Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
kao da se sjecam se da je dvoje mojih susjeda imalo... no uzmi to s rezervom. osobno ne vidim nikakav problem u posjedovanju pumpe za samoobranu, pa di ces boljeg alataHawk wrote:tu san pomalo van događaja, jel ustvari ikome izdan OL za samoobranu za pumpericu, ili bilo koju drugu sačmaricu ?Mike_Torello wrote: sta je s onima koji doma imaju pumpericu za samoobranu? koje streljivo oni smiju koristiti za tu potrebu? trap? PP? brenekke? sabot?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
DaHawk wrote:tu san pomalo van događaja, jel ustvari ikome izdan OL za samoobranu za pumpericu, ili bilo koju drugu sačmaricu ?Mike_Torello wrote: sta je s onima koji doma imaju pumpericu za samoobranu? koje streljivo oni smiju koristiti za tu potrebu? trap? PP? brenekke? sabot?
Da se olovno zrno .22 LR ne bi nimalo fragmentiralo, posebice ovo high velocity pri udaru u meko tkivo?
Ne želim uopće znati kako bi izgledala rana od jedne čiste olovne kugle iz pumpe... to bi srušilo nekoga kao da je od papira da je u prsa npr
Ne želim uopće znati kako bi izgledala rana od jedne čiste olovne kugle iz pumpe... to bi srušilo nekoga kao da je od papira da je u prsa npr
-
Mirok
- Brigadni General

Ako je pitanje za 22lr,HP zrno i fragmentira i ekspandira.AR15 fan wrote:Da se olovno zrno .22 LR ne bi nimalo fragmentiralo, posebice ovo high velocity pri udaru u meko tkivo?
A kugla iz sačmarice ruši svakoga,čak bez obzira gdje pogodi,ne mora to biti vitalna zona.
To je jednostavno golema zaustavna moć.
Ja sam davno dobio nabavnu za samoobranu(Samo držanje) s tim da sam naglasio da želim kupiti pumpericuHawk wrote:tu san pomalo van događaja, jel ustvari ikome izdan OL za samoobranu za pumpericu, ili bilo koju drugu sačmaricu ?Mike_Torello wrote: sta je s onima koji doma imaju pumpericu za samoobranu? koje streljivo oni smiju koristiti za tu potrebu? trap? PP? brenekke? sabot?
Do danas mi je ta pumperica neispunjena želja
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

meni karabin i pumperica za držanje u svrhu samoobrane. municiju za zlu netrebalo držim 00 8.6mm 9 kugli tri u redu ili kak se više to kaže kod sačme 12/70.Hawk wrote:tu san pomalo van događaja, jel ustvari ikome izdan OL za samoobranu za pumpericu, ili bilo koju drugu sačmaricu ?Mike_Torello wrote: sta je s onima koji doma imaju pumpericu za samoobranu? koje streljivo oni smiju koristiti za tu potrebu? trap? PP? brenekke? sabot?
Last edited by dundoivica on 06 Jan 2021, 23:41, edited 1 time in total.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

jedino oružije s kojim možeš u stresnoj situaciji pucat u noge i pogoditi bez problema ako imaš sačmu sa pušćanim i pištoljskim zrnima to možete jedino vidjet u filmovima. i usput čovjek na tri metra sa nožem od tebe ako nemaš repetiran i speman u ruci pištolj bolje hvataj maglu u suprotnom smjeru jel nečeš stići prije če te izbost. imali smo bili ja i fend raspravu dao mu prazan pištolj odbrojo 10 m i rekao kad krenem da ga vadi repetirai okine. nije stigao. pogledajte video uratke na yubito od vodečih instruktora samoobrane na tu temu.
Nista posebno,bar ne na svinjama.Kugli fali brzine pa samo prodje.Puno gore izgleda rana jednog ceskog SPCE zrna iz karabina.To je bas gadno za vidit.AR15 fan wrote:Da se olovno zrno .22 LR ne bi nimalo fragmentiralo, posebice ovo high velocity pri udaru u meko tkivo?
Da se ja vratim na temu.... Znam da racije po autima nisu ucestala pojava te da u rutinskoj kontroli na cesti policija ne radi pretres vozila(dogodilo mi se to jednom prije 20 godina jer sam u krivo vrijeme bio na krivom mjestu pa je moj auto bio sumnjiv posto je trazen upravo takav u kojem su pali dileri na tom podrucju nakon par dana), ali.... Zanima me kako postupa policijski sluzbenik kada bi imao nalog za pretres vozila i u pederusi pokraj rucne kocnice pronadje pistolj BEZ METAKA za koji nemam dozvolu za DiN, vec je registriran na DiN kao lovacki pistolj. Da li se takav pistolj tretira kao uredno "uskladisten" u vozilu ili se na to gleda kao na prekrsaj? Streljivo je, pretpostavimo, npr. iza u gepeku u torbi....
BUM BUM...
Ma ne znam ali kako ćeš opće pištol koji je registriran kao lovački prevest do lovišta ? trebalo bi po pravilu valda vući nekakav sefić i municiju odvojeno van sefa . E sad kad sam kupovao sef za 5 cjevi dobio sam i gun kontrol bravicu na šifru koja bi po meni trebala bit dostatna. To se svagdje priznaje kao dovoljno protiv neželjene upotrebe oružja .berbenn wrote:Da se ja vratim na temu.... Znam da racije po autima nisu ucestala pojava te da u rutinskoj kontroli na cesti policija ne radi pretres vozila(dogodilo mi se to jednom prije 20 godina jer sam u krivo vrijeme bio na krivom mjestu pa je moj auto bio sumnjiv posto je trazen upravo takav u kojem su pali dileri na tom podrucju nakon par dana), ali.... Zanima me kako postupa policijski sluzbenik kada bi imao nalog za pretres vozila i u pederusi pokraj rucne kocnice pronadje pistolj BEZ METAKA za koji nemam dozvolu za DiN, vec je registriran na DiN kao lovacki pistolj. Da li se takav pistolj tretira kao uredno "uskladisten" u vozilu ili se na to gleda kao na prekrsaj? Streljivo je, pretpostavimo, npr. iza u gepeku u torbi....
-
Mirok
- Brigadni General

