Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje

Post by Mirok » 12 Jan 2021, 14:18

Mudri wrote:Vjerovatno lovački za samilosni hitac možeš nositi i kod puškara da ti nešto napravi,popravi....
Naravno ,ali sve što sam napisao stoji.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 12 Jan 2021, 14:27

berbenn wrote:Ma da, ali u kutiji odvojen od municije, prazan i po mogucnosti zakljucan u pretincu ukoliko pretinac ima bravu. E sada, da li se prazan u pederusi(bez okvira cak) tretira kao i zakljucan u kutiji, to ne znam....
Moraš razumjeti da ga ne možeš stalno nositi.
Ako je i u pederuši,a pederuša ti je za pojasom....ne smiješ!
Ako je u ruksaku i ideš u lov,možeš,ako ne ideš u lov,ne možeš.
Osobno mi se nikada nije desilo da mi pretresaju bilo što,ni auto.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 12 Jan 2021, 17:44

Mirok wrote:
berbenn wrote:Ma da, ali u kutiji odvojen od municije, prazan i po mogucnosti zakljucan u pretincu ukoliko pretinac ima bravu. E sada, da li se prazan u pederusi(bez okvira cak) tretira kao i zakljucan u kutiji, to ne znam....
Moraš razumjeti da ga ne možeš stalno nositi.
Ako je i u pederuši,a pederuša ti je za pojasom....ne smiješ!
Ako je u ruksaku i ideš u lov,možeš,ako ne ideš u lov,ne možeš.
Osobno mi se nikada nije desilo da mi pretresaju bilo što,ni auto.
Je nije ti se desilo i najvjerovatnije neće , no možeš upast u neku nenadanu potragu ili raciju ili bit zabunom zamjenjen i eto ti čuda.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 12 Jan 2021, 18:25

Cijela stranica o nečem...ne znam ni napisati o čemu...
Ukratko, zna se što je nošenje, a što prenošenje...
Neće vas nitko zezati ako idete u lov i 500km s pištoljem u ruksaku, što da radi Istrijan u lovu u Spačvi, pa neće vući sef na prikolici.
Isto tako nitko vas neće zezati ako idete na strelište, majstoru i sl...
Hodati po gradu s lovačkim pištoljem - neće ići ako vas uhvate.

Ajmo natrag na temu, kako do dozvole i kako nose oni koji ovo dozvolu imaju?
Put your money where your mouth is.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 13 Jan 2021, 07:02

[quote=[/quote]
Je nije ti se desilo i najvjerovatnije neće , no možeš upast u neku nenadanu potragu ili raciju ili bit zabunom zamjenjen i eto ti čuda.[/quote]
E tocno to....milion puuta ces ga imati uz sebe i nista, a jednom ces sve unistiti za uvijek iz nicega. Po mojoj logici, prazan u pederusi pokraj rucne kocnice je isto sto i u ruksaku. Nebitno je ide li se u lov, na streljanu ili kod puskara. Jako je bitno kako na sve gleda policijski sluzbenik jer pola ih pojma nema o zakonu(cast iznimkama). Mene su lani zaustavili u noci dok sam se vracao iz lova.... Presretac, ali cisto onako, nije uopce bila brzina.... Pita me kuda, ja mu kazem idem iz lova, on kaze imate li oruzje, a ja njemu odma da imam, izidjem iz auta, otvorim prvu futrolu, izvadim oruzni list, kazem oruzje je prazno i pokazem mu, kazem imam pistolj u ruksaku, isto prazan, imam meso divlje svinje i izvadim mu potvrdu o porijeklu divljaci, ali sam mu sve to tako nekako brzo bez da me pita i pod nos mu stavljam sve moguce papire....Dakle u sekundi prometna i vozacka, izvadim spil desetak oruznih listova, izvadim potvrdu o porijeklu divljaci i on samo kaze vozite dalje.... E sada, bit ce i onih koji ce imati pistolj za pasom pa lagati pa ce u sto godina jednom biti pretres i eto ti vraga.
Uglavnom, to je to. Necu dalje, sve smo vise manje rekli. Sto kaze kolega, kako do dozvole?
BUM BUM...

