M76 Kundak i Drška ?
Re: M76 Kundak i Drška ?
Silom prilika ili?? Lov i priroda su zakon , ne može mi nitko platiti tako provedeno vrijeme.
Možda i može bolja grupa,a i bellot nije neki metak,a što se tiče lovačkih zrna,krenuo sa normom orix koju nema šanse ubaciti u cjev zapne na početku cjevi jer puška nema predviđen uvodnik za takav tip zrna,istina,možeš ga rukom staviti u cjev,ali opet zapne drugi metak pa čemu poluautomat,nakon toga bellot hpc,lovačko zrno,bez greške ulazi zbog zatvorenog vrha,ali pretvrdo,prošlo kroz DS kao vojno,sada sa ppu gromom ulazi ali skine pola olovnog vrha na zrnu.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Iggy silom prilika! Malo sam daleko (oko 9000 km)! Jos me ovi moji ,truju, i piju mi
krv na slamku saljuci mi slike iz rike jelena!
krv na slamku saljuci mi slike iz rike jelena!
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Dive to je zbog toga sto PASP nema (ne znam kako da to nazovem) onaj utor preko
kojega bi zrno sa malo tupljim vrhom (hamerhead,orix,vulkan...) preslo do ulaska u cijev
jel je namijenjeno za zrna s ostrim,siljatim vrhom. Lako bi se to rijesilo da se smije puniti,
jel bi tada mogao koristiti zrna koja imaju ostar vrh,recimo Nosler accubond,monolitni isto
Noslerov E-Tip,odlicni Barnes TSX koji ima oblik gotovo kao match zrna i ta zrna imaju vrlo
veliki koeficijent (BC) i samim tim manje gube brzinu a samim tim i energiju. Kad si spomenuo
S&B mislim da imas kod nas na trzistu njihovog streljiva sa Barnes TSX zrnima,zrna su plave
boje(vjerojatno teflon ili lubalox s kojim ih premazuju da smanje otpor u cijevi i tada zrna grubo
receno imaju svojstva grafita i lakse prolaze kroz cijev),mana im je da su skuplja zbog procesa
proizvodnje jel svako zrno se pravi pojedinacno na CMC stroju,ali mislim da bi ti tada funkcionirala
bez problema i sigurno se svako otvorilo prilikom pogotka u divljac. Sory,zanimljiva mi tema pa
sam se raspisao.
kojega bi zrno sa malo tupljim vrhom (hamerhead,orix,vulkan...) preslo do ulaska u cijev
jel je namijenjeno za zrna s ostrim,siljatim vrhom. Lako bi se to rijesilo da se smije puniti,
jel bi tada mogao koristiti zrna koja imaju ostar vrh,recimo Nosler accubond,monolitni isto
Noslerov E-Tip,odlicni Barnes TSX koji ima oblik gotovo kao match zrna i ta zrna imaju vrlo
veliki koeficijent (BC) i samim tim manje gube brzinu a samim tim i energiju. Kad si spomenuo
S&B mislim da imas kod nas na trzistu njihovog streljiva sa Barnes TSX zrnima,zrna su plave
boje(vjerojatno teflon ili lubalox s kojim ih premazuju da smanje otpor u cijevi i tada zrna grubo
receno imaju svojstva grafita i lakse prolaze kroz cijev),mana im je da su skuplja zbog procesa
proizvodnje jel svako zrno se pravi pojedinacno na CMC stroju,ali mislim da bi ti tada funkcionirala
bez problema i sigurno se svako otvorilo prilikom pogotka u divljac. Sory,zanimljiva mi tema pa
sam se raspisao.
Hvala na preporuci,ali znaš kako je kod nas sa izborom,danas ima,sutra vise ne i tko zna kada ce biti,neka ostane ona na ppu-u,moje misljenje je da i ne zasluzuje bolje,a novce cu radije potrositi na streljivo za karabin,trenutno se grebem da mi svabo donese hornady 190gr za 300wm,mislim da je bolje na to potrositi novce.
-
kontrabellum
- Pozornik

