Promjena cijevi - nemoguća misija?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Promjena cijevi - nemoguća misija?
Trapavi wrote:Ne znam kakvu pušku je kupio taj prijatelj , i naravno s čim je opremljena.Mirok wrote:Mikeov frend uopće nije malo platio ,obzirom što je dobio.
Neko vrijeme je trazio MiniMauser LK85 u 7,62x39mm, taj je naletio, bio mu je blizu, otisao ga pogledati i odmah kupio bez puno razmisljanja
Dakle rijec je o MiniMauser LK85 u 7,62x39mm sa nekom fake 3-9x42 optikom, dodatnom šinom za optiku, i rezervnim kundakom po narudzbi,
dosao ju pogledati, probao, imala odlicnu grupu ali i neke sitne nedostatke (ostecena brunura na vrhu cijevi, i to su mu rekli da je netko krvavom rukom od divljaci uhvatio za cijev) i unistena guma kundaka, ali je cijev kao nova (prodali mu pricu da je prethodni vlasnik neki starac, nije puno pucao mozda 20 metaka i umro, pa ju necak prepisao na sebe i sad ju prodaje jer kao sta ce mu) on se zapalio za pusku i dalje nije ukljucivao mozak, cak ni prilikom prepisa... tek kad sam dosao u goste pa smo ju detaljno pregledali, vijci koji drze sanduk su oba ostecenog navoja ali to se vidilo tek kad je rastavljena za promjenu kundaka, nedostajao je neki zatik na sistemu okidaca (bio umetnut neki vijak), prednji nisan je lose zalotan nakon promjene cijevi, a kruna cijevi izgleda katastrofalno, no grupa na mehaniku iz ruke mu je bila dobra...
I sta sad s tim? Nositi u Ferlach da odrade zigosanje i tormentaciju, a tko radi graviranje modela i serijskog broja na cijev? Prolazi li to kod nasih prilikom kontrole ili prijepisa
Novo bruniranje je sad manje bitna sporedna prica i najmanji problem u svoj prici i ne treba trositi dah na taj dio, ovo podcrtano je bitno...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Mike ,pošto sam upoznat sa regulativom ovo će biti veliki problem.
Ukoliko želiš možeš me nazvati pa ti objasnim,ima tu još po koji problem.
Ukoliko želiš možeš me nazvati pa ti objasnim,ima tu još po koji problem.
Teško je reć šta tu sada učinit , šteta je već učinjena prilikom same kupnje ,ma nije ni financijski nimalo dobro prošao iako je sad to u drugom planu . Ako je išto tu pozitivno to je lekcija koju je naučio da se više u ovakve stvari ne upušta bez pomoći osobe koja o oružju više zna .
Cemu kompliciranje, ako je puska upotrebljiva i zadovoljava namjenu ne treba petljati previse, neka puca sto vise i neka uziva sto vise, kada je izrauba ici ce u staro zeljezo...!! ( poznata je svima prica o gov*ima...sto se vise mjesa...vise smrdi ..pa pamet u glavu ) !!!
Nemoguće je Nemoguće
Točno je i to jer itako i tako sad oružni list vrijedi trajno , a za vjerovat je da niko neće vršit nikakve izvanredne preglede oružja .lex-lutor wrote:Cemu kompliciranje, ako je puska upotrebljiva i zadovoljava namjenu ne treba petljati previse, neka puca sto vise i neka uziva sto vise, kada je izrauba ici ce u staro zeljezo...!! ( poznata je svima prica o gov*ima...sto se vise mjesa...vise smrdi ..pa pamet u glavu ) !!!
-
Mirok
- Brigadni General

Nikada ne znaš kada će doći u terensku provjeru.Trapavi wrote:Točno je i to jer itako i tako sad oružni list vrijedi trajno , a za vjerovat je da niko neće vršit nikakve izvanredne preglede oružja .lex-lutor wrote:Cemu kompliciranje, ako je puska upotrebljiva i zadovoljava namjenu ne treba petljati previse, neka puca sto vise i neka uziva sto vise, kada je izrauba ici ce u staro zeljezo...!! ( poznata je svima prica o gov*ima...sto se vise mjesa...vise smrdi ..pa pamet u glavu ) !!!
Policija i dalje ima tu mogućnost i obavezu.
Tim više kako sam već napisao,negdje sam čuo da se razmišlja da se sve užljebljene cijevi donesu i da se ispali po hitac,a uzorci bi se čuvali,nešto kao otisci prstiju kod ljudi.
Naravno da želim da čovijek nema problema,ali ajde ga znaj.....?
Meni su u terenskoj bili dva puta+dva puta sam morao nositi oružje na PU!
Mislim da se terenske više ne rade, osim ako ne dobiju neku dojavu protiv tebe, nego se oružje nosi u PU ako te pozovu. Kod nas je sada praksa da svaki komad koji se nabavi mora na pregled kod puškara u PU prije registracije. Prije je bilo tako da samo teta na referadi pročita serijski broj s oružja da potvrdi i to je bilo to. Sad provjeravaju i stanje, jeli ispravno itd.
S obzirom na općeniti nedostatak streljana, ne vjerujem da će biti ikakvog pucanja iz naprava kod nas. A slati sve registrirano oružje u Vučetić isto nema smisla.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
S obzirom na općeniti nedostatak streljana, ne vjerujem da će biti ikakvog pucanja iz naprava kod nas. A slati sve registrirano oružje u Vučetić isto nema smisla.
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Mirok
- Brigadni General

