M76 Kundak i Drška ?
Re: M76 Kundak i Drška ?
Mislim ga najvise koristiti za lov, evo cuja sam se i sa covikom Bojna doo koji je zastupnik Rebec Slovenija u njih ima pasp novih koji nije metka ispalija za 1000 eur on obavi uvoz isve bez ikakvih daljnjih davanja pa evo ako nekog zanima bar znas sta kupujes
- Mirotvorac_99
- Pozornik

Pogledao sam stranicu Rebeca i imaju stvarno veliki izbor. Ne znam bas slovenski ali kakva im je ovo fora sa strojnicama koje imaju u ponudi? Jel to konverzija na pojedinacni izbor paljbe?
http://rebec.si/si/
Dalje me zanima da li su to stara oruzje tipa PPS ili MG ili Thomson? Ili su to replike koje proizvode amerikanci a ovi uvoze. Ako netko zna podrobnije. Za zastavine stare modele me ne iznenadjuje, vjerovatno su iz starih skladista TO zapljenjene kolicine. Drugo nema odakle a u ponudi je
http://rebec.si/si/
Dalje me zanima da li su to stara oruzje tipa PPS ili MG ili Thomson? Ili su to replike koje proizvode amerikanci a ovi uvoze. Ako netko zna podrobnije. Za zastavine stare modele me ne iznenadjuje, vjerovatno su iz starih skladista TO zapljenjene kolicine. Drugo nema odakle a u ponudi je
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
U sloveniji se automatsko oruzje nalazi u ponudi, za razliku od nas. Mozes ga posjedovati registrirano, u "voznom stanju".
Medjutim, mislim da to ide na osnovu kolekcionarske dozvole, a ne za uporabu.
(govorim o starijem oruzju, ww2, i slicno. mg42, mg34, thopmson itd)
Moderno oruzje, na bazi ar15, ak47 i slicno je u poluautomatskim verzijama za civilno trziste.
Vezano za pitanje pravo/replike?
Neko oruzje je pravo, a neka oruzja su replike - ali to ce ti biti napisano na ponudi.
Prolistaj mu ponudu detaljno, i bit ce ti jasno.
Recimo, meni se ovo jaaako svidja iz njegove ponude "replika":
Pištola STOEGER American Eagle P-08 9x19mm Marine Stainless
Samo kosta, skoro 1800 eura, a sad imam druge prioritete.
Ovo ti je jasno, da je "replika".
Medjutim, koliko sam upoznat proizvodjac u USA je otkupio iz Njemacke stare strojeve od Lugera, i nastavio proizvodnju u Americi.
Ako je to istina, onda je to "vrlo vjerna" replika....
Moderno oruzje, na bazi ar15, ak47 i slicno je u poluautomatskim verzijama za civilno trziste.
Neko oruzje je pravo, a neka oruzja su replike - ali to ce ti biti napisano na ponudi.
Medjutim, koliko sam upoznat proizvodjac u USA je otkupio iz Njemacke stare strojeve od Lugera, i nastavio proizvodnju u Americi.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
sto se tice m76 to su zalihe sa skladista i kako mi je receno nisu ispalile metka znaci novo kao i ove papovke sks Simonov vec su prepravljene za civilno trzsiste mada sam misljenja da su bolje ove yugo pa ko moze i voli nek izvoli , ja sam isto misljenja platit jedanput pa znas sta imas a tako ce se najvjerojatnije dogodit sto se tice mene, pozdrav. 
- Mirotvorac_99
- Pozornik

Capitano, ovdje za primjer rabljeni M48A kosta 366,0 eura dok sam ja novi na oglasniku nasao za 500,0 kn prije nekoliko godina. Rabljeno je bolje procackat po nasim oglasnicima nego za pet puta vecu cijenu to isto dobit u SLO. Naslo bi se po oglasnicima i novoga jer su ljudi u krizi danas ali treba uzet vremena i to obici njih nekoliko i naoruzat se zivcima. Nisam lovac i ne prepravljam oruzje ni minimalno pa cak ni za neke sine i optike, onda me nadam se razumijete zasto ne bih nikad kupio prepravljeno vojno oruzje.
Jolly, odlican izbor za P08, i ja bih zelio jedan
Ali cijene su stvarno paprene. Osobno nemam nista protiv replika, stovise dobijes novi-stari pistolj u kojem mozes uzivati na streljani da ti svi zavide i u novim laboracijama streljiva, neprocjenjivo !
