Kako postati lovac?
Re: Kako postati lovac?
Mike_Torello wrote:sve zavisi od ustroja drustva... nije u svakom isto iako bi trebalo biti vise manje tako.syncm2 wrote:Jos bi samo dodao, kad postanes lovac onda imas obaveze prema drustvu u kojem si clan. Znaci obavezni lovovi, izgradnja LTO, prihrana divljaci,obilazak lovista i sve sto je predviđeno po LGO.Svaki lovac kroz godinu skuplja bodove svojim aktivnostima i prema njima lovi ili ne lovi, ako nemas bodova dobijes nogu iz drustva.
Lovac nije krivolovac!
Mike, kakva je kod tebe situacija?
- Fleet Admiral

nije potrebno biti clan lovackog drustva... ovo drustvo u Ka funkcionira na taj nacin... moras godisnje samo HLS-u uplatiti za lovacku markicu koja ti vrijedi godinu dana a kosta 150kn, i onda u biti ides u lov samo u goste ili tamo gdje si platis, ili ako imas dubok dzep safari u africi... kad postanes lovac automatski dobivas lovacku iskaznicu sa markicom za recimo '07/'08 sezonu, onda uplatis HLS-u 150kn za markicu za '08/'09 sezonu... to je ono sto ja upravo moram napraviti... nase drustvo ima upisninu 2000kn i godisnju clanarinu 1200kn (bila je 1000kn ali su rekli da se meso vise nece prodavati vec ce se djeliti izmedju lovaca pa je zato povecana clanarina) posto ja u lov idem svake prestupne 29. Veljace meni se ne isplati dati tu upisninu i clanarinu, radije idem u lov za goste koji onoga koji me poziva u prosjeku kosta 150kn (ja snosim taj trosak ako cu ici) i 150kn godisnje za lovacku markicu... dakle nije neki trosak... jos cu se uclaniti u streljacki savez, a kako su stvari krenule izgleda da se u mojoj okolici radi na lokalnom streljackom drustvu ili tako nesto... dabogda zazivilo =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
e ovo su prave informacije - iz prve ruke... jer u Vinkovcima, kako sam napisao - LD je drustvo povlastenih, pa si namecu cijene kako im pase... a s druge strane dijele meso medjusobno (premda ne znam je li bih uzeo takvo meso - obzirom na razinu trihineloze u Slavoniji - nesto s cim vi nemate problema).... lokalna seoska drustva su ok, jeftinija su i jednostavnija pa bih se ukljucio u neko od njih...Mike_Torello wrote:nije potrebno biti clan lovackog drustva... ovo drustvo u Ka funkcionira na taj nacin... moras godisnje samo HLS-u uplatiti za lovacku markicu koja ti vrijedi godinu dana a kosta 150kn, i onda u biti ides u lov samo u goste ili tamo gdje si platis, ili ako imas dubok dzep safari u africi... kad postanes lovac automatski dobivas lovacku iskaznicu sa markicom za recimo '07/'08 sezonu, onda uplatis HLS-u 150kn za markicu za '08/'09 sezonu... to je ono sto ja upravo moram napraviti... nase drustvo ima upisninu 2000kn i godisnju clanarinu 1200kn (bila je 1000kn ali su rekli da se meso vise nece prodavati vec ce se djeliti izmedju lovaca pa je zato povecana clanarina) posto ja u lov idem svake prestupne 29. Veljace meni se ne isplati dati tu upisninu i clanarinu, radije idem u lov za goste koji onoga koji me poziva u prosjeku kosta 150kn (ja snosim taj trosak ako cu ici) i 150kn godisnje za lovacku markicu... dakle nije neki trosak... jos cu se uclaniti u streljacki savez, a kako su stvari krenule izgleda da se u mojoj okolici radi na lokalnom streljackom drustvu ili tako nesto... dabogda zazivilo =)
- Satnik