Terenske se ne rade više samo kod traženja nabavne za oružje. I to za one koji već oružje imaju.
I dalje je po Zakonu u nadležnosti policije nadzor nad oružjem i mogu ti doći bilo kada,a ti si im dužan omogućiti nadzor.
I dalje je po Zakonu u nadležnosti policije nadzor nad oružjem i mogu ti doći bilo kada,a ti si im dužan omogućiti nadzor.
Naravno da oni mogu doći bilo kada i da im je svaki vlasnik dužan omogućiti nadzor. Ono što sam htio reći je da više ne idu u rutinske kontrole, nego dolaze po dojavi ili kada dobiju neku informaciju ili osnovanu sumnju da se ne držiš zakona. Koliko se sjećam, bilo je takvo obrazloženje kod zadnje izmjene zakona.
The truth is hate to those who hate the truth.
Upravo tako, iako sam mišljenja da sve u vezi oružja kod nas vrvi sa glupim zakonskim odredbama ili neznam kako bi nazvao . Naprimjer ideš u lov i boraviš na starini ili vikendici jer ti je tamo lovište , doživiš kvar na automobilu i moraš se vratit busom ti ne smiješ ostavit pušku u kući ili vikendici kako je već zvao . Ai tamo bi znači trebao imat sef dok si ti tamo a ako ideš iz objekta moraš i pušku nosit , nema ostavljanja ni dana. Kruto i nefleksibilno kao i sve kod nas .Mirok wrote:Terenske se ne rade više samo kod traženja nabavne za oružje. I to za one koji već oružje imaju.
-
Mirok
- Brigadni General

Kada je dojava u vezi oružja ili saznanje o nepridržavanju Zakona,onda je to postupanje,a ne kontrola.
Samo treba pročitati Zakon i biti će jasno o čemu govorim.
Samo treba pročitati Zakon i biti će jasno o čemu govorim.
-
Mirok
- Brigadni General

Po njihovom i sef trebaš nositi sa sobomTrapavi wrote:Upravo tako, iako sam mišljenja da sve u vezi oružja kod nas vrvi sa glupim zakonskim odredbama ili neznam kako bi nazvao . Naprimjer ideš u lov i boraviš na starini ili vikendici jer ti je tamo lovište , doživiš kvar na automobilu i moraš se vratit busom ti ne smiješ ostavit pušku u kući ili vikendici kako je već zvao . Ai tamo bi znači trebao imat sef dok si ti tamo a ako ideš iz objekta moraš i pušku nosit , nema ostavljanja ni dana. Kruto i nefleksibilno kao i sve kod nas .Mirok wrote:Terenske se ne rade više samo kod traženja nabavne za oružje. I to za one koji već oružje imaju.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Tako je!!!!
Dotegliš sef na čeku, pa kad naiđe pajcek, ti otključaš sef, uzmeš pušku, otključaš pretinac za streljivo, napuniš.... Pajcek ode, a ti sve lijepo vratiš u prvobitno stanje i čekaš drugog.
Dotegliš sef na čeku, pa kad naiđe pajcek, ti otključaš sef, uzmeš pušku, otključaš pretinac za streljivo, napuniš.... Pajcek ode, a ti sve lijepo vratiš u prvobitno stanje i čekaš drugog.
Vjerujte mi iako je ovo zafrkancija nije opće daleko od istine.
Bilo kako bilo ja jutros oteglio 5 komada oružja na mup radi produženja važnosti oružanog lista . 175 kunelića pljuc , no puno je bilo ljudi po istom poslu pa svi nekako nervozni . Puškar pregledao i sad čekaj odobrenje i provjeru ko zna čega , pa prije 2 mjeseca sam isto za registraciju jednog karabina radio.
Trapavi wrote:Bilo kako bilo ja jutros oteglio 5 komada oružja na mup radi produženja važnosti oružanog lista . 175 kunelića pljuc , no puno je bilo ljudi po istom poslu pa svi nekako nervozni . Puškar pregledao i sad čekaj odobrenje i provjeru ko zna čega , pa prije 2 mjeseca sam isto za registraciju jednog karabina radio.
Sad je oružani list trajno ?
Da sad je trajno ali prilikom produženja na trajno ide ista provjera kao da nikad nisi imao oružje .
Super ja imam jedan trajno a drugi na određenoTrapavi wrote:Da sad je trajno ali prilikom produženja na trajno ide ista provjera kao da nikad nisi imao oružje .
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
koja PU?Trapavi wrote:Da sad je trajno ali prilikom produženja na trajno ide ista provjera kao da nikad nisi imao oružje .
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

Ono što imaš trajno,to je to.damirdj75 wrote:Super ja imam jedan trajno a drugi na određenoTrapavi wrote:Da sad je trajno ali prilikom produženja na trajno ide ista provjera kao da nikad nisi imao oružje .![]()
Baš ću pitati što sa tim
Ono što imaš sa datumom isteka,kod isteka ideš na PU i produžiš.