Upucavanje MK
Re: Upucavanje MK
Super, dobro je znati...Darko11 wrote:IggyIggy wrote:Za TOZ 17 koristio sam Bellot HV, dobar za sve. Inače ako ti dobro nosi to streljivo s kojim si upucavao nemaš šta mislit..Zahvaljujuci tebi jucer probao grupe sa Bellot HV i 1cm na 50m vrlo cesto,rupe se preklapaju.
Dakle tozovke suprotno cehinjama vole brzo streljivo a ne sporo streljacko.S/B Standard 325 m/s je iz moje jako neprecizan ali nije kriva kvaliteta tog streljiva nego puska ne voli sporo podzvucno streljivo,rws subsonic i club nesto bolje ali i dalje lose,fiocci maxac 350 m/s dobre grupe i s/b High Velocity 380 m/s na 50m 1 cm cesto radim grupe sa tozovkom.
Voli brzinu,prava lovacka puska.
@lepen 11 taj dupoint je takodjer HV i vjerovatno ces biti razocaran ako predjes na nesto ispod 350 m/s. Ja cu ipak ostati na maxacu jer mi je jeftiniji od Bellota HV.Nije mi pretjerano bitno jesu li grupe 3cm ili 1 cm na 50m,sve oko 3 prosjek zadovoljava ali nisam vjerovao da tozovka moze praviti ovakve grupe kao sa HV Bellotom sto radi.
Re: Upucavanje MK
Zanimljivo,i kod nas je samo 20 lipa komad razlika izmedju HV i SV,nisam obracao paznju,mislio sam da je veca razlika. ispalim u prosjeku oko 300-400 metaka iz MK mjesecno pa mi i cijena igra ulogu ali ne ovako mala razlika.Ovaj fiocchi isto ima dosta energije i znatno bolji B.C od Belota HV pa je dobar i za lov.Hvala iggy na korisnom savjetu .Iggy wrote:Kod nas je 60 kn 50 komada belota HV, nije puno i za štetočine je super.