Ne vidim problema sa trihinelozom...fino odneses meso na analizu i AMEN !
jedes dok ne puknes heheheh
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
ma i to... uvijek nosim, bez obzira... samo problem je i tu isto. neki veterinari samostalno procjenjuju razinu - ako nije velika pustaju meso natrag... malo broj se odlucuje za superanalizu... a ako svinje u svinjcu dobiju, mogu misliti sto je vani na otvorenom - gdje stvarno ima sveeega i svacega...Knife_maniac wrote:Ne vidim problema sa trihinelozom...fino odneses meso na analizu i AMEN !
je skupo, ali nekako sam vise za sportski lov, a za jelo - sigurno je sigurno - malo kruha, luka i slanine u ruksaku....
- Fleet Admiral

samo je jedan medvjed prije 3-4g. bio pozitivan na trihinelu... ali to je vjerojatno zbog mrcilista na koje se baca svakakvo meso, tako je tamo vjerojatno i dobio trihinelupatch wrote:e ovo su prave informacije - iz prve ruke... jer u Vinkovcima, kako sam napisao - LD je drustvo povlastenih, pa si namecu cijene kako im pase... a s druge strane dijele meso medjusobno (premda ne znam je li bih uzeo takvo meso - obzirom na razinu trihineloze u Slavoniji - nesto s cim vi nemate problema).... lokalna seoska drustva su ok, jeftinija su i jednostavnija pa bih se ukljucio u neko od njih...
Mike_Torello wrote: samo je jedan medvjed prije 3-4g. bio pozitivan na trihinelu... ali to je vjerojatno zbog mrcilista na koje se baca svakakvo meso, tako je tamo vjerojatno i dobio trihinelu
prijatelju, to je kod vas... ovdje svaka lisica ima trihinelu - pa kada ugine, pojedu je svinje i eto piz
- Satnik

Mike nije vrag da i međede jedete ?

Knife_maniac wrote:Mike nije vrag da i međede jedete ?![]()
![]()
ajd odgovorit cu kontra pitanjem, zasto ne?
- Fleet Admiral

ako skuhas kamen da ga se moze lijepo nabosti na vilicu pojest cemo i to... sto fali međedu? i to je meso... ako neki mogu jesti kojejakve morske crvice, zablje krake, volovska muda, riblju spermu i slicno... sto fali medvjeđem mesu? =)Knife_maniac wrote:Mike nije vrag da i međede jedete ?![]()
![]()
Mike_Torello wrote:ako skuhas kamen da ga se moze lijepo nabosti na vilicu pojest cemo i to... sto fali međedu? i to je meso... ako neki mogu jesti kojejakve morske crvice, zablje krake, volovska muda, riblju spermu i slicno... sto fali medvjeđem mesu? =)Knife_maniac wrote:Mike nije vrag da i međede jedete ?![]()
![]()
iiiiiiii, kakvo je?
- Fleet Admiral

meso ko' meso... nesto izmedju svinjetine i govedine ako me pamcenje sluzi... vrlo slicno divljoj svinjetini... ni jelen nije los...
od divljaci sam jeo:
Srnetina, Jelen, patka, zec, golub, fazan, divlja svinja, medvjed... a probao sam i zabe ali nisu mi fine... ko piletina okus ali ne jedem pilece batake pa mi ni zablji nisu bili dobri...
od divljaci sam jeo:
Srnetina, Jelen, patka, zec, golub, fazan, divlja svinja, medvjed... a probao sam i zabe ali nisu mi fine... ko piletina okus ali ne jedem pilece batake pa mi ni zablji nisu bili dobri...
- Knife_maniac
- Satnik

To sad mene zajebavas jel ?Mike_Torello wrote: ako neki mogu jesti kojejakve morske crvice, zablje krake,
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

JA??? MA NEBI JA... =)Knife_maniac wrote:To sad mene zajebavas jel ?Mike_Torello wrote: ako neki mogu jesti kojejakve morske crvice, zablje krake,![]()
ovo za medu mi je zanimljivo....Mike_Torello wrote:meso ko' meso... nesto izmedju svinjetine i govedine ako me pamcenje sluzi... vrlo slicno divljoj svinjetini... ni jelen nije los...
od divljaci sam jeo: