Slovo zakona glede zracnog oruzja
Moderator: karabalic
Re: Slovo zakona glede zracnog oruzja
Baš tako. Nisam vidio da se negdje spominje u zakonu da moraju papiri biti prevedeni. Bilo bi se dobro pismeno obratiti u vezi toga i vidjeti šta će napisati...Mirok wrote:Da ne povjeruješ?!ak63d wrote:UPDATE
jučer zovu iz MUP-a da donesem pušku na pregled iako se sve svodi da prepiše brojeve s nje na papir a sve sam im detaljno već priložio slikovno u mailu ali dobro. Bezveze izgubljena dva sata vremena.
I sad slijedi divota....da bi se oružje unijelo u registar potrebno je sve dokumente i račune prevesti s portugalskog (mundilar) na hrvatski jezik i donijeti to u MUP
U Splitu ne postoji prevoditelj za portugalski jezik i sad zamislite kakva smo mi banana republika da ja moram prevodit faking račun koji je izdan u EU na moje ime i sve je na njemu jasno ko dan i to za banalnu stvar kao što je zračna puška.
I sad tražim po ZG ko to može prevest našao sam gospođu i čekam da mi da predračun koliko će me to koštat ( 3 lista A4 formata) jer inače sve šta mogu je ostavit pušku u MUP ako to ne želim platit jer imam ilegalno oružje.
Sutra javim šta je bilo i koliko moram platit
Savjet ne kupujte to izvana jer će vas izludit dodatnim troškovima i na kraju puška skuplja nego ode...pošto mi to i tako nije napeto oružje čim je registriram ide u prodaju pa koga zanima HW77K nek se javi
A onda se čude da netko ne prijavi zračnicu!?
Zapravo oni imaju sve prikazano na papirima i oružju što im treba i ne bi smjeli inzistirati na prijevodu svih papira.
Čak ni Zakon ne spominje ove pi.darije koje traže od tebe jer si im ti sve predočio i time si ispunio formu!
Ja bih se pismeno obratio načelniku i pozvao se na Zakon te tražio pismeni odgovor.
tolerirat ću sve ako taj prijevod bude koštao do max 300kn ali sam čuo da rokaju i 250kn po stranici a to neću platit.Mirok wrote:Da ne povjeruješ?!ak63d wrote:UPDATE
jučer zovu iz MUP-a da donesem pušku na pregled iako se sve svodi da prepiše brojeve s nje na papir a sve sam im detaljno već priložio slikovno u mailu ali dobro. Bezveze izgubljena dva sata vremena.
I sad slijedi divota....da bi se oružje unijelo u registar potrebno je sve dokumente i račune prevesti s portugalskog (mundilar) na hrvatski jezik i donijeti to u MUP
U Splitu ne postoji prevoditelj za portugalski jezik i sad zamislite kakva smo mi banana republika da ja moram prevodit faking račun koji je izdan u EU na moje ime i sve je na njemu jasno ko dan i to za banalnu stvar kao što je zračna puška.
I sad tražim po ZG ko to može prevest našao sam gospođu i čekam da mi da predračun koliko će me to koštat ( 3 lista A4 formata) jer inače sve šta mogu je ostavit pušku u MUP ako to ne želim platit jer imam ilegalno oružje.
Sutra javim šta je bilo i koliko moram platit
Savjet ne kupujte to izvana jer će vas izludit dodatnim troškovima i na kraju puška skuplja nego ode...pošto mi to i tako nije napeto oružje čim je registriram ide u prodaju pa koga zanima HW77K nek se javi
A onda se čude da netko ne prijavi zračnicu!?
Zapravo oni imaju sve prikazano na papirima i oružju što im treba i ne bi smjeli inzistirati na prijevodu svih papira.
Čak ni Zakon ne spominje ove pi.darije koje traže od tebe jer si im ti sve predočio i time si ispunio formu!
Ja bih se pismeno obratio načelniku i pozvao se na Zakon te tražio pismeni odgovor.
Inače prijevod su morali raditi i ovi prije mene a prošli mjesec je kazu bila navala zracnih pusaka kupljenih vani i da su svakakve rijeci padale tamo prica mi puskar
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja bih se obratio načelniku na način da bih rekao: ja sam sve predočio,iz dokumenata je sve jasno vidljivo,priložio sam što Zakon nalaže i zbog čega mi se ne izdaje potvrda?
navodno načelnik postaje i inzistira na tome vjerojatno zbog većeg broja takvih ''uvezenih'' pušaka.Mirok wrote:Što oni točno žele da prevedeš?
Rekao si da su to tri stranice?
Dobio sam tri lista, jedan je račun na moje ime i dva su nekakvi certifikati i podaci o oružju i da se to moze izvoziti i sl koliko kontam španjolski
-
Mirok
- Brigadni General

