odabir puške
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Re: odabir puške
Ja ti imam njihovu custom pusku i tu ne mozes pogresiti, za dobru kombinaciju ti treba od 3500-4500 Eura za golu pusku koja u pravilu ima sinu pod nagibom, McMillan kindak, akciju od X do XY, epoxy bedding, pillare, itd...itd...dodaj jos dobru optiku za cca 2000 E i imas pravu igracku....i naravno na kraju treba samo puno trenirati i trenirati i trenirati...sjekira wrote:uglavnom...
Došao sam do ove stranice http://www.styriaarms.com/index.html pa ako netko ima iskustva, saznanja ili barem zna njemački mi može dešifrirati cijenu cijevi http://www.styriaarms.com/2014.10.18%20 ... sliste.pdf
spominju se čudne cijene Lothar Walther Laufrohling / Standardkaliber / bis 665mm Länge - Stainless 285 € ??
vielen Dank
Nemoguće je Nemoguće
ne tražim natjecateljsku pušku tražim nešto što će me izazivati na streljani, a da ju opet mogu koristiti i u lovu... tako da nekakvi taktični dizajni kundaka mcmillan5, ACIS me i ne zanimaju
recimo B&C kundak (klasika) sa LW cijevi 50-60cm u 308 (zato taj kalibar mi ne pada napamet davati bjesnu paru) sa majstorski odrađenim beddingom... poslat ću im upit za okvirnu cijenu... nisam našao sličnu radnju u blizini.. vidim da su zastupnici za IOR a kako sam se za njega odlučio i prije (uloženo dobiveno)
glupo mi je dati za rem700 ili savage 1600 1800€ da bi cijev "možda bila dobra a možda i ne" ista stvar je sa svim tvorničkim puškama
ljudi rade repliku m40a1.. što se tiče dizajna (jebiga meni je i to važno) ima li ljepše?
Lex kakva je procedura i koji su okvirni rokovi koliko sam razumio ljudi rade u tri smjene
Onda nađi dobar polovan SSG i budi miran. Ako baš hoćeš novo, Rusan će ti po želji napraviti pušku za manje od 10000 kuna s kojom možeš u lov i na streljanu.
Tu sam opciju otpisao kad sam pogledao tri ssg oglašavanih ns njuškalu... ti ljudi su bitno udaljeni od stvarnosti.. evo sad tip traži 35000 http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/pr ... s-14593622
Pusti pacijente, njih uvijek ima ali nisu nikome bitni..
Dobar SSG ces naci za cca 9-12.000 Kn i tu ne trebas puno razmisljati. Odlicna puska samo sto ima jako glupo napravljen kundak, magazin i zastitu okidaca.
Kada budes radio lovacki kundak za njega onda obavezno napravi kundak za jednoredni spremnik i metalnu zastitu okidaca.
Dobar SSG ces naci za cca 9-12.000 Kn i tu ne trebas puno razmisljati. Odlicna puska samo sto ima jako glupo napravljen kundak, magazin i zastitu okidaca.
Kada budes radio lovacki kundak za njega onda obavezno napravi kundak za jednoredni spremnik i metalnu zastitu okidaca.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Lex, zasto jednoredni spremnik?lex-lutor wrote: Kada budes radio lovacki kundak za njega onda obavezno napravi kundak za jednoredni spremnik i metalnu zastitu okidaca.
Bas sam znatizeljan, jer je po meni jednoredni spremnik - prst u oko, i korak nazad - od recimo dvorednog, dok me cirkularni bas ne odusevljavaju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Hvala sto si me ispravio, mislio sam na standardni dvoredni.jolly wrote:....Bas sam znatizeljan, jer je po meni jednoredni spremnik - prst u oko, i korak nazad - od recimo dvorednog, dok
Kod SSG-a je taj cirkularni spremnik i ona glupa plasticna zastita toliko blesavo rijesenje da nema konkurenciju, strahovito losi okviri a i sam kundak se savija kada pritezes cijevni mehanizam, posto je kundak dosta stanjen u tom dijelu radi izvedbe okvira nije pitanje da li ce puknuti nego kada ce puknuti.
Naravno treba uzeti u obzir i starost vecine tih SSG-a te gubitak elasticnosti samog materijala, sve ima neki svoj rok trajanja, iako je zalosno da su poptuno isti model proizvodili sve do ove godine a znali su za te mane....
Nemoguće je Nemoguće
ovdje je primjerenije
sjekira wrote:stolttom wrote:Dragi moj Sjekira, već su prošle skoro 3 godine od mog prvog uvoza laminata i izrade 1. kundaka.
Sada nakon toliko vremena i uvezenih klada za 9 komada kundaka, ja osobno nisam našao ništa
približno konačnoj cijeni od 700 EUR-a, opet velim ako se ne uvozi klada i upušta u samogradnju.
