Red dot na zračnicu 20J
Moderator: karabalic
Red dot na zračnicu 20J
Ima li netko iskustva sa stavljanjem RED DOT-a na jaku springericu 20J?
Malo brzog pucketanja na male daljine.
Malo brzog pucketanja na male daljine.
Re: Red dot na zračnicu 20J
Nije mi poznato da se stavlja crvena točka na springericu.
Ja bih u tu namjenu koristio mehanički nišan.
Ja bih u tu namjenu koristio mehanički nišan.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
RD sam po sebi nije namijenjen za precizno ciljanje sitnih meta na jako malim daljinama.
Možda ti može poslužiti za napucavanje da jednostavno pogodiš nešto,ali precizno ne.
Znači RD je pogodan za lov divljači u pokretu,svinja trči bočno,ti točku staviš na regiju plećke i pucaš.
Pogađaš tu regiju i time si obavio posao.
Čak ako stavljaš RD na springericu, treba biti što kvalitetnija ,jer kvalitetnije ti daju preciznu,ograničenu točkicu,koja ne širi svjetlost koncentrično oko same točke.Takve RD su i skuplje,pa je pitanje isplati li se?
Ako je cilj jako sitan ,to prosijavanje crvene svjetlosti ti zaklanja metu.
Možda ti može poslužiti za napucavanje da jednostavno pogodiš nešto,ali precizno ne.
Znači RD je pogodan za lov divljači u pokretu,svinja trči bočno,ti točku staviš na regiju plećke i pucaš.
Pogađaš tu regiju i time si obavio posao.
Čak ako stavljaš RD na springericu, treba biti što kvalitetnija ,jer kvalitetnije ti daju preciznu,ograničenu točkicu,koja ne širi svjetlost koncentrično oko same točke.Takve RD su i skuplje,pa je pitanje isplati li se?
Ako je cilj jako sitan ,to prosijavanje crvene svjetlosti ti zaklanja metu.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Čisto da još malo pojasnim.
Razliku RDa o kojoj pričam,možeš primijetiti najbolje ako ih možeš usporediti gledajući kroz njih.
I sam sam bio iznenađen kolika je to razlika i kako cjenovni razred igra i ovdje ulogu.
Kada sam gledao kroz i jeftinije RDe,činilo mi se jako dobro,ali kada nakon toga pogledam malo bolje,to je RAZLIKA !
Možda će ovo nekoga zbuniti,ali na dnevnim optikama(ciljnicima),kod dobrih svjetlosnih uvjeta razlike ni približno nisu tako uočljive.
Uočljive su u uvjetima slabije vidljivosti,sumraka,magle,sjene itd.
Razliku RDa o kojoj pričam,možeš primijetiti najbolje ako ih možeš usporediti gledajući kroz njih.
I sam sam bio iznenađen kolika je to razlika i kako cjenovni razred igra i ovdje ulogu.
Kada sam gledao kroz i jeftinije RDe,činilo mi se jako dobro,ali kada nakon toga pogledam malo bolje,to je RAZLIKA !
Možda će ovo nekoga zbuniti,ali na dnevnim optikama(ciljnicima),kod dobrih svjetlosnih uvjeta razlike ni približno nisu tako uočljive.
Uočljive su u uvjetima slabije vidljivosti,sumraka,magle,sjene itd.
Mirok, hvala na pojašnjenju.
Još samo jedno pitanje. Da li misliš da bi se moglo desiti kao sa jeftinim optikama da ih trzaj 20J razmrda?
Još samo jedno pitanje. Da li misliš da bi se moglo desiti kao sa jeftinim optikama da ih trzaj 20J razmrda?