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 13 Jan 2021, 07:15

Berbenn, sve stoji, slazem se.... Proci ce sto puta, jednom nece i eto ti vraga. Zato ga bez dozvole nositi kako kaze zakon i to je tako. Znam da je sve ovo vise manje nelogicno i znam da ljudi doslovno pate za "DiN dozvolom" koju ni ja nemam, ali sto vise reci....
Prije par dana u drustvu dobrih lovaca i strijelaca uz "coffee to go" doznam da su neki dan u dvije razlicite zupanije izdane po vezi takve dvije dozvole. Oni koji su ih dobili su obicni smrtnici kao i ja.... Dakleeeee, veza. I neka mi nitko ne govori da se ne moze! Zalosno,a istinito!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 13 Jan 2021, 08:35

RANGER94 wrote:Berbenn, sve stoji, slazem se.... Proci ce sto puta, jednom nece i eto ti vraga. Zato ga bez dozvole nositi kako kaze zakon i to je tako. Znam da je sve ovo vise manje nelogicno i znam da ljudi doslovno pate za "DiN dozvolom" koju ni ja nemam, ali sto vise reci....
Prije par dana u drustvu dobrih lovaca i strijelaca uz "coffee to go" doznam da su neki dan u dvije razlicite zupanije izdane po vezi takve dvije dozvole. Oni koji su ih dobili su obicni smrtnici kao i ja.... Dakleeeee, veza. I neka mi nitko ne govori da se ne moze! Zalosno,a istinito!
Pa vjerojatno su ti koji su im veza savjetovali dotične što da navedu kao razlog zahtjeva.Ipak pretpostavljam da i oni moraju imat opravdanje zbog čega su izdali takvu dozvolu, čisto radi pokrića sebe u slučaju da se zlouporabi .

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 13 Jan 2021, 10:04

RANGER94 wrote:Berbenn, sve stoji, slazem se.... Proci ce sto puta, jednom nece i eto ti vraga. Zato ga bez dozvole nositi kako kaze zakon i to je tako. Znam da je sve ovo vise manje nelogicno i znam da ljudi doslovno pate za "DiN dozvolom" koju ni ja nemam, ali sto vise reci....
Ako je veza, što ljudi pišu u takve zahtjeve i o kojim PU se radi?
Ja nažalost imam primjere iz prakse gdje je osobi x odobrena nabava, a osobi y odbijena, s gotovo identičnim zahtjevima.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 13 Jan 2021, 20:25

Ovo je na temelju rekla-kazala, ali nedavno sam čuo da je odobren DiN za samoobranu od migranata, za osobe u pogođenim krajevima.

Ako je kome bitno, mislim da je to sasvim u redu, ali zahtijeva i dozu hrabrosti jer takva odluka nije sasvim su kladu s političkom korektnošću kojom nas EU voli zasipati :).

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 13 Jan 2021, 20:43

Rekla kazala,kako gdje ,kakva je praksa PU,imaš-nemaš vezu,daš lovu ,kako ti se zalomi......???
Garancije nema da ćeš dobiti DiN,kao ni sigurnoga savjeta......

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 14 Jan 2021, 07:06

To je kako kome.... Oni sebe moraju opravdati ako i je izdaju, a ocito mogu, jer ipak se neki postotak takvih dozvola izda....
BUM BUM...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Jan 2021, 18:04

Ukratko,oni mogu kako hoće!
A opravdanja kome izdaju DiN,oni mogu naći baš za svakoga......ako žele!

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 14 Jan 2021, 22:38

Gle, tko god je to radio preko veze sigurno neće javno reći što i kako jer može samo sebi navući probleme na vrat.

Tihi72
Razvodnik
Razvodnik

Post by Tihi72 » 19 Jan 2021, 05:06

timmy75 wrote:Cijela stranica o nečem...ne znam ni napisati o čemu...
Ukratko, zna se što je nošenje, a što prenošenje...
Neće vas nitko zezati ako idete u lov i 500km s pištoljem u ruksaku, što da radi Istrijan u lovu u Spačvi, pa neće vući sef na prikolici.
Isto tako nitko vas neće zezati ako idete na strelište, majstoru i sl...
Hodati po gradu s lovačkim pištoljem - neće ići ako vas uhvate.

