Čišćenje cijevi
Re: Čišćenje cijevi
Mitke se vraća iz škole ...
M: " Kevo, šta ima za ručak?"
K: "Sine kuvala sam neku čorbu".
M: " Au mama pa opet neki drnč".
K: "Sram te bilo, ko te naučio tak oda pričaš. Odmah peri ruke pa za sto" ...
M: " Kevo, šta ima za ručak?"
K: "Sine kuvala sam neku čorbu".
M: " Au mama pa opet neki drnč".
K: "Sram te bilo, ko te naučio tak oda pričaš. Odmah peri ruke pa za sto" ...
INA Asol S je specijalno ulje za cišcenje, a ujedno i za kratku zaštitu oružja od korozije. Izvanredno
uklanja štetne produkte izgaranja baruta, prodiruci i u najnepristupacnije dijelove. Posjeduje svojstva
istiskivanja vode, kao i zaštite fino obradenih metalnih površina kod dodira prstima. Ovo ulje služi za
dnevno održavanje svih vrsti streljackog, artiljerijskog i lovackog oružja..
INA Asol U ...........................
uklanja štetne produkte izgaranja baruta, prodiruci i u najnepristupacnije dijelove. Posjeduje svojstva
istiskivanja vode, kao i zaštite fino obradenih metalnih površina kod dodira prstima. Ovo ulje služi za
dnevno održavanje svih vrsti streljackog, artiljerijskog i lovackog oružja..
INA Asol U ...........................
Meni se cini da ti to konzumiras kao dodatak hrani, malo na salatu , malo na kruh......ali ga nahvali covjece...ako ti ovi iz ne poklone bar 10 pakovanja jebes sav ovaj trud za marketing...
Nemoguće je Nemoguće
- Mirotvorac_99
- Pozornik

Mislim da ti nesto nisi dobro vidio ili zakljucio. Zna se zasto je DRNC namjenjen. Ako je ona vojska "pokojna", mislim da je imala veliku vecinu stvari o kojima mozemo samo zabezeknuto da buljimo i citamo. Tamo se nista nije prepustalo slucaju a kamoli da neko kao ti dolazi do ovakvih tvrdnji za nesto sto je koristila armija od 800 000 ljudi i da ne valjaHawk wrote:Davno, u pokojnoj JNA, dobro sam vidio što DRNČ more napraviti nedužnin cijevima...![]()
nikada poslije toga DRNČ nije i neće u moju kuću, odnosno u moje cijevi... ne ne ne....
a... jebiga sad...
pa evo... pasulj nije bija toliko loš...
pa evo... pasulj nije bija toliko loš...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
A šta radi cijevima?Hawk wrote:Davno, u pokojnoj JNA, dobro sam vidio što DRNČ more napraviti nedužnin cijevima...![]()
nikada poslije toga DRNČ nije i neće u moju kuću, odnosno u moje cijevi... ne ne ne....
moja je kakva je i bila prije par godina od kada ga koristim
pa nagriza ih...Spinnaker wrote:...A šta radi cijevima?...moja je kakva je i bila prije par godina od kada ga koristim
pazi... jako pažljivom aplikacijom i pravovremenim i stopostotnim odstranjivanjem DRNČ-a ne mora doći do štete...
ali greška se kad tad napravi...
Popričajte malo sa starijima koji se sjećaju...
U opisu svake zadužene cijevi u JNA, bila je posebna stavka, a to je postotak nagriženosti cijevi...
Vojniku se toleriralo (mislim) do 10 % povećanje nagriženosti zadužene cijevi, a za više od toga se tribalo teretiti vojnika za štetu...
E sada, ako se, za recimo godinu dana toleriralo 10 % nagriženosti cijevi, koja je ispucala možda 10 metaka ili manje,
a čistila se redovito, kako to objasniti...???
Da napomnem da je velik dio cijevi koje san ja vidija, bili nagriženo preko 50 %, ne po mojoj procjeni, nego po procjeni vojnog puškara...
U vezu ASOL-a i DRNČ-a neću ulaziti, ja pričan o DRNČ-u...
- Mirotvorac_99
- Pozornik

@hawk, meni se cini da neki vojnici nisu naucili gradivo i nisu pazili na satu. Onda im je prilikom predaje i pregleda puske bilo zgodno reci da im je DRNC nagrizao cijev a ponekom i babaroga. Posrijedi je obicno zanemarivanje cijevi puske i neciscenje nakon gadjanja. A to se zna tko kontrolira i tko je kriv.
Uostalom, sva ova nova kemijska uvozna sredstva za ciscenje siguran sam ako se pravilno ne upotrebljavaju da ce izazvati puno vece stete nego sto bi to DRNC nepravilnim koristenjem ucinio.
Evo za primjer, slucajno imam prastaru mesinganu kanticu koju je svaki vojnik nekada nosio. Kantica ima dvije komore, jednu za DRNC, jednu za ZUON. I svaka strana ima svoj cep a na komorama je jasno otisnuto cirilicnim slovima u kojoj se sto nalazi.
Znaci nije bilo nikakve pretjerane litanije da se ovime cisti, posusuje, a ovim drugim naulji. Sve gotovo za pola sata. Kraj price. I svi bi imali cijevi kakve su zaduzili, ako ne i bolje, samo jos nedostaje nekakav parfem
Uostalom, sva ova nova kemijska uvozna sredstva za ciscenje siguran sam ako se pravilno ne upotrebljavaju da ce izazvati puno vece stete nego sto bi to DRNC nepravilnim koristenjem ucinio.
