Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Re: Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Iz druge ruke, odvjetnici ne ali suci već da.
AR15 fan wrote:Dozvolu za nošenje i držanju u svrhu samoobrane ili ti ga vlastite sigurnosti možeš zatražiti isto tako ukoliko možeš dokazati da ti je život ugrožen u toj mjeri da ti treba da ga zaštitiš. U prijevodu, ako si nekada vani dobio po labrnji i za to je netko kažnjen sa pravomoćnom presudom da te teško ozlijedio, to bi bio jedan slučaj na koji bi se mogao pozvati. U praksi, da li ćeš time postići išta, sumnjam...možda da si bolje stojeći i imućni u kome bi netko potražio materijalnu korist pa te napao iz tog razloga...
Bojim se da u Lijepoj našoj ne postoje ustaljeni kriteriji, zakonska podloga i praksa po kojoj se nekome dodijeli ili ne. To što je napisano...vojska i policija zakonom, zaštitari zakonom ali se moraš moliti da si u dobroj PU/PP nekada...možda profesije tipa odvjetnika, javnih bilježnika, zaposlenika suda bi imale neku prednost, to ne znam, to je samo moje razmišljanje...velika većina drugih, kifla...
odvjetnici, ne.
javni bilježnici, ne.
suci, da.
MORH, u mojoj PU više ne.
zaštitari, u mojoj PU da, u nekima ne.
MUP i SOA da.
Ostali slučajevi koje znam da imaju su: dokumentacijom dokazane TTO od ljudi i životinja, informatori i ono što u Hrvatskoj pomaže u svemu.
Ako netko zna za još kakve načine neka napiše.
Što meni najviše smeta je da nema nikakvih kriterija, pravlnika, pojašnjenja, internih akata, ujednačene prakse nego, eto: ne možeš to dobit zbog diskrecijskog prava MUP-a. Pa ako ti je omogućeno diskrecijsko odlučivanje, zašto ne dati svima koji nekakve jasne, određene i mjerljive kriterije ispunjavaju?
Put your money where your mouth is.
Pravosudna policija svakako i lovočuvari koliko sam čuo
U Jugi je svo oružje odobravano ili ne na osnovu diskrecionog prava Sup-a. Niko ti ništa nije bio dužan obrazložit zbog čega ne . Tu je ako ćemo gledat na kratko oružje bilo najvažnije bit kakav partijski čovjek i poznavat glavnog referenta ili nekog jačeg u Sup-u. Nadalje bilo je dovoljno da si već pogađate koje nacionalnosti i dobio si dozvolu . Kod ovog zadnjeg primjera nisi dobio jedino ako si bio osuđen ili imao kriminalni dosije.
Napr par mjeseci prije kninskih balvana zatražio sam nabavnu jer sam kao lovac našao u Ribomaterijalu prekrasan karabin puškarne Kranj. Karabin 7 rem mag sa suhl montažom i Kahles optički nišan. Hladno me je referent pogađate koje nacionalnosti odbio uz pitanje zašto se naoružavan . Već se tada dalo vidit da rat visi u zraku, no došlo je do promjene vlasti i taj isti referent mi u jedan dan napisao nabavnu za revolver . Naravno onda je sve bilo za držanje i nošenje , niko te nije pitao nosiš li ga u gostionicu ili po gradu i to naravno napunjena .
Napr par mjeseci prije kninskih balvana zatražio sam nabavnu jer sam kao lovac našao u Ribomaterijalu prekrasan karabin puškarne Kranj. Karabin 7 rem mag sa suhl montažom i Kahles optički nišan. Hladno me je referent pogađate koje nacionalnosti odbio uz pitanje zašto se naoružavan . Već se tada dalo vidit da rat visi u zraku, no došlo je do promjene vlasti i taj isti referent mi u jedan dan napisao nabavnu za revolver . Naravno onda je sve bilo za držanje i nošenje , niko te nije pitao nosiš li ga u gostionicu ili po gradu i to naravno napunjena .
Postoji li sportska dozvola za DiN? ili je sportska iskljucivo da držanje.
Nemaš sportske dozvole nego su dozvole Din i držanje. Oruzje je sportsko,lovačko,samoobrana. Lovačko i samoobrana ide na Din a sportsko na držanje. Mislim da može i samoobrana ići na držanje ponekadFici100 wrote:Postoji li sportska dozvola za DiN? ili je sportska iskljucivo da držanje.
I lovačko smije na streljani biti punjeno sa više od 2 metka u spremnik, do maksimalno 10 ako je riječ o dugom oružju.
Recimo imam samoobranu na držanje. Mogu li prenositi oružje bilo kuda gdje boravim pod uvjetom da tamo imam sef ili ga nosim sa sobom? Ili to važi samo ako MUP-u prijavim promjenu boravišta?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Možeš prenositi u bilo koje mjesto prebivališta ili boravišta i moraš tamo čuvati na način kako si opisao.
Ali prenositi smiješ opet na propisan način,nikako za pasom!
Ali prenositi smiješ opet na propisan način,nikako za pasom!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ok imas pravo nisam naglasio da ako si krupnije građe al ne baš okrugal več ajmo reč da normalno izgledaš da nisi debel.Hawk wrote:A čekaj, sve ovisi s na koji način gledaš. Tanak čovik u komotnoj odjeći bi triba moć sakrit veći komad nego okrugliji iste visine, jel tako?dundoivica wrote:tu vrijedi što ti je tanji i manji to boljepo pitanju skrivanja a čuj neko i g17 sakrije bez problema a neko ni neki mali pišetolj nemože ovisi o tvojoj građi dosta. ja kao osoba od 115kg i 1.85m glock 19sakrim bez problema dok neko mršaviji od mene može imati više problema sa prikrivanjem takog pištolja.
Ja san, sa iston visinon 182 cm, lakše prikriva sa 80 Kg, nego sad sa 100 Kg.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

vezano za ovo ko može dobit din za samo obranu kod meene ev lik ima lov i ribolov trgovinu i dobio je din zbog opisa posla jel lik prodaje municiju i oružije a kao da mu neko ne pokuša opljačkat radnju i pokrast mu oružje i streljivo.
tak da opis posla je isto važan
tak da opis posla je isto važan
ma sve ok, nećemo sad cjepidlačit, nikome se rugat što je debel ili mršav, ali uz istu visinu, što je manje kila, više je mista za ispod odjeće priktit oruzjedundoivica wrote:...ok imas pravo nisam naglasio da ako si krupnije građe al ne baš okrugal več ajmo reč da normalno izgledaš da nisi debel.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ima li netko iz prve/druge ruke provjereno ovo za lovočuvara?damirdj75 wrote:Pravosudna policija svakako i lovočuvari koliko sam čuo
Ja sam se malo raspitao, na prvu svi lovočuvari govore kako imaju pištolj na DiN, da bi se nakon pregleda dozvole ispostavilo da je to naravno "lovački pištolj" koji se može nositi u lovočuvarskoj službi, a ne radi samoobrane.
Put your money where your mouth is.
Sve koje ja znan imaju isto takve "lovački", a što ima i logike, ne brani se od lovokradica u kafićima, jel?timmy75 wrote:Ima li netko iz prve/druge ruke provjereno ovo za lovočuvara?damirdj75 wrote:Pravosudna policija svakako i lovočuvari koliko sam čuo
Ja sam se malo raspitao, na prvu svi lovočuvari govore kako imaju pištolj na DiN, da bi se nakon pregleda dozvole ispostavilo da je to naravno "lovački pištolj" koji se može nositi u lovočuvarskoj službi, a ne radi samoobrane.
Veza, veza, veza i samo veza, a nekad ni ona! 
BUM BUM...
Da da, najvažnije su tri stvari 1. veza, 2. veza i 3. vezaberbenn wrote:Veza, veza, veza i samo veza, a nekad ni ona!
A: teta na šalteru ima iskustva i autoritet, a sviđaš joj se.
B: para buši di burgija neće
I onda kaže da se nema izbora. Ma daaaj