odabir puške

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: odabir puške

Post by Spinnaker » 29 Aug 2014, 18:50

dive37 wrote:Sve ok,ali tu se radi o trgovini u Njemačkoj(Nurnberg),znači puška je tamo,te je isporuka iste za Sloveniju 155eura ,a za Hrvatsku 410,Grčku 155,Italiju 155,...kako to objasniti?
Sjedni u jeb... auto i odi gore za 155eura.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Aug 2014, 19:01

Spinnaker wrote:...Probajte naručiti robu iz Beograd preko DHL,pa će te vidjeti koliki su troškovi.
Relacija je sljedeća:Beograd,Leipzig,Wienna,Bergamo,Zagreb

Oprostite na teškim riječima,ali tako stvari stoje U Rvatistanu.
DHL je posebna prica i u pravilu funkcionira po sistemu " tko koga zajebe ", imaju foru da nas jos uvijek svrstavaju u neku X-zonu rizika i to debelo naplacuju. Meni je Trst cca 35 kom od kuce i za istu posiljku se cijene razlikuju do 300% . Pa kad su kod nas svi pametni onda mi vecinom narucujemo sve u Italiji pa platim PDV 20% kao i carinu tako da sve ostane zabarima a ovim nasim lopovima nedam ni centa...smeca smrdljiva lopovska...
Nemoguće je Nemoguće

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 29 Aug 2014, 20:59

Pametno razmisljanje Lex. Jel znas da niti jedna banana nije ocarinjena u Hrvatskoj vec 3 mjeseca!
Ode sve u Rotterdam,a ako i dode kontejner u Rijeku salju ga na Obrezje u sloveniju da rijese carinjenje. Pitas se zasto... E pa zato sto hrpa neskolovanih i zatucanih ljudi radi u ministarstvu financija i ministarstvu zdravstva

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 03 Sep 2014, 17:44

Spinnaker wrote:Pametno razmisljanje Lex. Jel znas da niti jedna banana nije ocarinjena u Hrvatskoj vec 3 mjeseca!
Ode sve u Rotterdam,a ako i dode kontejner u Rijeku salju ga na Obrezje u sloveniju da rijese carinjenje. Pitas se zasto... E pa zato sto hrpa neskolovanih i zatucanih ljudi radi u ministarstvu financija i ministarstvu zdravstva
Isto tako ukinut je porez na luxus ulaskom u EU koji je bio ukomponiran u cjenu oruzja , pa nesto ne primjetih danas da je novo oruzje pojeftinilo u HR :mrgreen:
Zato je moja sljedeca kupnja u susjednoj SLO po popularnim cjenama :mrgreen: a tko nam je kriv :mrgreen:

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 03 Sep 2014, 20:17

To ti je isto ono što ti političari kažu:"Živiš ti puno bolje nego prije, samo ti to ne razumiješ!"
Ista priča s porezima na luksuz, okoliš, baterije za pacemaker ili helikopter. Šta mogu kad sam glup i ne razumijem?! :A01:

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 04 Sep 2014, 10:32

fricky wrote: Isto tako ukinut je porez na luxus ulaskom u EU koji je bio ukomponiran u cjenu oruzja , pa nesto ne primjetih danas da je novo oruzje pojeftinilo u HR :mrgreen:
Zato je moja sljedeca kupnja u susjednoj SLO po popularnim cjenama :mrgreen: a tko nam je kriv :mrgreen:
heheh

ko u detonexu...prvo nabili cijene 30% gore, pa se sada reklamiraju kaku su spustili cijene zbog ukidanja poreza na luksuz

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Sep 2014, 11:56

Te nase firme su zapravo propale a da to jos ne znaju, izvalce se jos pomocu kojeg namjestenog natjecaja javne nabave pa imaju poneku prednost jer stranim firmama te kolicine nisu zanimljive, ako se zakon ne promjeni i rigorozni uvijeti ne budu normalizirani propast je 99.9%
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 04 Sep 2014, 12:40

Konkretno za cijene oruzja u detonexu, a nakon obaranja cijena s ukidanjem poreza, kad sam zadnji put usporedjivao nisu mi se cinile napuhane, usporedjujuci sa cijenama od Frankonie. U biti, Detonex me ugodno iznenadio.
Konkretno puske Sauer 101, browning b525, itd, sto me iznenadilo.

U biti posotji nesto sto se zove "msrp" - manufacturer suggested retail price. Moguce da poneki trgovci cak i slijede taj naputak.

Za ovo gore sto sam napomenuo, kod Detonexa je prakticki isto kao kod Frankonie kad sam usporedjivao.
Cijene municije, robe i druge opreme nisam usporedjivao, pa ne mogu nista tvrditi.

