surgeon action
-
Vladimir 308W
- Civil

surgeon action
Da li netko zna, gdje ima u europi za kupiti Surgeon action za samogradnju long range puške?
Re: surgeon action
Po mom iskustvu nemoj ni probat' Brownells.
Već neko vrijeme nemožeš ih direktno niti kontaktirati.
Svi pokušaji završavaju na Brownells Italy i to upit e-mailom.
Ovi su pak odbili poslati u Hrvatsku čak i ključ za akciju SAKO TRG-22.
Iz USA ti pak nitko neće poslati akciju, tako da jedino možeš probati
direktno s nekim od većih trgovaca poput Armeria Regina ili Dolphin Guns.
Ja bih na tvom mjestu ipak razmislio o Kelbly, Nesika, BAT, Barnard ili sličnim
vrhunskim akcijama koje su u EU dobavljive.
Iz USA ti pak nitko neće poslati akciju, tako da jedino možeš probati
direktno s nekim od većih trgovaca poput Armeria Regina ili Dolphin Guns.
Ja bih na tvom mjestu ipak razmislio o Kelbly, Nesika, BAT, Barnard ili sličnim
vrhunskim akcijama koje su u EU dobavljive.
-
Vladimir 308W
- Civil

Ima i tome lijeka. Ja sam si naručio sa Brownells.de u Sloveniju, dočekalo me u Ljubljani u poštanskom uredu, podigao sam i bok.stolttom wrote:Po mom iskustvu nemoj ni probat' Brownells.
Uostalom i ovo što si mu napisao mu isto tako neće iz USA dostaviti jer je sve ITAR i bez birokracije i njihovih dozvola za izvoz isto ništa.
Armeria Regina: https://armeriaregina.it/
https://kelblyeurope.com/
Dolphin guns: http://www.dolphinguncompany.co.uk/mickabelas.html
https://kelblyeurope.com/
Dolphin guns: http://www.dolphinguncompany.co.uk/mickabelas.html
-
Vladimir 308W
- Civil

kako naručiti nešto u poštu u Sloveniji?? blizu sam brežica...AR15 fan wrote:Ima i tome lijeka. Ja sam si naručio sa Brownells.de u Sloveniju, dočekalo me u Ljubljani u poštanskom uredu, podigao sam i bok.stolttom wrote:Po mom iskustvu nemoj ni probat' Brownells.
Uostalom i ovo što si mu napisao mu isto tako neće iz USA dostaviti jer je sve ITAR i bez birokracije i njihovih dozvola za izvoz isto ništa.
Imam stan u Ljubljani i adresu na koju mogu naručiti. Ali možda možeš i tome doskočiti. Jučer su mi došla 2 paketa u Hrvatsku na adresu. Znači slijediš korake narudžbe i imaš jedan prozor ispod gdje možeš upisati poruku za dostavljača. Tu sam napisao da ja imenom i prezimenom tim i tim imam prebivalište u Republici Hrvatskoj na adresi toj i toj. Netko je valjda vidio to kod obrade narudžbe i poslali su mi oba paketa u Hrvatsku. S time da je jedan poslan tipa 8.11. a drugi 11.11. jer nečega nije bilo na skladištu odmah dostupnog.
hvala.. imam kolegicu u Brežicama, neće biti problema.. ima jedan kundak za moju CZ koji želim... zanimljivo da Brownells Njemačka i Italija dostavljaju u sve zemlje (uključujući i Albaniju) osim RH
Mislim da je to više iz razloga što nemaju bazu kupaca jer smo dosta konzervativna zemlja koja je tek pred godinu dana uvela mogućnost posjedovanja velikog broja pušaka koje su u drugim zemljama EU uobičajene već godinama. Primjerice poštarina je ista i za u Sloveniju i za u Hrvatsku. Sa Brownells DE sam zadovoljan, za sve što piše da je dostupno, to ti pošalju i amen. Dok recimo Brownells Italija ima nešto tipa ''na lageru'' ali iz USA... e sad, ti ako ne čitaš i prevodiš sve što točno piše se zezneš kao ja... naručio sam set ciljnika za XDM jer takvih na DE nije bilo, pa sam lijepo platio i sve, a tek nakon više do tjedan dana kako nije dolazio email potvrde da je poslano sam išao opet gledati i skontao sam tu razliku. Nije to sad ne znam što, no čekam prvo 14 radnih dana da dođe u Italiju, pa onda još barem tjedan dana da dođe k meni...sjekira wrote:hvala.. imam kolegicu u Brežicama, neće biti problema.. ima jedan kundak za moju CZ koji želim... zanimljivo da Brownells Njemačka i Italija dostavljaju u sve zemlje (uključujući i Albaniju) osim RH
Vrag je u detalju.
ti bi mogao znati.. za ar15 .. kako kupiti BCG ako na njemu nema serijskog broja? kako kupiti upper ako na njemu nema serijskog broja? odlučio sam se ponoviti
Gdje u zakonu stoji da BCG mora imati tvornički broj? Imaš tvornički broj na lower receiveru. Za drugu cijev ti treba nabavna dozvola te se ona upisuje u oružni list. Malo je to sivo područje jer kod nas nije definirano zakonom. Nagađam da sve ovisi u Vučetiću kako ti ovještače komad. Ma da se uvijek možeš raspirati kod dobavljača da ti se ugravira u komad tvornički broj tvoje puške. Lijepo ih kontaktiraš na email, priložiš presliku oružanog lista, navedeš da ti treba taj i taj komad imati tvornički broj iz oružanog lista. Brownells je veoma pristupačan i promptan u odgovoru. Ja kod njih ne kupujem dugo, ali imao sam do sada tri narudžbe. Sve mi bez problema šalju u Hrvatsku po istoj cijeni kao i u Sloveniju. Samo budi oprezan, ja za svaki dio tražim u DE zakonima da li se mogu kupiti i izvesti iz DE bez dodatnih papira. Do sada sam kupovao dijelove za spremnike, kundak, rukohvat, itd. Sve su to ITAR stvari koje iz USA ne možeš recimo dobaviti, ali se bez problema mogu na Brownells DE kupiti iz Hrvatske i uredno platiti našom karticom. Jedina kvaka je što pojedine stvari svejedno dolaze s lagera iz USA pa se čeka dosta, ali za sve piše koliki je rok dobar i koliki je rok dostave.