pitanje rosler titan

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
skviki
Razvodnik
Razvodnik

pitanje rosler titan

Post by skviki » 09 May 2014, 11:58

e ovako
prijatelj uzima novu pusku i dvoumi se sto uzeti pa ako moze pomoc
ima bar u .300wm i nevoli ga (neznam da li ce ga prodati)
razlog -ustrelio samo jednog jelena s njim i isfulao se hrpu toga

e ovako izbor mu je cz 550lux u 2 kalibra (ds/srndac nesto kao .30-06/9.3 i .243/.223) (oko 14000kn)
rosler titan 6 + rezervna cjev (11-12000kn)
rosler titan 16 +rezervna cjev (15-16000kn)

citao je dosta o rosler titan puskama i cz 550 i kako sam ja skuzio
naginje vise rosler titan puskama zbog izmjene cjevi a cjene su tu negdje
plus titan 16 je puska direktne akcije ,je malo skuplja opcija ali njegova lova :A27:

e sada da li bi mogli malo pomoci savjetom/odgovorom
da li su te titan 6/16 puske kvalitetne i usporedbo s kojom puskom je kvaliteta ?
da li je direktna akcija usporediva s helixom/maralom ? (znam da oni kostaju skoro duplo)
cz550 lux je probao od rodjaka i zna na cemu je tu

hvala

ovaj mjesec bi mogli zajedno u shoping ja po arga a on tu :)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: pitanje rosler titan

Post by lex-lutor » 09 May 2014, 12:21

Res.Titan je nesto sto ja ne bih uzeo niti da mi netko pokloni, to je moje osobno misljenje, za dao bih 2-kom RT-a za dobru CZ-550 sa varmint cijevi bez trenutka razmisljanja....

Kolega je kupio novi RT u 3006, pa je nakon par hitaca pocela zajebancija, dva puta bi opalio metak, pa onda corak, pa se mjenjao zatvarac, pa cijev pa na kraju cijev ako se ne varam a i ta je skoro ispala jer nije bila zasarafljena kako treba....
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 09 May 2014, 14:28

skviki wrote:e ovako
prijatelj uzima novu pusku i dvoumi se sto uzeti pa ako moze pomoc
ima bar u .300wm i nevoli ga (neznam da li ce ga prodati)
razlog -ustrelio samo jednog jelena s njim i isfulao se hrpu toga

e ovako izbor mu je cz 550lux u 2 kalibra (ds/srndac nesto kao .30-06/9.3 i .243/.223) (oko 14000kn)
rosler titan 6 + rezervna cjev (11-12000kn)
rosler titan 16 +rezervna cjev (15-16000kn)

citao je dosta o rosler titan puskama i cz 550 i kako sam ja skuzio
naginje vise rosler titan puskama zbog izmjene cjevi a cjene su tu negdje
plus titan 16 je puska direktne akcije ,je malo skuplja opcija ali njegova lova :A27:

e sada da li bi mogli malo pomoci savjetom/odgovorom
da li su te titan 6/16 puske kvalitetne i usporedbo s kojom puskom je kvaliteta ?
da li je direktna akcija usporediva s helixom/maralom ? (znam da oni kostaju skoro duplo)
cz550 lux je probao od rodjaka i zna na cemu je tu

hvala

ovaj mjesec bi mogli zajedno u shoping ja po arga a on tu :)
Prijatelju, evo ti moj odgovor iz prve ruke jer sam nedavno prosao kroz istu dilemu.
Ja sam u svom izboru karabina u startu eliminirao bilo koju opciju linearnog zatvaraca.
Prvo, po mom misljenju taj dizajn je napravljen za zemlje gdje zakon brani uporabu poluautomata. Zatim, pojedini nesretni slucajevi iz ovog ili onog razloga, pa sam se orijentirao na klasicni obrtno cepni zatvarac.