Ukratko,u prekršaju si ide postupak protiv tebe,oduzima ti se oružje!berbenn wrote:Da se ja vratim na temu.... Znam da racije po autima nisu ucestala pojava te da u rutinskoj kontroli na cesti policija ne radi pretres vozila(dogodilo mi se to jednom prije 20 godina jer sam u krivo vrijeme bio na krivom mjestu pa je moj auto bio sumnjiv posto je trazen upravo takav u kojem su pali dileri na tom podrucju nakon par dana), ali.... Zanima me kako postupa policijski sluzbenik kada bi imao nalog za pretres vozila i u pederusi pokraj rucne kocnice pronadje pistolj BEZ METAKA za koji nemam dozvolu za DiN, vec je registriran na DiN kao lovacki pistolj. Da li se takav pistolj tretira kao uredno "uskladisten" u vozilu ili se na to gleda kao na prekrsaj? Streljivo je, pretpostavimo, npr. iza u gepeku u torbi....
Nisam, ali ne vidim razlog, jer pricam o pistolju bez metaka....
BUM BUM...
Ja ti kažem da bi onaj gun kontrol morali priznat, ipak ono masivnom bravom zaključava mehanizam za okidanje , a naravno da se ne može otvorit nikako nego brusilicom ako ne znaš šifru .Dakle stavit to i u neku torbu ne može bit nikako lošije negoli onaj bezvezni sefić.Jednako ako ne i brže možeš otvorit sef negoli gun kontrol.berbenn wrote:Nisam, ali ne vidim razlog, jer pricam o pistolju bez metaka....
-
Mirok
- Brigadni General

Stvar je u tome što taj pištolj smiješ nositi samo u lov.
Kako propisi navode da je kratko lov oružje samo za samilosni hitac,znači da ideš u lov imao bi i lov pušku,opremu......
Osim lova taj pištolj smiješ prenositi do streljane i to je to.
Gle,nitko od nas nije oduševljen time,ali evo da znaš da se ne nađeš u banani.
To što ti je pištolj prazan nije u smislu Zakona opravdanje,ali krivica bi ti bila veća da si ga imao punoga.
Kako propisi navode da je kratko lov oružje samo za samilosni hitac,znači da ideš u lov imao bi i lov pušku,opremu......
Gle,nitko od nas nije oduševljen time,ali evo da znaš da se ne nađeš u banani.
To što ti je pištolj prazan nije u smislu Zakona opravdanje,ali krivica bi ti bila veća da si ga imao punoga.
Ma da ali ja moram ako idem u lov revolver voziti više od 100 km u svakom smjeru. Kako i pušku u futroli , tako i revolver (ako ga uopće nosim ). Stavim ga u rusak bez streljiva i to je to . Sad kad imam gun kontrol stavit ću i to pa ako ga odnesu sigurno će ga u nekom eventualnom sporu i vratiti.Mirok wrote:Stvar je u tome što taj pištolj smiješ nositi samo u lov.
Gle,nitko od nas nije oduševljen time,ali evo da znaš da se ne nađeš u banani.![]()
-
Mirok
- Brigadni General

Trap,u redu je to,ali Bero pita nešto drugo.Trapavi wrote:Ma da ali ja moram ako idem u lov revolver voziti više od 100 km u svakom smjeru. Kako i pušku u futroli , tako i revolver (ako ga uopće nosim ). Stavim ga u rusak bez streljiva i to je to . Sad kad imam gun kontrol stavit ću i to pa ako ga odnesu sigurno će ga u nekom eventualnom sporu i vratiti.Mirok wrote:Stvar je u tome što taj pištolj smiješ nositi samo u lov.
Gle,nitko od nas nije oduševljen time,ali evo da znaš da se ne nađeš u banani.![]()
Pitanje je postavio smije li nositi lov pištolj ispražnjen u autu ,na dohvat ruke i kada ne ide u lov?
Odgovor je ne.
A da, sve jasno. Ako te zele zeznuti, sve im je u rukama.... Mogu kako hoce, a i ovisno na koga naletis. Mislim da u lovackom ruksaku prazan pistolj ne bi trbao predstavljati problem.... Ali, opet ono ali....
BUM BUM...
Vjerovatno lovački za samilosni hitac možeš nositi i kod puškara da ti nešto napravi,popravi....
Ma da, ali u kutiji odvojen od municije, prazan i po mogucnosti zakljucan u pretincu ukoliko pretinac ima bravu. E sada, da li se prazan u pederusi(bez okvira cak) tretira kao i zakljucan u kutiji, to ne znam....
BUM BUM...