Ja stojim na usluzi kupnje za 300win mag streljiva pogotovo ako bi išla kakva grupna kupnja da se uzme više od 5 kutija. Imam nešto u dolasku što će biti članovima interesantno ali dok ne stigne neću o tome da se ne ureknem
Nisam stigao danas na policiju pa mišljenje o preklopnim kundacima donosim sutra. Pozdrav
Nisam stigao danas na policiju pa mišljenje o preklopnim kundacima donosim sutra. Pozdrav
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hornady je dobro streljivo. Trosio sam ga u 308 165 grs interlock light magnum i
SST 180 grs, a u 30 06 (sto me odusevilo) 180 grs interbond. Priredio sam si u 338
WIN MAG SST 225 grs ali sam s njim uspio samo jedno nazime odstrijeliti na blizu pa
mi nije neki pokazatelj.
SST 180 grs, a u 30 06 (sto me odusevilo) 180 grs interbond. Priredio sam si u 338
WIN MAG SST 225 grs ali sam s njim uspio samo jedno nazime odstrijeliti na blizu pa
mi nije neki pokazatelj.
Islo bi pored hornadya i black hills,federal gold match,treba mi isključivo za metu,detonex ima lapuu,ali u 150gr,punjenje je zabranjeno ,a streljiva kao kod mene muflona,još kad bi se našlo kako bi talijani rekli:"da se dobro jede,a potrosi malo" 
Odes kod frenda u Sloveniju, napunis i doneses doma.......
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hehehe Lex! Dobra ideja,samo vjerujem da si se osjecao jadno kad si to napisao kao
sto sam se ja jadno osjecao kad sam procitao tvoj post! Jebote na sto smo mi spali!
Nisam se stigao jucer ukljuciti na onaj post ali naravno da NE FUCKING cirilici u Vukovaru!!!
Papilon svaka cast.
sto sam se ja jadno osjecao kad sam procitao tvoj post! Jebote na sto smo mi spali!
Nisam se stigao jucer ukljuciti na onaj post ali naravno da NE FUCKING cirilici u Vukovaru!!!
Papilon svaka cast.
Od puno price nema nista.....sreca je da su svi koji su se bavili streljastvom imaju zaliha napunjene municije jos iz 2010/11/12 god. pa ce to polako trositi dok se zakon ne prilagodi...
Nemoguće je Nemoguće
Ako se zakon ne prilagodi ili sačuvaj bože pogorša, mogli bi dogovoriti datum i svi zajedno na američku ambasadu predati zahtjev za useljeničku vizu.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ti zamusanci ni neznaju sto su ucinili ljudima s tim degutantnim zakonom.
Iznad svakog ocekivanja bi bilo da ocekujemo da njihovi primitivni mozgovi to shvate.
Iznad svakog ocekivanja bi bilo da ocekujemo da njihovi primitivni mozgovi to shvate.
Pored svih gluposti najjača je ona da kad kažem susjedu nek ne z....... i nek makne auto sa mog parkirnog mjesta,moram pet dana živjeti u strahu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Wolf, samo da te ispravim... CNC stroj... kako i sam radim na jednom, cujem dosta ljudi oko sebe koji koriste CMC izraz... valjda zato sto cuju druge kako izgovaraju CE-EN-CE, pa im se ucini da su culi CE-EM-CE =)... no, mozda si samo napravio typo =)Woolf Blaser wrote:pravi pojedinacno na CMC stroju
da ne quotam sad tko je vec napisao... "utovarna" rampa na PASP M76 se moze modificirati za lovacko streljivo, svaki puskar bi to trebao moci napravitit...
al' kako ja nikad ne naletim na PASP M76 u tako dobrom stanju za manje od 2000kn... pfhhh... 1300kn... ajde, prodavaj to i jos zaradis 100€ =) hahhaha
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Mike ovaj put neznanje u pitanju. Ja nemam nikakve veze sa sofisticiranim
masinama,niti sam ikad vidio uzivo taj stroj. Jedan lega radi s tim,tj rekao je
da je druge gen. i kad mi je govorio sto kako radi taj stroj shvati o sam koliko je
precizan. Jos mi je rekao da Njemci rade sa petom generacijom! Opet napominjem
da pisem ono sto sam cuo,a da bi volio da mi netko tko zna objasni koliko su zbilja
precizni volio bih.
masinama,niti sam ikad vidio uzivo taj stroj. Jedan lega radi s tim,tj rekao je
da je druge gen. i kad mi je govorio sto kako radi taj stroj shvati o sam koliko je
precizan. Jos mi je rekao da Njemci rade sa petom generacijom! Opet napominjem
da pisem ono sto sam cuo,a da bi volio da mi netko tko zna objasni koliko su zbilja
precizni volio bih.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nije prica za ovu temu, ali neznam sto misli pod generacije... obicno se govori o tome po koliko osi radi stroj... 3, 5... ovaj moj radi po 5 osi, sa drvenim masivom do duljine max 13 metara... precizan je negdje u 0,2mm...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Pozdrav ekipa, evo ija sam nabavija pasp m76 u super stanju samo cekam nabavnu tako da bi kroz koji dan moga bit u kolekciji, cijev je ko nova dobro ima malo sitnica usljed koristenja. Na njemu je rađen kundak koji mi se bas i nesviđa najradije bi volija da je original drvo i kao takav mi se najvise sviđa, mada nisam protiv nekih lipih preada koje sam tu vidija iz prethodnih postova evo i par slika da vidite kako izgleda.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

- Mirotvorac_99
- Pozornik

Pozdrav ekipi. Capitano, za cega mislis koristiti PaSP? Pitam iz razloga ako je za kolekciju, mozda si trebao sacekati neku koja kako sam kazes ima originalne obloge i kundak. Isto cijenim izvornost