Lovački pištolj ???
Lovački pištolj ???
Koji kalibar zakonodavac dozvoljava te daje nabavnu dozvolu za držanje i nošenje?
Neke spike su bile da lovački pištolj može biti min 9 mm ili veći, a drugi kažu da se pod lovački može i registrirati "tetak" 7,62 TT
Imali tko iskustva sa registracijom po novom zakonu poslije Rujna 2007 god.
Pozdrav svima, BOXI
Neke spike su bile da lovački pištolj može biti min 9 mm ili veći, a drugi kažu da se pod lovački može i registrirati "tetak" 7,62 TT
Pozdrav svima, BOXI
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Lovački pištolj ???
mislim da ne daju ispod 7,65mm ako me pamcenje sluzi...BOXI wrote:Koji kalibar zakonodavac dozvoljava te daje nabavnu dozvolu za držanje i nošenje?
Pozdrav svima, BOXI
ali i moze u nekim uvjetima ako energija zrna na uscu cijevi ima 300 joula
moram provjeriti, ali to ti je od prilike to
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mike ti si "friški" lovac i to bi moral znati.
Kalibar lovačkog pištolja ne može biti manji od 7,62 mm i zrno nesmije imati manje od 300 joula energije.
Pozdrav.
Kalibar lovačkog pištolja ne može biti manji od 7,62 mm i zrno nesmije imati manje od 300 joula energije.
Pozdrav.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

previse brojki u zadnje vrijeme, tko bi to sve pamtio i drzao u glavi kad papir sve trpi? =)Aguila wrote:Mike ti si "friški" lovac i to bi moral znati.
Pozdrav.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
ispravite me ako griješim ali koliko se sjećam lovački kalibar nesmije biti manji od 9mm!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Giješiš. Kako sam napisal prije, ništa ispod 7,62 mm i 300 joula. Sa time da je 7,65 preslab, znači ne dolazi obzir.
Pod 7,62 se misli na TT-a.
Pod 7,62 se misli na TT-a.
Provjereno kod "nadležnih"...7,62 TT definitivno MOŽE. Podnio zahtjev i čekam nabavnu. Imam u ponudi "tetka" u super stanju za 500 kunića, a možda se odlučim i za nešto drugo ali ne za previše penez.
Pozdrav grupi, BOXI
Pozdrav grupi, BOXI
- Original_G
- Cinker - bojna

BOXI wrote:Provjereno kod "nadležnih"...7,62 TT definitivno MOŽE. Podnio zahtjev i čekam nabavnu. Imam u ponudi "tetka" u super stanju za 500 kunića, a možda se odlučim i za nešto drugo ali ne za previše penez.
Pozdrav grupi, BOXI
kad smo već kod "tetka" ima ko uputstva od dotičnog? ili barem opis za rastavljanje i održavanje?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
-
Amigo
Kupuje se "tetak" do 200 EU novaca ili "duga deva" do 300 EU novaca. Ponude na mail: amigo.americano@yahoo.com
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

