Winchester XPR iskustva i mišljenje?
Winchester XPR iskustva i mišljenje?
Pozdrav svima
Zanima me dali je netko bio u prilici vidjeti uživo navedenu pušku. Planiram ju kupiti, pa me zanimaju vaša mišljenja. Kalibar 30-06 mi je prvi izbor.
Koliko sam gledao po internetu puška se čini savršena za taj cijenovni rang.
Zanima me dali je netko bio u prilici vidjeti uživo navedenu pušku. Planiram ju kupiti, pa me zanimaju vaša mišljenja. Kalibar 30-06 mi je prvi izbor.
Koliko sam gledao po internetu puška se čini savršena za taj cijenovni rang.
- technotronic
- Stožerni Narednik

Re: Winchester XPR iskustva i mišljenje?
pucao iz nje prije dva-tri vikenda u kalibru 300wm.
Jako lijepa puška, dobro izbalansirana,kratka. Za pogonske lovove odlična ako gledamo uloženo/dobiveno.
Jako lijepa puška, dobro izbalansirana,kratka. Za pogonske lovove odlična ako gledamo uloženo/dobiveno.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nije li ona malo prelagana za takav kalibar? Bojim se da tako laka puška u takvom kalibru, rita ko mazga! Inače, i mene interesira nešto pout toga, onako za pajceke, da nije skupo, pa nije frka čamariti to po šikarama.
iznenađujuće malo rita.
3006 klasični karabin/expresica puno jače ritaju..pa sada zaključi sam
3006 klasični karabin/expresica puno jače ritaju..pa sada zaključi sam
Ako je ergonomija dobra, neće baš skakati. Samo 300 wm i kratka cijev je po meni ludost, za pogon nešto od ovih jeftinih. Marlin, Ruger, itd.
- technotronic
- Stožerni Narednik

ne razumijem o kakvoj kratkoj cijevi govorite, duga je 61 cm, dok je recimo kod zastavinog standardnog modela m70 duga 60 cm.
M70 u kalibru 300wm ima cijev od 65cm.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
- technotronic
- Stožerni Narednik

Za 308 i 8x57 radi dobro i 52 cm cijev, 9.3x62 također dobro podnosi pa su pogodniji za te kratke puškice.
- technotronic
- Stožerni Narednik

bi li bila pogodna za čeku u kalibru 300wm uz optiku VX-1 Leupold 3-9x40?
Zašto ne?? Samo je to jeftiniji Leupold pa se bojim da ga ne podere.
Nece se poderati niti jedan Leupold pa noi onaj pocetni najjeftiniji VX-I, poglledaj malo US forume , samo moras montirati dobru montazu te nemoj kupovati Leupold montazu, preporucam fixnuIggy wrote:Zašto ne?? Samo je to jeftiniji Leupold pa se bojim da ga ne podere.
- technotronic
- Stožerni Narednik

pošto nema mehaničke nišane, fixna montaža je najlogičnije rješenje... najjeftinija i najčvršća
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Hmmm, ako nema mehanicke nisane, ja bih joj pisao veliki minus.
Puska bez mehanickih nisana je ili za lov na velike udaljenosti, ili pak za dalekometno streljastvo.
Za pogonski lov, moze, nije da ne moze, ali ovisi o optici, ili o crvenoj tocki, ali to je sve dodatni trosak, i podlozno mehanickim ostecenjima koda pada i slicno, a cega u pogonu ne nedostaje.
Puska bez mehanickih nisana je ili za lov na velike udaljenosti, ili pak za dalekometno streljastvo.
Za pogonski lov, moze, nije da ne moze, ali ovisi o optici, ili o crvenoj tocki, ali to je sve dodatni trosak, i podlozno mehanickim ostecenjima koda pada i slicno, a cega u pogonu ne nedostaje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Zvuči malo smiješno no, jedan bivši kolega iz lovačke udruge je na svom karabinu imao montirane prstenove bez optike.
Za pogonske lovove, tj. za štand na terenima s bujnom vegetacijom kao kod nas, to je funkcioniralo.
Poklopi oba prstena i kad vidi svinju kroz njih - to je to.
Moram priznati da je bio vrlo uspješan.
Za pogonske lovove, tj. za štand na terenima s bujnom vegetacijom kao kod nas, to je funkcioniralo.
Poklopi oba prstena i kad vidi svinju kroz njih - to je to.
Moram priznati da je bio vrlo uspješan.
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Mušica se lako riješi bez da se išta ošteti. Triba uzet cijev malo veću od promijera cijevi puške i obični manji šaraf. Probuši se ta cijev i stave se navoji da se šaraf može može proć i samo se stavi na pušku i kako stežeš šaraf tako se učvrsti mušica. Nije lipo ali za progonski lov sasvim uredu.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
Jel se isplati uzeti?Uzeo bih u 308 jer 3006 imam
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
Sve solidno na njoj, samo okvir skroz od plastike. Djeluje kao dječja igračka. Kundak jeftin ali prolazi, zatvarač malo više lufta u zadnjem položaju ali lijepo klizi i bravi. Okidač fantastičan. Površinska zaštita dobra, kočnica sa dvije poluge, moguće je isprazniti zakočenu pušku. e da, zatvarač 60 stupnjeva. Sve u svemu ok za svoju cijenu.