Jos uvijek mi ovo nije jasno u slovenskoj ponudi i njihovom zakonu, taj odnos kolekcionar-automatsko oruzje u voznom stanju. Bez obzira na starost i sve, to je ipak automatsko oruzje.
Sa druge strane ovo podrzavam iz jednostavnog razloga sto bih odrezao svakom puskaru prste kad bih vidio da radi preinake ili trajno onesposobljava recimo MG, K98, PPS ili neke samokrese trajne povijesne vrijednosti. To je za mene svetogrdje i pozdravljam po tom pitanju slovence i zastitu zakonom ovakvog naoruzanja kroz kolekcionarstvo
Ali cijene su stvarno paprene. Osobno nemam nista protiv replika, stovise dobijes novi-stari pistolj u kojem mozes uzivati na streljani da ti svi zavide i u novim laboracijama streljiva, neprocjenjivo !
Jos uvijek mi ovo nije jasno u slovenskoj ponudi i njihovom zakonu, taj odnos kolekcionar-automatsko oruzje u voznom stanju. Bez obzira na starost i sve, to je ipak automatsko oruzje.
Sa druge strane ovo podrzavam iz jednostavnog razloga sto bih odrezao svakom puskaru prste kad bih vidio da radi preinake ili trajno onesposobljava recimo MG, K98, PPS ili neke samokrese trajne povijesne vrijednosti. To je za mene svetogrdje i pozdravljam po tom pitanju slovence i zastitu zakonom ovakvog naoruzanja kroz kolekcionarstvo
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

[quote="Mirotvorac_99"]Capitano, ovdje za primjer rabljeni M48A kosta 366,0 eura dok sam ja novi na oglasniku nasao za 500,0 kn prije nekoliko godina. Rabljeno je bolje procackat po nasim oglasnicima nego za pet puta vecu cijenu to isto dobit u SLO. Naslo bi se po oglasnicima i novoga jer su ljudi u krizi danas ali treba uzet vremena i to obici njih nekoliko i naoruzat se zivcima. Nisam lovac i ne prepravljam oruzje ni minimalno pa cak ni za neke sine i optike, onda me nadam se razumijete zasto ne bih nikad kupio prepravljeno vojno oruzje.
Sa druge strane ovo podrzavam iz jednostavnog razloga sto bih odrezao svakom puskaru prste kad bih vidio da radi preinake ili trajno onesposobljava recimo MG, K98, PPS ili neke samokrese trajne povijesne vrijednosti. To je za mene svetogrdje i pozdravljam po tom pitanju slovence i zastitu zakonom ovakvog naoruzanja kroz kolekcionarstvo[/quot
Niti sam kolekcionar, niti ljubitelj automatskog-poluautomatskog oruzja, ali mislim da imas
ispravan stav prema oruzju.
Sa druge strane ovo podrzavam iz jednostavnog razloga sto bih odrezao svakom puskaru prste kad bih vidio da radi preinake ili trajno onesposobljava recimo MG, K98, PPS ili neke samokrese trajne povijesne vrijednosti. To je za mene svetogrdje i pozdravljam po tom pitanju slovence i zastitu zakonom ovakvog naoruzanja kroz kolekcionarstvo[/quot
Niti sam kolekcionar, niti ljubitelj automatskog-poluautomatskog oruzja, ali mislim da imas
ispravan stav prema oruzju.
Head in the City. Hearth in the Field.
Bio kod Rebeca pred neko vrijeme , oni uredno mogu koristiti oružje koje im je na kolekciji i automatsko oružje koje je na kolekciji , u razgovoru sa Rebecom to izgleda otprilike ovako:jave se tjedan dva prije na ovlašteno mjesto PP ili nekakvu upravnu enotu ne znam više točno i prijave to kao nekakvo istraživanje , zatim kad dobe dozvolu za gađanje na ovlaštenom mjestu za to, uzmu par sanduka 7.9 mm i mg 42,34 ili m53 i udri , kažu da to ovima ovlaštenima nije baš drago ali oni to mogu i idu. Napominjem da majstor ima i KPV (Krubnokalibernyj Pulemet Vladimirova) 14,5x114mm i municiju za to s time da je ja mislim pancirna ili pancirno zapaljiva jer za to nema FMJ obične, zaboravio sam ga pitati da li ga je isprobao.jolly wrote:U sloveniji se automatsko oruzje nalazi u ponudi, za razliku od nas. Mozes ga posjedovati registrirano, u "voznom stanju".
Automatsko oružje mogu posjedovati samo kolekcionari a uvjet je da nije u aktivnom sastavu oružanih snaga ili policije, ukoliko je u sastavu može se posjedovati samo ako radi na poluatmatskom režimu.
