odabir puške
Re: odabir puške
Lex,da nisi mozda kolega radio-amater ?lex-lutor wrote:
I ja sam se tome nadao, no kada sam dublje usao u problem onda sam shvatio da je na podrucju RH prije ulaska u EU bilo puno bolje FILTRIRANO ( govorim npr. za podrucje radio-komunikacijeske opreme )
Jos od svoje mladosti.....Hahahhahaha....Darko11 wrote:...Lex,da nisi mozda kolega radio-amater ?isprika na offu .
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Ruger American je budget rifle...ali kao sto je receno, za te pare i namjenu je odlican omjer ulozeno dobiveno... R700, Savage Axis nemaju odvojivi spremnik...i koliko god spremnik kosta budimo realni lakse je izmjenit odvojivi i brze nego gurat metak po metak
Ne kuzim sta se zapeli za te spremnike potpuno nekorisno i neupotrebljivo u lovackim risanicam osim ako nisu PA i ako ne pucate po vise komada divljaci , a sto je vrlo rijetko u pogonu!Echo 4nineteen wrote:Ruger American je budget rifle...ali kao sto je receno, za te pare i namjenu je odlican omjer ulozeno dobiveno... R700, Savage Axis nemaju odvojivi spremnik...i koliko god spremnik kosta budimo realni lakse je izmjenit odvojivi i brze nego gurat metak po metak
Odvojivii spremnici nemaju uopce svrhu u lovu, jedino na treningu u strelicarstvu ali i to je suvisno!
Inace lovci obicno pune i karabine sa dva komada , prvi pucanj i drugi eventualno za "popraviti", za treci obicno necete dobiti priliku ako se sa prva dva omane
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Apsolutno tocno za lovacko oruzje.fricky wrote:
Ne kuzim sta se zapeli za te spremnike potpuno nekorisno i neupotrebljivo u lovackim risanicam osim ako nisu PA i ako ne pucate po vise komada divljaci , a sto je vrlo rijetko u pogonu!
Odvojivii spremnici nemaju uopce svrhu u lovu, jedino na treningu u strelicarstvu ali i to je suvisno!
Inace lovci obicno pune i karabine sa dva komada , prvi pucanj i drugi eventualno za "popraviti", za treci obicno necete dobiti priliku ako se sa prva dva omane![]()
![]()
Ali da malo skrenem u O/T, vezano upravo za odvojive spremnike. Premda definicija assault rifle, ili jurisne puske nije bas jasna, neki je upravo definiraju prema odvojivom spremniku koji povecava vatrenu moc. Kod zakonodavaca u USA, kontinuirana je debata oko limita spremnika u PA oruzju, i propisi variraju od drzave do drzave u kapacitetu spremnika. Hocu reci, po nekima upravo je odvojivi spremnik definirajuci faktor jurisne puske. (sve je to naravno diskutabilno, navodim cisto za primjer)
U SSSR-u, puska SKS (PAP) povucena je u pozadinske jedinice, uslijed prelaska na AK sustav, ali takodjer zato jer nije imala odvojivi spremnik. (premda to nije problem konstrukcijski rijesiti)
Inace, da se vratim na lovacko oruzje, meni se u najvise svidja mauserov sistem (m 03), gdje imas odvojivi spremnik, i mogucnost pojedinacnog punjenja preko otvorenog zatvaraca.
Osnovni nedostatak odvojivog spremnika jest, da se lako izgubi u sumi, pa onda moras imati barem dva, jedan za rezervu.
A za lovne potrebe, apsolutno si u pravu, apsolutno je nepotreban dodatak i stvar bez koje ne mozes, a koja se lako izgubi, pa ti gubitak istog jos i pokvari izlaz u loviste.
Kod vecine modela karabina odvojivi spremnik cak i smanjuje kapacitet spremnika za isti model puske (recimo kod ceskih karabina).
Sve u svemu po meni imaju vise minusa nego plusa. (za lov i sport)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ne slažen se...totalno si u krivu...odvojivi spremnici su zakon...baš u lovu...raspitaj se malo.fricky wrote: Ne kuzim sta se zapeli za te spremnike potpuno nekorisno i neupotrebljivo u lovackim risanicam osim ako nisu PA i ako ne pucate po vise komada divljaci , a sto je vrlo rijetko u pogonu!
Inace lovci obicno pune i karabine sa dva komada , prvi pucanj i drugi eventualno za "popraviti", za treci obicno necete dobiti priliku ako se sa prva dva omane![]()
![]()
- punjenje i pražnjenje puške na -25 C...s rukavicama u snijegu...
- punjenje i pražnjenje kod prebacivanja terencima ili prolaska kroz naselje...
- brza zamjena vrste i težine zrna po potrebi (u jednom spremniku jedno, a i drugom drugo...
- manje habanje strijeljiva...
- sigurnije rukovanje...manja mogućnost slučajnih opaljenja...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
To sve nabrojano je samo stvar komocije , navike i rukovanja s oruzjem, a ne suste potrebe; dapace vidam sve vise lovaca da love s jednocjevkama risanicama i obnovljenim uredenim kokotarama , valjda je takav trend trenutnoHawk wrote:fricky wrote:
Ne slažen se...totalno si u krivu...odvojivi spremnici su zakon...baš u lovu...raspitaj se malo.
- punjenje i pražnjenje puške na -25 C...s rukavicama u snijegu...
- punjenje i pražnjenje kod prebacivanja terencima ili prolaska kroz naselje...
- brza zamjena vrste i težine zrna po potrebi (u jednom spremniku jedno, a i drugom drugo...
- manje habanje strijeljiva...
