Anschütz diopter info
Moderator: karabalic
Anschütz diopter info
Pozdrav ekipa,
trebaju mi male upute i savjeti što se tiče dioptera...
Posjeduje Anschütz 335 magnum pušku i zadnjih nekoliko mjeseci rekreativno iz hobija treniram u lokalnome klubu...
Nikada do sada nisam pucao s diopterom, ali zadnjih nekoliko treninga sam odlučio pucati nekoliko serija iz iste te puške klubske samo s diopterom i ostao ugodno iznenađen i sada hoću i ja jedan nabaviti za moji pušku.
E sada zanima me gdje bi se mogao nabaviti originalni diopter za tu pušku i kolika mu je okvirna cijena, kao i postoje li kakvi zamjenski diopteri i kakva je uopće razlika između njih...
Na puški koju imamo u klubu je stavljen neki Gamov diopter koji je navodno dobar samo što imaju problem s pričvršćivanjem na Anschütz-a tako da se zna dogoditi da ispadne ...
ako ima itko ikakva iskustva molio bih da me malo više uputi u sve...
Uhaprijed zahvaljujem na pomoći.
trebaju mi male upute i savjeti što se tiče dioptera...
Posjeduje Anschütz 335 magnum pušku i zadnjih nekoliko mjeseci rekreativno iz hobija treniram u lokalnome klubu...
Nikada do sada nisam pucao s diopterom, ali zadnjih nekoliko treninga sam odlučio pucati nekoliko serija iz iste te puške klubske samo s diopterom i ostao ugodno iznenađen i sada hoću i ja jedan nabaviti za moji pušku.
E sada zanima me gdje bi se mogao nabaviti originalni diopter za tu pušku i kolika mu je okvirna cijena, kao i postoje li kakvi zamjenski diopteri i kakva je uopće razlika između njih...
Na puški koju imamo u klubu je stavljen neki Gamov diopter koji je navodno dobar samo što imaju problem s pričvršćivanjem na Anschütz-a tako da se zna dogoditi da ispadne ...
ako ima itko ikakva iskustva molio bih da me malo više uputi u sve...
Uhaprijed zahvaljujem na pomoći.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Re: Anschütz diopter info
Imali smo isti problem koji smo rješavali na način da kroz nosač dioptera probušimo provrt i urežemo navoj. Sa gornje strane puške skinemo jedan od 3 plastična poklopca i poklopimo rupu na rupu. Tada kroz nosač dioptera uvijemo vijak koji mora biti toliko dug da uđe kroz rupu sa koje smo skinuli poklopac, ali ne smije zapinjati u unutarnji mehanizam. Nakon toga diopter ti nikad više neće padati, a ne moraš ga pritezati ko luđak. Novi diopter košta ti oko 200 eura vani ali ima ga i u HSS-u. Međutim, u Savezu ti je mislim nešto skuplji i koliko se sjećam košta oko 1700 kn. Ako imaš problema sa učvršćivanjem, javi se, pa ti mogu poslati i slike kako smo mi to sredili. Bit će mi drago ako sam pomogao. Pozdrav!
Evo ja kupio prošli tjedan Anschütz 22LR sa orginalnim diopterima, posto gore ide optika možda te i usrećim
Pozz i cujemo se
Pozz i cujemo se
ok, ali mi je malo preskupo davati toliku lovu za diopter...
iskreno sinoć sam pucao iz dvije slavio 631, jedna s gamovim diopterom, a jedna s nekim "no name" kineskim, i nisam primjetio neku razliku uopće... tako da će ipak pasti neki jeftini za početak, pa možda jednog dana nešto bolje ako bude potrebe...
zahvaljujem na informacijama.
iskreno sinoć sam pucao iz dvije slavio 631, jedna s gamovim diopterom, a jedna s nekim "no name" kineskim, i nisam primjetio neku razliku uopće... tako da će ipak pasti neki jeftini za početak, pa možda jednog dana nešto bolje ako bude potrebe...
zahvaljujem na informacijama.
Nemoj zaboraviti onu staru...." skrtac uvijek dvaput placa " !
Kupis pravi diopter i imas ga dozivotno, mjenjas puske a njega premjestas.
Kupis pravi diopter i imas ga dozivotno, mjenjas puske a njega premjestas.
Nemoguće je Nemoguće
Slažem se lex, ali isto tako mislim da nema smisla kupovati sada diopter koji vrijedi isto kao i puška...a plus što je ovo moj hobi i nemam neke afinitete za neka veća natjecanja...a vjerovatno ni pušku neću mijenjatu u nekoj skoroj budućnosti jer od svih serijskih u klubu pušaka što sam probao nema bolje definitivno.