Takodjer, mislim da Detonex cak i daje neki popust na gotovinu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 04 Sep 2014, 14:31

Je, cijeli 5% sto i nije neki popust . Ne kazem da su drugi bolji. Al ako iskesiras 15000 red bi bio bar 10%

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 06 Sep 2014, 11:39

Spinnaker wrote:Je, cijeli 5% sto i nije neki popust . Ne kazem da su drugi bolji. Al ako iskesiras 15000 red bi bio bar 10%
Da ne ispadne da reklamiram nekog trgovca ( nek Mike procjeni zbog sponzora :mrgreen: ) ali ako pomogne nekom kolegi forumasu u ovim teskim financijskim vremenima , a tome i forum sluzi!
Evo:
Howa 1500 u Kettneru u svim kalibrima cca 12 vrsta , 599 eura

Howa Repitierbüchse Mod. 1500 Varmint Supreme PS 899 eura

Evo nek ove cjene nadmasi bilo koji nas trgovac, a novi ducan u Klagenfurtu je na 40 minuta voznje od ZG a da ne pricam o lovackoj odjeci jahti jakt classic : komplet - dugi donji ves, kapa, prsluk ,jakna i hlace 199 eura !

Neznam kako uopce rade ovi nasi trgovci za Hr elitu sa prosjecnom placom od 4500 kuna :mrgreen:

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 06 Sep 2014, 14:42

Za one koji ne znaju, Kettner je otvorio ducan u Osijeku, a za koji dan bi se trebao otvoriti i u Zagrebu.
Cijene oruzja su 5% vece nego u Austriji (razlika u pdv-u), moze se dobiti sve sto se nudi u Austriji.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 06 Sep 2014, 21:00

Zivi bili pa vidjeli Hrvoje. Rijeci ti se pozlatile

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Sep 2014, 09:24

Koliko sam cuo i Frankonia se sprema na nesto jer su im cilj kupci iz Srbije i BiH, tako da postoji vise nego velika sansa da ce nase domace firme morati ozbiljno sjesti za kalkulator i poceti racunati malo drugacije...
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 08 Sep 2014, 16:19

lex-lutor wrote:tako da postoji vise nego velika sansa da ce nase domace firme morati ozbiljno sjesti za kalkulator i poceti racunati malo drugacije...
da, ali...
sve dolje navedene puške su jeftinije u RH nego, u recimo Sloveniji i Austriji

http://fanzoj.hr/lovacko-oruzje-lovacke ... uct_id=937
http://fanzoj.hr/lovacko-oruzje-lovacke ... uct_id=940
http://fanzoj.hr/lovacko-oruzje-lovacke ... uct_id=937

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Sep 2014, 17:42

..istina, pitanje je samo da li klasa te puske koja se prodaje kod nas i u Njemacku ISTA ???
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 08 Sep 2014, 18:46

eh... to je pitanje svih pitanja..

sad, dali zbog.. koliko, eto, fanzoj može imati pušaka na lageru 10? (mislim da ne bi naručivali više) dali zbog deset pušaka će netko u Finskoj reći "ovih deset nije za naše tržište nego za..."
mislim da smo mi sami ponekad preparanoični.. evo, ti, kako sam razumio, planiraš uzeti Howa.. ne vjerujem da netko u Japanu u RH i Slo šalje lošiju kvalitetu jer je riječ o Slo i HR

crv sumnje uvijek postoji, naravno

ali ali

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Sep 2014, 20:35

sjekira wrote:eh... to je pitanje svih pitanja..

sad, dali zbog.. koliko, eto, fanzoj može imati pušaka na lageru 10? (mislim da ne bi naručivali više) dali zbog deset pušaka će netko u Finskoj reći "ovih deset nije za naše tržište nego za..."
mislim da smo mi sami ponekad preparanoični.. evo, ti, kako sam razumio, planiraš uzeti Howa.. ne vjerujem da netko u Japanu u RH i Slo šalje lošiju kvalitetu jer je riječ o Slo i HR

crv sumnje uvijek postoji, naravno

ali ali
Bilo koje novo oruzje da uzimam uzeo bih samo u Njemackoj, Austriji ili CH, samo radi toga sto znam da ukoliko dodje do bilo kakvih problema oko reklamacija nihov zakon i prava potrosaca mi nude puno vise sigurnosti nego kod nas. Naravno NAS ZAKON je bolji uvjeravaju nasi politicari no ima jedan mali nedostatak...NE moze se primjeniti u praksi a ako kojem slucajem potrazujes neku vecu odstetu gazda na brzaka ugasi firmu, prenese imovinu na neku drugu i mozes samo PUHATI..... NE kazem ja da su Svabe postenije, no imaju DALOKO veci strah od posljedica nego nasi trgovci... Osobno znam covjekda koji je dobio novog REM 700 sa greskom u dezeli i nakon godinu dana nije rjesio problem....
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 09 Sep 2014, 18:47

da, to je definitivno je argument za kupovinu vani

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 11 Sep 2014, 09:30

lex-lutor wrote: Osobno znam covjekda koji je dobio novog REM 700 sa greskom u dezeli i nakon godinu dana nije rjesio problem....
Lex, jel to ima veze sa ovim:
http://www.lovactrgovina.hr/Remington_s ... l_2014.pdf

Odnosno, koja je greska na rem 700?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 11 Sep 2014, 09:53

jolly wrote:
lex-lutor wrote:
Odnosno, koja je greska na rem 700?
pa piše ti....doduše moja još nikog nije ubila nit slučajno opalila

Post Reply