Hoću reći da na papirima makar i na portugalskom se vidi što se treba vidjeti.
Ono ,podaci ,oružje,broj ,model, svojevremeno kada sam registrirao SWa,kupljenog u Austriji,nitko me nije pitao za prijevod papira!
Ma tražio bi ga ja pismeni odgovor!!!
Ono ,podaci ,oružje,broj ,model, svojevremeno kada sam registrirao SWa,kupljenog u Austriji,nitko me nije pitao za prijevod papira!
200kn prijevod po stranici dakle 600kn!Mirok wrote:Hoću reći da na papirima makar i na portugalskom se vidi što se treba vidjeti.
sutra zovem MUP jer to platit necu
200 kuna po stranici je preskupo. Trebalo bi to biti jeftinije. I napiši sutra kako je prošlo...
- istra champion
- Cinker - bojna

Ne treba ti prijevod računa...uvezao sam iz Njemačke više kom.oružja i nikada mi nisu tražili prijevod. Bitno je da je na računu, osim podataka o oružju, vidljiv i podatak o prodavatelju kako bi se otvorila šifra i za prodavatelja (firmu), (za šifru za oružje je već raspravljano pa da ne ponavljam)...i datum kupnje odnosno datum unosa u RH (pečat GP pri prijelazu granice, potvrda o primitku pošiljke-ako si dobio pušku poštom ili datum iskrcaja ZP-ako je došla brodom 
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
Budući da ću i ja najvjerojatnije kupiti pušku vani zanima me kako to ide sa dostavom. Jel stiže na poštu ili kurirska služba baš dostavi na adresu?istra champion wrote:Ne treba ti prijevod računa...uvezao sam iz Njemačke više kom.oružja i nikada mi nisu tražili prijevod. Bitno je da je na računu, osim podataka o oružju, vidljiv i podatak o prodavatelju kako bi se otvorila šifra i za prodavatelja (firmu), (za šifru za oružje je već raspravljano pa da ne ponavljam)...i datum kupnje odnosno datum unosa u RH (pečat GP pri prijelazu granice, potvrda o primitku pošiljke-ako si dobio pušku poštom ili datum iskrcaja ZP-ako je došla brodom
Recimo ako ideš na poštu po nju onda tamo prilikom preuzimanja potpišeš da si tada i tada preuzeo paket i od toga dana se računa 8 dana za prijavu? Taj papir kada si je preuzeo isto moraš pokazati u Mup-u kada je ideš prijaviti?
- istra champion
- Cinker - bojna

Meni dolazi paket na adresu...na osnovu prijamnog broja pošiljke (tracking number), isprintam si status pošiljke i isto sa računom, priložim za MUP-u, sve u roku od 8 dana od dana primitka.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
dakle, zvao sam direktno šeficu odjela za oružje jer sam tražio njen broj da s njom popričam malo
Žena super razumna i sve smo rješili za 2 minute
rekla je ako mi nije tesko da prevedem samo račun kupnje što je niti 200kn a ostalo nije nužno tako da je sad rješeno
inače trebalo bi imati i datum primitka pošiljke ali su rekli da zbog covida i svega s tim će zasad preći preko toga
rekla je ako mi nije tesko da prevedem samo račun kupnje što je niti 200kn a ostalo nije nužno tako da je sad rješeno
inače trebalo bi imati i datum primitka pošiljke ali su rekli da zbog covida i svega s tim će zasad preći preko toga
Ajde dobro da si uspio tako riješiti. Makar po meni ne bi ni to trebai tražiti. Ovo za datum primitka pošiljke je normalno jer od toga dana teče rok od 8 dana za prijavu oružja .
-
Mirok
- Brigadni General