Evo za primjer, slucajno imam prastaru mesinganu kanticu koju je svaki vojnik nekada nosio. Kantica ima dvije komore, jednu za DRNC, jednu za ZUON. I svaka strana ima svoj cep a na komorama je jasno otisnuto cirilicnim slovima u kojoj se sto nalazi.
Znaci nije bilo nikakve pretjerane litanije da se ovime cisti, posusuje, a ovim drugim naulji. Sve gotovo za pola sata. Kraj price. I svi bi imali cijevi kakve su zaduzili, ako ne i bolje, samo jos nedostaje nekakav parfem
U vojsci sam dužio kalaš koji je prije mene valjda prošao tko zna koliko vojnika i ispalio tko zna koliko metaka i to metaka tko zna kakve kvalitete. Čistilo se isključivo DRNČom jer drugog nije bilo i cijevi su uvijek bile savršeno čiste i bez oštećenja. A to su puške koje su konstantno bile u uporabi, od jutra do mraka smo ih teglili, po kiši, snijegu, blatu, znači idealnim uvjetima za koroziju. Cijevi su se čistile samo nakon pucanja, često nakon pucanja manevarskim streljivom koje zamaže cijev ko sam vrag.
Također, moj otac je oduvijek svoje oružje čistio DRNČom i gle vraga nikad problema. Njegov pištolj je sad negdje 30 godina star i cijev je čista. Drugi pištolj je još stariji (god proizvodnje 1967-a) ali je u njegovom vlasništvu od početka rata i od onda je čišćen samo DRNČem i isto nikakvih problema.
Neznam kakve su to babaroge o cijevima koje je DRNČ uništio no ja ih vidio nisam.
Također, moj otac je oduvijek svoje oružje čistio DRNČom i gle vraga nikad problema. Njegov pištolj je sad negdje 30 godina star i cijev je čista. Drugi pištolj je još stariji (god proizvodnje 1967-a) ali je u njegovom vlasništvu od početka rata i od onda je čišćen samo DRNČem i isto nikakvih problema.
Neznam kakve su to babaroge o cijevima koje je DRNČ uništio no ja ih vidio nisam.
Svaka cast svima ali ja u metode " PI x OKO " nemam povjerenja, sve je to subjektivno i ono sto je nekome 10 drugome moze biti 5 a moze biti i 30.....
Kad se kamera provuce kroz cijev i kada se vidi svaki milimetar onda mozemo pricati sto i kako...
Kad se kamera provuce kroz cijev i kada se vidi svaki milimetar onda mozemo pricati sto i kako...
Nemoguće je Nemoguće
srećom pa nemam kamerulex-lutor wrote: Kad se kamera provuce kroz cijev i kada se vidi svaki milimetar onda mozemo pricati sto i kako...
Na zalost u lux trgovini se asol ne moze dobiti, probao naruciti preko stranice, telefona, a bogami i osobno u trgovini, tako da se na tu trgovinu moze zaboravit. Sto se tice inine trgovine u radnickoj, trzio sam je vise od sat vremea ali bez uspjeha, nasao sam samo staru zatvoenu ininu benzinsku.jolly wrote:http://trgovinalux.hr/webshop/index.php?main_page=product_info&products_id=21137
Opet ponavljam pitanje, dali netko tocno zna (iz vlastitog iskustva) gdje ima za kupit asol ulja?
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
u INA maloprodaji na radničkoj cesti, u sklopu Maziva Zagreb d.o.o. Od glavnog ulaza lijevo i tamo je mala buksa, nekih 35kn bila litra asol U i asol S,
Danas kontaktirao Inin diskont u Radnickoj ulici o kome se pise u prijasnjim postovima kao mjestu gdje se moze kupit asol s i asol u.
Receno mi je da asol ulja nema vise u prodaji kod njih, da se ne proizvode vec desetak godina, i da mozda postoje negdje neke stare zalihe ali da oni ne znaju gdje.
Toliko o famoznom asol ulju, sad mozemo zakljucit tu raspravu.
Receno mi je da asol ulja nema vise u prodaji kod njih, da se ne proizvode vec desetak godina, i da mozda postoje negdje neke stare zalihe ali da oni ne znaju gdje.
Toliko o famoznom asol ulju, sad mozemo zakljucit tu raspravu.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
Evo ininog asol-u ulja ima na prodaju nije toliko ni skupo... http://trgovinalux.hr/webshop/index.php ... s_id=21137
ali to je oglas iz svibnja 2012...šaran wrote:Evo ininog asol-u ulja ima na prodaju nije toliko ni skupo... http://trgovinalux.hr/webshop/index.php ... s_id=21137
tribalo bi upitati... ko zna... možda ga još imaju...
Procitajte moje gornje postove na ovoj stranici, nista od asol ulja u lux trgovini...šaran wrote:Evo ininog asol-u ulja ima na prodaju nije toliko ni skupo... http://trgovinalux.hr/webshop/index.php ... s_id=21137
Ima u Pločama na jednoj benziskoj, šef je lovac pa naručio. Cijena je do 50 kn Asola U i S. Ako nekome baš treba neka se javi.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nevjerojatno!!!!!!!!!Iggy wrote:Ima u Pločama na jednoj benziskoj, šef je lovac pa naručio.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”