BOXI wrote:Provjereno kod "nadležnih"...7,62 TT definitivno MOŽE. Podnio zahtjev i čekam nabavnu. Imam u ponudi "tetka" u super stanju za 500 kunića, a možda se odlučim i za nešto drugo ali ne za previše penez.
Pozdrav grupi, BOXI
E, kad otkriješ di se kupuje municija i koliko košta javi na grupi jer koliko čujem jako je gadno nabavit municiju za njih koja nije još iz doba kad je Tito bio živ... Navodno ima neka češka metkara koja ih još štanca ali moj tajnik lovačkog kaže da nitko ne uvozi te pizdarije jer se sada svi lože na deve i Četrs-pet ACePejke
I ne idi u lov bez zaštitnih slušalica jer gad opako gruva
Overall je super pljuca osim što izgleda kao kramp
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Provjereno!E, kad otkriješ di se kupuje municija i koliko košta javi na grupi jer koliko čujem jako je gadno nabavit municiju za njih koja nije još iz doba kad je Tito bio živ... Navodno ima neka češka metkara koja ih još štanca ali moj tajnik lovačkog kaže da nitko ne uvozi te pizdarije jer se sada svi lože na deve i Četrs-pet ACePejke
Trgovina "Franc" Kraljev vrh (stara cesta za Stubičke toplice) ima u prodaji municiju 7,62 za TT, proizvođač "Nobel" a cijena 3,80 Kn po komadu
Također u ponudi ima dosta veliki izbor traženog cijena od 800-2000 knKupuje se "tetak" do 200 EU novaca ili "duga deva" do 300 EU novaca. Ponude na mail: amigo.americano@yahoo.com
Mislim da streljivo nije problem ima ga svaka malo bolja trgovina lovačkim potrepštinama.Mr.Cabdriver wrote:BOXI wrote:Provjereno kod "nadležnih"...7,62 TT definitivno MOŽE. Podnio zahtjev i čekam nabavnu. Imam u ponudi "tetka" u super stanju za 500 kunića, a možda se odlučim i za nešto drugo ali ne za previše penez.
Pozdrav grupi, BOXI
E, kad otkriješ di se kupuje municija i koliko košta javi na grupi jer koliko čujem jako je gadno nabavit municiju za njih koja nije još iz doba kad je Tito bio živ... Navodno ima neka češka metkara koja ih još štanca ali moj tajnik lovačkog kaže da nitko ne uvozi te pizdarije jer se sada svi lože na deve i Četrs-pet ACePejke
I ne idi u lov bez zaštitnih slušalica jer gad opako gruva![]()
Overall je super pljuca osim što izgleda kao kramp
Npr. http://www.lovactrgovina.sail.hr/ponuda?g1=212&g2=52
Pozdrav!
Uh koja stara tema... u novom zakonu ne vidim vise ona ogranicenja od 9mm/300 Joule-a. Sto se promijenilo po tom pitanju? Jel TT i dalje ide (ako je ikad isao) na lovacko oruzje?
Dopusteni kalibri nisu u Zakonu o oruzju/Zakonu o lovstvu.
Nalaze se u "Pravilniku o nacinu uporabe lvackog oruzja i naboja" - http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _1636.html
Prema njemu, TT je dozvoljen, minimalna energija je 300 J, kalibar, 7,62 mm.
Nalaze se u "Pravilniku o nacinu uporabe lvackog oruzja i naboja" - http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _1636.html
Prema njemu, TT je dozvoljen, minimalna energija je 300 J, kalibar, 7,62 mm.
9mm Makarov i jače je dozvoljeno, TT također može jer ima energije i viška. 7.62 je minimum, ali ako imate npr. 9mm i ispod 300J, onda ne može. (kratki 9)
Makarov ide kao lovački, provjereno.
Formula za izračun kinetičke energije je vrlo jasna, je da dobijete malo preko 300J, ali preko 300J je.
Inzistirajte na šaleru i tražite na pismeno da vam neko stane iza toga da ne može i tu pada cijela priča.
Formula za izračun kinetičke energije je vrlo jasna, je da dobijete malo preko 300J, ali preko 300J je.
Inzistirajte na šaleru i tražite na pismeno da vam neko stane iza toga da ne može i tu pada cijela priča.
tigi wrote:ispravite me ako griješim ali koliko se sjećam lovački kalibar nesmije biti manji od 9mm!
Ne lupetaj....7,62 i minimum energija 300 J na ustima cijevi. A što se Makarova tiče to ako si dobio na lovački.......
Last edited by SSG on 13 Feb 2020, 14:41, edited 1 time in total.
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
BALLISTICS
Distance m Muzzle 25 50 100
Velocity m/s 291 277 267 254
Energy J 254 230 214 193
9 mm BROWNING COURT / 380 AUTO
92 GRS
Full Metal Jacket bullet. Standard lead core with a metallic jacket. Best for training and target shooting applications.
Tablica za Bellot, dakle NEMA 300 J
Distance m Muzzle 25 50 100
Velocity m/s 291 277 267 254
Energy J 254 230 214 193
9 mm BROWNING COURT / 380 AUTO
92 GRS
Full Metal Jacket bullet. Standard lead core with a metallic jacket. Best for training and target shooting applications.
Tablica za Bellot, dakle NEMA 300 J
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.