M76 Kundak i Drška ?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
kontrabellum
Pozornik
Pozornik

M76 Kundak i Drška ?

Post by kontrabellum » 30 Aug 2013, 21:39

Poštovanje,

Eto moj prvi post na forumu i već imam pitanje. Naime pred neki dan sam kupio takorekući novu M76, prošetao sam do streljane sa njom par puta ali kako sam mlađi "klinac" nisam naviknut na drvo u rukama, više volim plastiku/polimer :roll: :mrgreen: ...
Ima li kakva preporuka gdje nabaviti nekakav kvalitetan pistol grip za istu i možda kundak od polimera ili metala pošto je moj onako dosta "plain".

Svaka ideja i preporuka bila bi više nego dobrodošla !

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Re: M76 Kundak i Drška ?

Post by Woolf Blaser » 31 Aug 2013, 01:57

Dobro nam dosao na forum! Budi malo precizniji u tome sto si kupio pa ce mo ti svakako
pokusati pomoci!
Head in the City. Hearth in the Field.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 31 Aug 2013, 08:25

Woolf Blaser wrote:Dobro nam dosao na forum! Budi malo precizniji u tome sto si kupio pa ce mo ti svakako
pokusati pomoci!
Woolf... Nije mogao biti precizniji

Pronjuskaj malo po ovom podforumu, ima jedna tema... Oruzje koje podsjeca na automatsko oruzje.... Tak se nekak zove tema

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 31 Aug 2013, 08:28

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=5144

Probaj tu pronjuskati,mislim imas nekaj slicno kontrbellum

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 31 Aug 2013, 10:00

Ovdje imas dosta o puski (premda ne bas o kundaku), vjerojatno ce te zanimati.

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... &hilit=m76
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

kontrabellum
Pozornik
Pozornik

Post by kontrabellum » 31 Aug 2013, 11:13

Pozdrav, hvala na dobrodošlici. :roll: dolazim iz obitelji lovaca i definitivno djed nije bio zadovoljan kad je vidio što je stiglo... No 1300kn za nešto što bi ameri nazvali NOS stanje ja sam zadovoljan, dobio sam 2 optike, 2 nosača optike, 2 magazina za 2 metka i 3 za 5metaka ( mogu sa ovim na streljanu ?!?)...
Interesira me vaše mišljenje gdje bi trebalo na ovoj pušci stavit bipod, imam harris jedan pa se nemogu odlučiti dal na cijev ili ?

Ovu PAPovku sam već vidio negdje postanu na AK files ili negšto slično, definitivno bih down the road htio nešto takvoga, ali me malo sram visiti u PP konstantno eto u četvrtak sam dao zahtjev za nabavku lovačkog pištolja pred mj. dana su mi odobrili sakupljanje starog oružja čudno me već gledaju na porti...

Jolly onaj thread što si linkao je bio 10x pročitan prije kupnje navedene puške ;) hvala svejedno.

Dobio sam odgovor od nekog u TAPCO-u da na M76 Yugo kako ju oni zovu idu pistol gripovi za "milled" Ak47 full length rifle tako da je to pitanje rješeno, za kundak nezna jer prihvat kundaka kakav je na m76 nikad nije vidio.

:A33: ništa nastavljam potragu pa ako naletim na što pametnog ću podijeliti sa vama...

Image

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 31 Aug 2013, 18:36

Puno hvala Spinnaker! Slucajno sam 89' god. u bivsoj JNA duzio PASP M 76 i
,druzio, se s njim cijelu godinu. Neko vrijeme u Domovinskom ratu sam ga takodje
koristio od kolege kad smo se izmenjivali na polozaju pa ces razumijeti zasto sam
zamolio novog clana da bude precizniji u pisanju jel nismo svi na ovom forumu
strucnjaci poput tebe. Mene M 76 asocira na jos ponesto. Nisam ti mogao biti jasniji!

kontrabellum
Pozornik
Pozornik

Post by kontrabellum » 31 Aug 2013, 20:15

Woolf Blaser wrote:Puno hvala Spinnaker! Slucajno sam 89' god. u bivsoj JNA duzio PASP M 76 i
,druzio, se s njim cijelu godinu. Neko vrijeme u Domovinskom ratu sam ga takodje
koristio od kolege kad smo se izmenjivali na polozaju pa ces razumijeti zasto sam
zamolio novog clana da bude precizniji u pisanju jel nismo svi na ovom forumu
strucnjaci poput tebe. Mene M 76 asocira na jos ponesto. Nisam ti mogao biti jasniji!
Ja se ispričavam što sam ispustio PASP dezignaciju, M76 uistinu postoji kao oznaka na svačemu od tromblonskih nastavaka do onog kratkog automata iz Egipta.
Ja sam made in 1990 i od oca branitelja pa mi je M76 samo jedno značenje imalo oduvijek te nisam pazio u pisanju.

