Preporuka ormara/sefa

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Post Reply
AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Preporuka ormara/sefa

Post by AR15 fan » 06 Sep 2018, 20:30

Pošto će se novim zakonom konačno omogućiti neke opcije koje do sada se moglo samo sanjati i moći ću imati jednu pušku, sa više različitih dužina cijevi ovisno o namjeni za koju će mi trebati zanima me preporuka kakvog dobrog, a opet ne preskupog ormara. U ormaru bi držao jedan pištolj, jednu pušku sa do 510 mm dugom cijevi, no cijela puška ne bi bila duža od metra. Ormar ne mora imati ugrađeni drugi dio sa odvojenim vratima za streljivo s obzirom da ću držati veću količinu streljiva pa ću to drukčije spremati u zasebni ormar koji već imam.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Preporuka ormara/sefa

Post by lex-lutor » 07 Sep 2018, 08:51

AR15 fan wrote:Pošto će se novim zakonom konačno omogućiti neke opcije koje do sada se moglo samo sanjati i moći ću imati jednu pušku, sa više različitih dužina cijevi ovisno o namjeni .......
O cemu ti pricas ? Pa i do sada si mogao imati jednu pusku, bolje reci akciju, i cijevi raznih duzina i kalibara ?
Gdje je bio problem osim sto su sve cijevi morale imati svoju stavku u oruznom listu, tj. tri cijevi jedan oruzni list itd.
Nemoguće je Nemoguće

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 07 Sep 2018, 12:45

Ne moraš imati ni odvojeni pretinac za streljivo, bar ne po novom zakonu. Ja to nemam, a dva puta mi je dolazio policajac na pregled, gledao u ormar i nije ništa rekao u vezi toga. Kad je došao treći policajac, nešto je komentirao da bi kao trebao to imati, pa njemu nisam otvarao ormar... :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 07 Sep 2018, 15:45

AR15 fan wrote:Pošto će se novim zakonom konačno omogućiti neke opcije koje do sada se moglo samo sanjati i moći ću imati jednu pušku, sa više različitih dužina cijevi ovisno o namjeni za koju će mi trebati zanima me preporuka kakvog dobrog, a opet ne preskupog ormara. U ormaru bi držao jedan pištolj, jednu pušku sa do 510 mm dugom cijevi, no cijela puška ne bi bila duža od metra. Ormar ne mora imati ugrađeni drugi dio sa odvojenim vratima za streljivo s obzirom da ću držati veću količinu streljiva pa ću to drukčije spremati u zasebni ormar koji već imam.
Dobro je pitanje, ali moras sam odluciti:
Da bi zadovoljio zakonske uvjet, sef iz peveca sluzi svrsi za 500 kn.
Ako ces u sefu imati zastavu, tt i slicno.

funkcija takvog sefa ja:
a) da zadovolji zakonske uvjete
b) da onemoguci ukucanima i djeci da ne dodju do oruzja.

Ali...
Ako ces razmisljati o DUGOROCNO i OZBILJNO o ovoj problematici
Za SAFETY odnosno takav oblik sigurmosti onda trazi sef za protupozarnim certifikatom.
Kad to kazem onda sam svjestan da ce me 90% lovne pa i streljacke poulacije mozda popljuvati, ali kad kuca ili stan pocne goriti, a muncija je u sefu, od tanko lima, to moze biti isto ko da si saku metaka bacio u rostiljsku vatru, barem iz perspektive vatrogasaca. Mozda su u pravu, ako se uzme u obzir da kuca uvjek gori nekom drugom.

i ond aima jos i vrijednosna stavka za rasmisliti.
Ako ces imati vrednijeg oruzja od obicne zastave i tetejca.
Naisao sam na podatak da bi realna novcana vrijednost sefa, uz ISO certifikaet, ptorupozarne certifikate, itd... trebala biti negdje na nivou od oko 10% vrijednosti onog sta se drzi unutra.
Ovo sta ja pricam je science fiction prema onome kako se u prosjeku drzi oruzje u HR, to sta ja kazem - loklano nije nikakava norma.
Ali ako duboko razmislis da imas oruzje i optike u visokoj vrijednosti, to je smjernica o kakvom standardu i investiciji treba razmisljati.

I na kraju jos jedna opcija:
Vidjet malo za izolaciju i ostalo i sa prijateljem ili nekim ko zna variti i ostalo sam napraviti dobar sef, izolacija i otalo i proci po sistemu best buy.

Uglavnom na sve receno, samo malo prosurfaj po internetu i pogledaj sefove, u odredjenim cjenovnim rangovima;
Da li se oruzje u nekoj trzisnoj vrijednosti od recimo 30.000 ulozenih eura isplati drzati u pevec sefu od 500 kn?
Da - jer ispunjava zakonske norme.
NE - kad oruzje nestane ako bude kradja, a otvore ga sa kacavidom..
Samo odluci. U mejduvremnu prosurfaj i vidi sta se nudi. Danas se prodaju po internetu i sa ISO certifikatima, nesto skuplii ali treba odvagati. Odonos vrijednosti da bi bio realan je 10% od onog sta ces drzati unutra.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 09 Sep 2018, 13:51

Referirao sam se na to da ću moći imati nešto tipa AR-15 sa izmjenjivim upperima i raznim duljinama cijevi. Pa ubraja li se nešto što košta cca 2500 eura komad u to nešto vrijednije od zastave i tetejca xD

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 09 Sep 2018, 15:09

to je osobna procjena.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 11 Sep 2018, 20:46

Oruzje je oruzje! Jednako je opasan smith wesson, jednako tetejac! Ubija sve!
BUM BUM...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Oct 2018, 19:49

Barut wrote:Ne moraš imati ni odvojeni pretinac za streljivo, bar ne po novom zakonu. Ja to nemam, a dva puta mi je dolazio policajac na pregled, gledao u ormar i nije ništa rekao u vezi toga.
Mišljenje (znanje) policajca koji dolazi u pregled, iako bi tribalo biti, uopće nije mjerodavno.
Ne moreš se po tome ravnati.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Oct 2018, 19:53

berbenn wrote:Oruzje je oruzje! Jednako je opasan smith wesson, jednako tetejac! Ubija sve!
Ha ha ha...
Ja b još nadodao: Što je oružje jeftinije, to je opasnije. :D
Ali Jolly u tom dijelu nije mislija na to, nego samo za krađu.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Ozgy
Pozornik
Pozornik

Post by Ozgy » 29 Dec 2018, 09:14

Ovdje imas svasta pa vidi:
http://www.piljek.hr/
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"

Post Reply