Kako tako ali ajde ,ok.ak63d wrote:dakle, zvao sam direktno šeficu odjela za oružje jer sam tražio njen broj da s njom popričam malo
Vidiš da koji puta treba ići i malo dalje.
Ali
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

citati sa razumjevanjem:Mirok wrote:Sada prvi puta čujem da je netko trebao ponovo prijaviti zračnicu!
Nije mi jasno zašto su ti prijašnje rješenje stavili van snage?
Mislim da je to opet ono,ne zna lijeva što radi desna!
mozda zato sto je prethodno rijesenje izdano od strane drzave i instiucije koja vise ne postoji u ovoj drzavi...Ja osobno išao u PP 4 puta, a sve iz razloga što je puška nekad bila u istoj PP registrirana na moje ime od 1987.godine. Za istu sam posjedovao Potvrdu o prijavljenom oružju, koja je prijašnjim zakonom stavljena van snage.
isto kao sto ti danas vise ne vrijedi partijska knjizica, nego za iste potrebe sada moras imati iskaznicu HDZ-a, dok su uvjeti koristenja i pogodnosti vise manje isti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Evo i ja danas bio prijaviti zračno oružje u MUP pa da napišem kako je prošlo... Uglavnom postupak je brz i jednostavan. Sasvim neplanirano sam kupio zračni pištolj ASG STEYER M9 A1 (cijena je bila jako povoljna
) pa sam ga išao prijaviti u MUP.
Naručio sam ga preko jednog shopa iz Slovačke. Onda sam nazvao u MUP i rekao da sam kupio zračni pištplj i čekam da mi stigne. I rekli su mi kada stigne da ponovo nazovem da mi daju termin za prijavu jer se više ne može doći nenajavljen.
Uglavnom u petak mi je stigao pištolj preko dostavne službe. U ponedjeljak sam nazvao i dali mi termin za petak tj danas. Došao sam tamo, ispunio dva formulara, jedan sa svojim podatcima i podatcima o oružju, drugi o svom liječniku opće prakse. I trebao sam kupiti 35 kuna biljega.
Nakon toga je službenica tamo pregledala pištolj, prekontrolirala da li sam dobro upisao serijski broj i dala mi da potpišem izjavu da imam sigurno mjesto za držanje oružja. Rekla je da više ne idu kontrole za zračno ali da to potpišem.
I nakon toga mi napisala potvrdu o prijavljenom oružju C kategorije.
I da, nisam trebao nikakav prijevod računa iz Slovačke. Na računu se jasno vidi tko je prodavač, tko kupac i marka oružja. A to je na svim jezicima isto
.
Naručio sam ga preko jednog shopa iz Slovačke. Onda sam nazvao u MUP i rekao da sam kupio zračni pištplj i čekam da mi stigne. I rekli su mi kada stigne da ponovo nazovem da mi daju termin za prijavu jer se više ne može doći nenajavljen.
Uglavnom u petak mi je stigao pištolj preko dostavne službe. U ponedjeljak sam nazvao i dali mi termin za petak tj danas. Došao sam tamo, ispunio dva formulara, jedan sa svojim podatcima i podatcima o oružju, drugi o svom liječniku opće prakse. I trebao sam kupiti 35 kuna biljega.
Nakon toga je službenica tamo pregledala pištolj, prekontrolirala da li sam dobro upisao serijski broj i dala mi da potpišem izjavu da imam sigurno mjesto za držanje oružja. Rekla je da više ne idu kontrole za zračno ali da to potpišem.
I nakon toga mi napisala potvrdu o prijavljenom oružju C kategorije.
I da, nisam trebao nikakav prijevod računa iz Slovačke. Na računu se jasno vidi tko je prodavač, tko kupac i marka oružja. A to je na svim jezicima isto
-
Mirok
- Brigadni General

Naravno da prijevod nije potreban,ali što bi kod nas svi ti birokrati kao radili i za to dobivali plaću?
Inaće ,drago mi je da si normalno prošao!
Inaće ,drago mi je da si normalno prošao!
To za prijevod mi je baš bilo čudno. Ajde da je neki tekst u kojem se nešto opisuje pa bi onda i bilo logično ali za osnovne podatke o oružju to mi je smiješno. Vjerojarno kao što si rekao, da birokrati malo zajebavaju.
Ali evo prošlo je sve brzo i bez komplikacija. Sada će mi biti lakše naručiti zračnu pušku kada znam da je postupak jednostavan.
Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk
Ali evo prošlo je sve brzo i bez komplikacija. Sada će mi biti lakše naručiti zračnu pušku kada znam da je postupak jednostavan.
-
Mirok
- Brigadni General

jungleboy wrote:To za prijevod mi je baš bilo čudno. Ajde da je neki tekst u kojem se nešto opisuje pa bi onda i bilo logično ali za osnovne podatke o oružju to mi je smiješno. Vjerojarno kao što si rekao, da birokrati malo zajebavaju.