Ako je još netko bio u nedoumici mislim da je fotka sve razriješila :A05: pozdrav

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Sep 2013, 00:48

Ma sve u redu,ja se uvijek drzim toga da se covjek uci dok je ziv. Osobno mi je vrlo drago
da si dosao na forum jel vidim da si educiran,a i novi clanovi poput tebe uvjek donose
po meni dobrodoslu svjezinu. Ima tome sad vec poprilicno kad sam citao jedan opsiran clanak
koji je napisao jedan Americki novinar (pise za novine o oruzju,a i sam je pasionirani strijelac)
koji je kupio Kinesku verziju ali u 308 kalibru. Uglavnom nije bio zadovoljan s preciznoscu pa
je pusku ustupio specijaliziranim custom majstorima da mu je ,srede,! Rezultat je bio oko 9 cm
grupa sa Hornady A-Max 168 grs na 600 yrds. Odlutao sam malo ali on je na pusci imao plasticni
kundak sa obrazinom i plas.oblogu plinskog cilindra. Mislim da ne bi bio problem da ti netko tko
se bavi plastikom to napravi,samim tim sto ti moze ,iskopirati, dijelove po vec postojecim. Kundak
bi si svakako trebao napraviti drugacijeg oblika,da bude sto vise prilagodjen tvojim proporcijama
i potrebama. Moja preporuka ti je da nikako ne ,pricvrscujes, bipod za cijev jel ce ti to negativno
utjecati na preciznost,a to mozes vrlo jednostavno rijesiti ugradnjom obicnog svivela na donjem
dijelu potkundaka i do ce ti omoguciti jednostavnu momtazu-demontazu bipoda. Ako ti nije sila
i ako ti se vise svidja crna boja tada mozes za pocetak jednostavno ofarbati drvo(mislim bukovina)
jel je drvo termicki stabilnije od plastike i ugodnije na dodir. Ispricavam se jos jednom gosp. Spinakeru
sto ovo nisam pogledao na internetskim stranicam vec onako,kako bi u mom selu rekli ,seljacki,!

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 01 Sep 2013, 15:31

Moja m-76..........pozdrav!
Attachments
P9010219.JPG
P9010220.JPG

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Sep 2013, 17:36

O da! Ovo izgleda jako dobro! Reci mi molim te kakvu ti grupu pogodaka i s kojim
streljivom daje!?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 01 Sep 2013, 17:59

Woolf Blaser wrote:Reci mi molim te kakvu ti grupu pogodaka i s kojim
streljivom daje!?
@ Dive37:
Uz ovo gore sto Woolf pita - daj molim te reci i koju optiku imas?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

kontrabellum
Pozornik
Pozornik

Post by kontrabellum » 01 Sep 2013, 18:32

http://riflestocks.com/store/product35.html

eto i mene, našao sam adapter koji odgovara na M76 i koji otvara mogućnost ugradnje svih ACE kundaka u ponudi... Zakonski neznam ako smijemo imati rasklopive kundake na lovačkim puškama jer do sada nisam imao niša drugo osim "običnih" pušaka.

Eto nadam se da će ovaj post nekome koristiti...

:A02:

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Sep 2013, 19:05

Je,sigurno je koristan! Nemoj me drzati za rijec ali ako Blasere mozes rastaviti na ,proste
faktore, ja ne vidim razlog zasto ti ne bi smio imati preklopni kundak!?

kontrabellum
Pozornik
Pozornik

Post by kontrabellum » 01 Sep 2013, 19:08

Hvala, logično neželim se opeći već u startu pa volim biti pažljiv, sutra moram po oružani list u MUP pa mogu ujedno dobiti i odgovor na ovo pitanje pa ću prenesti ovjde.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Sep 2013, 19:14

Hehehe! Jedva cekam da cujem odgovor! Molim te kada budes pisao budi detaljan.
Sretno i ljepi pozdrav!

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 01 Sep 2013, 19:15

Optika POSP 4-9x42,grupu je radila oko 5,6cm na 100mt sa bellotom HPC 12,7g,više je koristim za lov DS sa čeke gdje koristim ppu grom 12g,na mehanizmu za okidanje sam izbrusio jedan lagani zub poslje kojeg nakon 1-1,5mm dolazi do okidanja,nerviralo me ono dugačko povlačenje,a u sebi misliš:Kad će više?,kad več ne mogu na nju ugraditi timney ;) ,svaku čahuru prilikom izbacivanja toliko uneredi da je mogu baciti,iako stoji na "1",mislim da je iz nje šteta pucati neko skupo streljivo,puno je pisano o njoj pa da ne ponavljamo,za ono što je predviđena je ok,a drugo....

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Sep 2013, 19:21

Ma covjek jel tebi zakon dozvoljava da lovis s takvom puskom!? Dozvoljava.
Jel koristis adekvatno lovno streljivo!? Koristis.
Sto se mene tice samo ti mogu pozeljeti Dobru Kob i uzivaj u lovu.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 01 Sep 2013, 21:37

Može ona i bolje grupirati, to je puška za fino se namjestiti na kakav proplanak i čekati. Do 400m sve je tvoje bez greške, za svinju tvrđe zrno i to je to.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 01 Sep 2013, 23:02

Iggy, sad su mi malo zazubice narasle...hmmm,proplanak,dobra puska,dvogled,pa jos
ako dobijes priliku potegnuti na dalje...kako to dobro zvuci! Nemoj vise molim te jel
apstiniram od lova vec duze vrijeme!

Post Reply