- sigurnije rukovanje...manja mogućnost slučajnih opaljenja...
ma da... ali to su oni što pucaju u utovljene i vezane jelene i medvjede...fricky wrote: To sve nabrojano je samo stvar komocije , navike i rukovanja s oruzjem, a ne suste potrebe; dapace vidam sve vise lovaca da love s jednocjevkama risanicama i obnovljenim uredenim kokotarama , valjda je takav trend trenutno
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
To je sve k***c.
Što više čitam tuđa iskustva to me više strah izvalit pare.. pogotovo za "aftermarket" dijelove poput kundaka.. likovi daju po 600 700$ za kundak pa ispadne da isti ne prati os cijevi i sl. sranja... oni ga vrate proizvođaču koji im pošalje natrag drugom riječima ja mogu pojest govno jer ako ga vratim proizvođaču on mi ne može vratiti novi i tako. Pogrešan kontinent. Ne dam pare!
Što više čitam tuđa iskustva to me više strah izvalit pare.. pogotovo za "aftermarket" dijelove poput kundaka.. likovi daju po 600 700$ za kundak pa ispadne da isti ne prati os cijevi i sl. sranja... oni ga vrate proizvođaču koji im pošalje natrag drugom riječima ja mogu pojest govno jer ako ga vratim proizvođaču on mi ne može vratiti novi i tako. Pogrešan kontinent. Ne dam pare!
Pogrešan,pogrešan,isti kundak u Americi 260$,a u Njemačkoj 420eur,kao i npr.sig sauer ssg 3000,kod njih 1350$,a u Njemačkoj nema ispod 2400 eur,itd,itd
Ovo su vec debele razlike i cijeni, nisam naisao na SSG-3000 u USA po toj cijeni,....daj link bas me zanima do kojeg stupnja bezobrazluka idu ....dive37 wrote:Pogrešan,pogrešan,isti kundak u Americi 260$,a u Njemačkoj 420eur,kao i npr.sig sauer ssg 3000,kod njih 1350$,a u Njemačkoj nema ispod 2400 eur,itd,itd
Nemoguće je Nemoguće
Imas ih na gunbroker.com po toj cjeni od razliciti prodavaca a cabelas ih prodaje po $1599. Stvarno previse velika razlika u cjeni ako je ovako. Pozz
drugi dan nakon godišnjeg, danas sam bolje volje
pederska Europa nas krade i staru kurvu je teško prevariti... i s tim se treba pomiriti pomaknuti rokove, stavit više love sa strane i širiti anti-EU raspoloženje i propagandu (govorim o sebi)
pederska Europa nas krade i staru kurvu je teško prevariti... i s tim se treba pomiriti pomaknuti rokove, stavit više love sa strane i širiti anti-EU raspoloženje i propagandu (govorim o sebi)
To je samo pocetak....povijest se ponavlja samo su metode otimanja i porobljavanja nove !!!
Nemoguće je Nemoguće
Još da dodam,gledam ssg3000,uz cijenu od 2800eur,stoje popratni troškovi:za SLO-155eur,a za HR-410eur,iz čega proizlazi da smo mi ipak največe lopine u EU.
JEsi to gledao ako je isporuka iz Svicarske ???dive37 wrote:Još da dodam,gledam ssg3000,uz cijenu od 2800eur,stoje popratni troškovi:za SLO-155eur,a za HR-410eur,iz čega proizlazi da smo mi ipak največe lopine u EU.
Nemoguće je Nemoguće
Isporuka iz Njemačke,od svih država gdje isporučuju mi smo no.1 po visini troškova,zbog čega,neznam.
E stvarno smo Dno..Dna...zalosno...sramota. No kad bolje razmislim kada ljudi vide Lignju itd...nije ni cudo.
Nemoguće je Nemoguće
ne znam šta se čudite da su troškovi dostave skuplji u RH nego u Njemačkoj i to skoro duplo.
u Njemačku dnevno direktno dođe 5 cargo aviona sa 50000-100000 pošiljaka minimum (iz US ,Kine,.), a u RH dođe 200-300 pošiljka dnevno ( (preko 4-5 aerodroma iz europe)
Probajte naručiti robu iz Beograd preko DHL,pa će te vidjeti koliki su troškovi.
Relacija je sljedeća:Beograd,Leipzig,Wienna,Bergamo,Zagreb
Da robu naručite u Babinoj gredi DHLom, vjerovarno bi išla preko Beča,Leipziga i Bergama do Zagreba.
Shvatite da smo mi zadnja prčija u svijetu, država ajmo reći od jučer, nitko ne zna za nas, tržište nikakvo pa se tako i odnose prema nama.
Oprostite na teškim riječima,ali tako stvari stoje U Rvatistanu.
u Njemačku dnevno direktno dođe 5 cargo aviona sa 50000-100000 pošiljaka minimum (iz US ,Kine,.), a u RH dođe 200-300 pošiljka dnevno ( (preko 4-5 aerodroma iz europe)
Probajte naručiti robu iz Beograd preko DHL,pa će te vidjeti koliki su troškovi.
Relacija je sljedeća:Beograd,Leipzig,Wienna,Bergamo,Zagreb
Da robu naručite u Babinoj gredi DHLom, vjerovarno bi išla preko Beča,Leipziga i Bergama do Zagreba.
Shvatite da smo mi zadnja prčija u svijetu, država ajmo reći od jučer, nitko ne zna za nas, tržište nikakvo pa se tako i odnose prema nama.
Oprostite na teškim riječima,ali tako stvari stoje U Rvatistanu.
Sve ok,ali tu se radi o trgovini u Njemačkoj(Nurnberg),znači puška je tamo,te je isporuka iste za Sloveniju 155eura ,a za Hrvatsku 410,Grčku 155,Italiju 155,...kako to objasniti?