Bilo koji poluproizvod, kao i ovi s linkova, zahtjevaju dosta dodatnog posla i prethoni čvrsti dogovor
o cijeni s majstorom koji će upasirati pušku u tvoj uvoz. Probaj u tim internet pustošima kupiti
nešto, daj to majstoru ugraditi, pa nam javi konačne rezultate.
evo citirat ću ovaj post pa da podjelim iskustva
uglavnom javio mi se ing. Mayerl iz Styria Arms, ugodan čovjek preko maila, rekao bih, i razmjenili smo ih nekoliko pa ću informacije, bratski, podijelit
uvozi Mcmillan i B&C kundake za kupce koji slažu cijelu pušku kod njega, samo za njih. Cijena kundaka = cijena u US x 1.3 i u nju ulazi cijena beddinga. Ako ne uzimate custom cijev, oni sami rade, jebiga ne znam hrvatsku riječ, lapping, uglavnom proces ručne obrade cijevi kojom se uklanjaju nepravilnosti u cijevi (remingtova cijev varmint! o tome više poslije), za više ima na youtube. također u cijenu koju nudi ide i njihova antikorozivna zaštita.. kaže StyriaCoated.
također ugađanje i poliranje akcije i okidača (serijskog).
U kvalitetu usluge ne sumnjam.
ne znam zašto sam spomenuo R700 ali njega se uhvatio pa smo nastavili sa R700 i došli do cijene B&C kundak cca 2100€, Mcmilan HTG cca 2400€ samo zato što su B&C trenutno teže dostupni inače mi je to prvi izbor bio. i HTG varijanta mi ulazi u proračun ali jednostavno, vidio sam oba i vjerujem da nema McMillan bitnu prednost pogotovo nakon dobrog puškara.
dakle može se dobiti dobar kundak za pristojan novac (pristojan jer u ovom slučaju uračunavaju u njegovu cijenu bedding) ako se odlučite uzeti cijelu pušku kod njega
u konkretnom slučaju postoje još troškovi izvozne dozvole i put do Zeltwega (bio na Airpoweru nekih 2 i pol sata vožnje)
dali se to sve isplati to je na svakom ponaosob.. recimo da se za gore navedene novce dobije "konačna" puška, u mom slučaju papir/čeka puška, zato laminirano drvo mi nije prvi izbor
kad smo već spominjali GRS za identične novce se dobije Tikka V + GRS bolthorn
o uvjetima i načinu plaćanja ne znam ništa, ponudu sa pravim brojevima slaže kad je konfiguracija konačna.. bilo bi lijepo da Lex napiše koju o tome.
Ja sam uzeo howu 1500HB,.308,kundak B&C,sinu i nosače optike Warner što me bez optike ispalo,750+320+260=1330eur,bedding napravio sam kao i okidanje.
Odlicna kobminacija, kakav je bedding kod tog sintetskog stocka , zar nebi trebalo unutra leziste biti od Al i samo se precizno zasarafi..???dive37 wrote:Ja sam uzeo howu 1500HB,.308,kundak B&C,sinu i nosače optike Warner što me bez optike ispalo,750+320+260=1330eur,bedding napravio sam kao i okidanje.
Kundak je sa alu blokom,ali potrebno je napraviti bedding samo na prednjem djelu jer postoji zračnost od oko 1mm,našao podatak nekom amer. forumu baš vezano za howu i b&c medalist tactical,napravio ga sa tekućim metalom na bazi epoxia.
Daj objasni dta je taj tekuci metal na bszi epixia, gdje kupiti ?dive37 wrote:Kundak je sa alu blokom,ali potrebno je napraviti bedding samo na prednjem djelu jer postoji zračnost od oko 1mm,našao podatak nekom amer. forumu baš vezano za howu i b&c medalist tactical,napravio ga sa tekućim metalom na bazi epoxia.
Upravo narucen kevlar B&C stock!
Ima ga u prodavaonama autodijelova,bauhausu,...dvokomponentni tekući metal na bazi epoxia,ako je howa i b&c sa alu blokom:zaštiti kundak trakom,očisti prednji dio(gdje dolazi prednji dio sanduka),namaži sanduk puške vaxom za cipele da nebi došlo do sljepljivanja(nikako uljem,wd-om i sl. jer se smjesa neće osušiti),nanesi smjesu na kundak,zašerafi sanduk i pusti da se osuši.... ima negdje i snimka.
kako?? odakle? naruči i meni i zaradi 50€.. dao bi ti i 100€fricky wrote:dive37 wrote: Upravo narucen kevlar B&C stock!
USA 420 $, nemogu dodatno nista nazalost zamoliti , privatna prtljaga u putnickom avionusjekira wrote:kako?? odakle? naruči i meni i zaradi 50€.. dao bi ti i 100€fricky wrote:dive37 wrote: Upravo narucen kevlar B&C stock!
kako tako puno? https://redhawkrifles.com/products/cata ... cks?tid=70
morati ću rodbinu u Kanadi žicat http://store.prophetriver.com/categories/Stocks/
morati ću rodbinu u Kanadi žicat http://store.prophetriver.com/categories/Stocks/
trebao bih preporuku za par prodavaonica u Austriji (do Graza) i linkove ako ima.. možda ne googlam dovoljnoSpinnaker wrote:Isto. Ak imas peneze mos kupit 1000 komada .50 ice
Pistoljsko je druga prica.