meni opet da kakvo sad produživanje, sad je bitnije riješiti doktora i ako znam sve podatke da može ona sada to riješiti. Ja joj izdiktiram sve sa formulara i usput riješim i šogora. Na kraju se dobro nasmijemo jer kak mi je uopće palo na pamet produživat dozvolu kad je ovo bilo bitnije.
Na kraju mi nije dala informaciju kaj mi sve treba ali bitno da mi je doktora upicaja......i mom šogoru također :-)

E sad molim vas da mi vi odgovorite kaj mi sve treba i koliko dugo vrijedi liječnički jer sam ga obavio 29.06.2012.

Hvala.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 04 Dec 2012, 23:24

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 05 Dec 2012, 09:48

Doc77 wrote: Sa posla nazovem na jedan od brojeva i javi se ženska iz prve. Pitam je kaj mi treba za produženje dozvole kad ona mene napadne da kaj ja sad hoću da to može ćekati slijedeću godinu, da ona sada riješava "doktore".
Izgleda da ti se javila gospođa Renata iz Petrinjske. Ta ženska je opasna ;)
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

munja
Razvodnik
Razvodnik

Post by munja » 25 Dec 2012, 21:49

Ja nisam poslao tu izjavu,pa molim savjet što sad da ju pošaljem sada ili više nema pomoči?

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 26 Dec 2012, 03:56

ne bih htio nešto pametovati, ali ako je suditi prema zakonu i uz pretpostavku da nećeš naići na referenta koji ima razumijevanja za činjenicu da nisi predao traženu izjavu u propisanom roku - oružje će ti se oduzeti i oružni list ukinuti. (članak 56. zakona o oružju)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Dec 2012, 11:23

kako god da bude, javi nam kako je proslo
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 26 Dec 2012, 13:23

Odi tamo i ispiši taj papir, ne bi se trebalo komplicirati oko toga. Prije ili kasnije ćeš to morati riješiti.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 26 Dec 2012, 14:18

munja wrote:Ja nisam poslao tu izjavu,pa molim savjet što sad da ju pošaljem sada ili više nema pomoči?
Zakon je takav kakav je, ili ga moras ispostovati ili krsiti, no da bas u 6-mjeseci nisi mogao napisati jedan papir sa 3-reda tesko je za povjerovati, osim naravno ako nisi pomorac pa te nema doma po 8-mjeseci.....
Nemoguće je Nemoguće

Lars
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lars » 26 Dec 2012, 14:39

Može se i sad poslati. Nema problema.

Post Reply