Ajmo natrag na temu, kako do dozvole i kako nose oni koji ovo dozvolu imaju?
Ja imam D za sanoobranu, a ne nosim... Imam dva velika pistolja i neprakticni su, nosim na sebi sluzbeno dok sam u sluzbi, ovaj drugi je za streljanu... Ako uleti neki manjih dimenzija moguce da cu ga ponekad nositi, ali iskreno dok ne uvidim potrebu mislim da je od toga vise stete nego koristi...
Slučajni događaj stvar je nemara...

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 19 Jan 2021, 07:33

Mraz wrote:Gle, tko god je to radio preko veze sigurno neće javno reći što i kako jer može samo sebi navući probleme na vrat.
Naravno, puno poznanika je "imalo sreće" ili "eto ne znam, ja sam samo tražio, nisam se nadao...", to sve trpam u isti koš i znam kako su do dozvole došli...
Tihi72 wrote: Ja imam D za sanoobranu, a ne nosim...
DiN :lol:
Tihi72 wrote: ali iskreno dok ne uvidim potrebu mislim da je od toga vise stete nego koristi...
Zašto? :(

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 19 Jan 2021, 12:04

Da.... i ja tako nekako preispitujem Tihijev post ?

Tihi72
Razvodnik
Razvodnik

Post by Tihi72 » 19 Jan 2021, 14:47

Mirok wrote:Da.... i ja tako nekako preispitujem Tihijev post ?
50% vremena sam naouruzan u sluzbi i u konfliktnim situacijama, također doma imam oruzje meni lako dostuono, i spremno. Smatram izuzetno malo vjerojatnim da ce mi u onom malom postotku vremena koje sam udaljen od oruzja isto zatrebati... Podržavam nosenje ali osobno dok ne nabavim komad pogodan za to više bi me opterecivalo gdje je, jel zulja, jel strsi, jel u torbici, jel torbica slucajno ostavljena negdje??
Nosio bi ga u rizicnim situacijama, i da je top a ne malo veci komad npr da idem po vecu kolicinu love, za kupit stam, auto, da dizem cijelu placu, da sam u nekoj zabiti po mraku (zbog zivotinja)

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 19 Jan 2021, 15:55

-ja nisam u konfliktnim situacijama
-oružje je doma napunjeno i spremno
-također smatram da je jako mala vjerojatnost da će mi oružje zatrebati
-također smatram da bi me opterećivalo jel žulja, strši i jel ostavljeno. Al to se riješi izborom kvalitetnog komada, treningom i nošenjem u dobrom holsteru i remenu
-iako je mala vjerojatnost da će se SHTF situacija dogoditi, stava sam da je bolje imati, nego ne imati kad treba. Ako i jedan jedini put zatreba, smatram da bi ja volio biti taj koji ima bar neku šansu odlučiti kako će ta situacija završiti, nego neki luđak, kriminalac, narkoman i sl. s ilegalnim oružjem. I sam znaš dok MUP dođe, može sve biti gotovo 10 puta.
-to mi je slično situaciji s korištenjem pojasa u autu ili plaćanja osiguranja, šansa da će se prometna dogoditi je mala, ali da se osiguram plaćam svake godine. Ili pojas, žulja, po vrućini nije ugodan ali je stvar koju sam spreman koristiti da bi se koliko toliko osigurao u slučaju nesreće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 19 Jan 2021, 15:58

Ok,ali onda za samoobranu imaš DiN?
Jer napisao si da za samoobranu imaš samo D,ali da ne nosiš.
Samo za D, ni ne možeš nositi.

Tihi72
Razvodnik
Razvodnik

Post by Tihi72 » 19 Jan 2021, 16:11

Mirok wrote:Ok,ali onda za samoobranu imaš DiN?
Jer napisao si da za samoobranu imaš samo D,ali da ne nosiš.
Samo za D, ni ne možeš nositi.
Din, krivo sam napisao, kasno je bilo :A03:

Post Reply