Evo par slika iz dučana
Još par slika , a covjek na nije sve ni pokazao kaže ne stane sve u trgovinu pa dosta stvari ima i u skladištu.
Mislim da bi ti ispravniji naziv bio reprodukcija jer imaš i replike koje su samo za ukras, nije on otkupio nikakve strojeve od Lugera jer ih Georg Luger nikada nije ni imao , Luger je proizvodilo više proizvođaca a do 1942 s:Deutsche Waffen und Munitionsfabriken(DWM), Imperial Arsenals of Erfurt and Spandau, Simson, Krieghoff, Mauser, Vickers Ltd, Waffenfabrik Bern i oni su imali strojeve , a Stoeger je otkupio pravo na ime Luger u americi 1923 godine i od onda drži to pravo.jolly wrote:U
Ja bi radije za te novce 1800 eura kupio bilo koji originalni i naravno mislim da se nađe kao nov za te novce. Imao sam ovu stainles verziju u rukama i raskopao , mislim da je original puno solidnije napravljen od ovog amerikanca iako ni on nije loš.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hebate...Berto...pa od ovoga ne bum mogel spati...pa tak nekaj nemaju ni blesavi Kanadjani...
Svaka cast gospon
Rebecu, a tebi hvala za ovaj ,praznik za oci,!
Svaka cast gospon
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Berto, slike su super. Moguce da smo istog Lugera obadva drzali u rukama! 
Turn better into best!
Vjerovatno jer tog ima vec dugo.jolly wrote:Berto, slike su super. Moguce da smo istog Lugera obadva drzali u rukama!
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Koliko sam ja čuo o Raju,(mada ne od nekog tko je tamo bio) tamo nema frustracija, pa prema tome, ove fotke nemaju veze s Rajem. Kad vidim ovakve slike, padam u "bed" i onda se moram nažderati čvaraka i luka da mi bar malo bude lakše.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Nisam ni mislio da imas imalo suosjecajnosti...kako to boli...u zelucu...dejandlesk wrote:Koliko sam ja čuo o Raju,(mada ne od nekog tko je tamo bio) tamo nema frustracija, pa prema tome, ove fotke nemaju veze s Rajem. Kad vidim ovakve slike, padam u "bed" i onda se moram nažderati čvaraka i luka da mi bar malo bude lakše.
- Mirotvorac_99
- Pozornik

Berto, cijenim iscrpna izvjesca i iz prve ruke. Sto se tice naseg zakona, u ovoj sloveskoj trgovini je prilicno 'veselo', bogami ima svega. Uz ovaj arsenal, nesumnjivo je da mu je u skladistu kako ti je rekao jos veselije
Automatsko oruzje da i zelis tamo kupiti kao kolekcionar, ne mozes od nasih dobiti dozvolu za uvoz. Mislim na ono u voznom stanju. Tako da ..
Ne znam koliko mogu dobro vidjeti ali od strojnica tu ima novih, tek odmastitih stvari. Kao sto je onaj Browing 12,7 ili ove M53-ke. Stvarno iznenadjujuce i za slobodnu prodaju kolekcionarima
Automatsko oruzje da i zelis tamo kupiti kao kolekcionar, ne mozes od nasih dobiti dozvolu za uvoz. Mislim na ono u voznom stanju. Tako da ..
Ne znam koliko mogu dobro vidjeti ali od strojnica tu ima novih, tek odmastitih stvari. Kao sto je onaj Browing 12,7 ili ove M53-ke. Stvarno iznenadjujuce i za slobodnu prodaju kolekcionarima
Znam , jer on to moze prodati samo na nabavnu(na koju mi ne možemo nabaviti) a mi kupiti na dozvolu za sakupljanje oruzja koja nije ni slična nihovoj , i još sto peripetija i sl , njihovo staro (kolekcionarsko) oružje se vodi drugačije nego naše, oni svaki komad imaju slično kao mi obično na nekoj vrsti oružnih listova.Mirotvorac_99 wrote:Berto, cijenim iscrpna izvjesca i iz prve ruke. Sto se tice naseg zakona, u ovoj sloveskoj trgovini je prilicno 'veselo', bogami ima svega. Uz ovaj arsenal, nesumnjivo je da mu je u skladistu kako ti je rekao jos veselije![]()
Uglavnom sto problema i nemoguča misija , a sto je najinteresantnije mi njima možemo prodati bar znam za slučajeve gdje je to prošlo i gdje ide.