Obadvije ostale puske koje navodis su izuzetno dobre, I koju god da izaberes neces pogrijesiti, medjutim po meni su u razlicitim klasama.
Naime, u jeftiniju klasu ti spadaju puske kojima je cijev fixna (CZ 550, sauer 101, mauser m12, itd) u skuplju klasu puske spadaju puske sa izmjenjivom cijevi (titan 6, sauer 202, mauser 03) U ovoj drugoj "skupljoj" klasi, roesler titan 6 najjeftinija varijanta.
Jedini nazlog zasto ga ja nisam uzeo kad sam kupovao puske jest sto ga u datom momentu nije bilo u kalibru 308 koji sam trazio.

Usporedjujuci preciznost 550 i roeslera, osim sto je preciznost 550 poznata (ajmo reci oko 1 moa), mogu reci da je jedan kolega upucavao titan 6 u kalibru 9.3, i grupe na 100 su unutar 3, max 4 centimtra.
U zakljucku, u nizoj klasi puske CZ 550 je best buy varijanta - neupitne kvalitete, a takodjer je i jedna od najpopularnijih pusaka u nasim krajevima. U visoj klasi puske je titan 6 u "Best buy" klasi, govoreci o nasem lokalnom trzistu. Bravljenje cijevi Titan 6 je sa 6 bradavica pa bih mu i iz tog ralog dao prednost za jace calibre. Titan 6, takodjer ima i skidajuci spremnik, dok odredjeni modeli / kalibri kod CZ 550 to nemaju.

Takodjer, ako se uzme titan 6 u dva razlcita kalibra (rezervna cijev) ovo ti daje jos jednu opciju, na puski s kojom lovis (izbor kalibra prema divljaci), takodjer prednost.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 09 May 2014, 14:56

lex-lutor wrote:Res.Titan je nesto sto ja ne bih uzeo niti da mi netko pokloni, to je moje osobno misljenje, za dao bih 2-kom RT-a za dobru CZ-550 sa varmint cijevi bez trenutka razmisljanja....

Kolega je kupio novi RT u 3006, pa je nakon par hitaca pocela zajebancija, dva puta bi opalio metak, pa onda corak, pa se mjenjao zatvarac, pa cijev pa na kraju cijev ako se ne varam a i ta je skoro ispala jer nije bila zasarafljena kako treba....
kao prvo hvala na odogovru
nego nije mi jasno ovo gore ,jer kako mi je on pricao ovo je tzv kopija mausera (titan 16 ->m96)
i da lik kupuje mauserove djelove i stavlja sebi
tako da nerazumijem kako tako losa puska ?

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 09 May 2014, 16:07

Novi ČZ 557 u 8x57 za apsolutno sve, ili čak 9.3. Kakav Rosler i izmjenjive cijevi. Zajebancija bez veze.

duma
Razvodnik
Razvodnik

Post by duma » 09 May 2014, 17:56

nije do puške nego do strijelca

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 09 May 2014, 20:49

duma wrote:nije do puške nego do strijelca
he he
to mu i ja rekao ,al staces hoce magnuma ,iako mu dost ljudi reklo da je to prejako
plus poluautomat (nekome to pase ,valjda)
valjda ga metak pljusnio par puta (kao mene .30-06)
i onda "puse na hladno" svaki put kad treba opaliti
a ja nezelim kupiti pusku u tom kalibru :)

btw rekao sam mu vase misljenje i rekao je hvala
i ako ima jos koji savjet samo udrite :)

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 10 May 2014, 09:50

Puška ko puška ok,promjenjive cijevi ok ali ako se mijenja cijev i optika postoji puno elemenata koji utječu na preciznost .
Provjera i upucavanje poželjno posle svake izmjene jel možda će svaki put sve sjest na mjesto a možda i neće . Greške od 0.1 mm kod montiranja optike +0.1mm kod cijevi na meti na 100m=20cms :ugeek:
Nije to kako se misli ujutro svinje sa 9.3 a popodne srnjaka sa 243 jel se srnjak vjerojatno fula iz gore navedenih razloga ak se ne provjeri.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 10 May 2014, 14:08

To sto si napisao, sve stoji.
Upucavanje se mora izvesti kod svake promjene cijevi, pogotovu ako se lovi s istom optikom.

Medjutim, ako nekome treba vise kalibara, onda dvije cijevi na jednoj puski su definitivno prednost, a takodjer I jeftinija varijanta nego dvije optike + dvije puske.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply