STRELJANA LIKA!
STRELJANA LIKA!
Pozdrav! Zanima me ima li na podrucju Like streljana za pistolj i karabin?
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: STRELJANA LIKA!
Sluzbeno nema. Mozda jedino neko mjesto za vjezbe gadjanja u sklopu nekog lovista.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Imaš vojno strelište u Gospiću nalazi se na Podoštri, tamo uglavnom lovci idu, možda nebi bilo loše skrenuti prije do vojarne i obavijestit dežurnog časnika, mada znam da uglavnom lovci idu i bez da obavijeste.
- jolly
- Cinker - bojna

Za svaku vojnu streljanu koju civili koriste postoji neka procedura. A sad ovdje, ispada da lovci to mogu koristiti, onako usput, samo da se najave.
Meni to malo cudno zvuci, ali ako je tako, drago mi je. Volio bih da bude kako je receno.
Meni to malo cudno zvuci, ali ako je tako, drago mi je. Volio bih da bude kako je receno.
Turn better into best!
Volio bih da mogu doci pucati karabinom i pistoljem, a da je legalno!
BUM BUM...
Bio sam tamo 4 godine, znam da lovci tamo dolaze. Nikad im se nije pravilo probleme, što je po meni i oke, izvan naselja je, imaju grudobrane, a opet nema nikakve imovine od OSRH da se može uništiti. Kažem, najbolje stati kod vojarne i upitati dežurnog časnika, a ako želiš otići dalje tražiti razgovor sa zapovjednikom bojne Vukovi.jolly wrote:Za svaku vojnu streljanu koju civili koriste postoji neka procedura. A sad ovdje, ispada da lovci to mogu koristiti, onako usput, samo da se najave.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Koliko metara cca ima za mete? Jel' ima tipa 100+ metara?
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Sva vojna strelišta na kojima sam ja do sada ikada bio su bila u pravilu do 300 metara fizički, no pucalo se do 100 metara. Izuzev strelišta Jamadol u Karlovcu i Kovačevo na Grobniku.
100 metara je. Strelište na Bralovcu, na Dinari je oko 600-700 metara. Strelište u Petrinji je 600m
- jolly
- Cinker - bojna

Da li su ta strelista dostupna civilnim korisnicima, iz lokalnih drustava i klubova?
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Baš sam htio pitati?jolly wrote:Da li su ta strelista dostupna civilnim korisnicima, iz lokalnih drustava i klubova?
Ovako kako kaže frend Ruda,čini mi se gotovo idealno.
Postoji vojno strelište na koje mogu doći lovci,strijelci.....javiš se službujućem i ideš gađati!?
Za Petrinju znam da nije, čak i ja koji sam bio tamo kad bih pitao da idem gledali su me kao da sam pao s kruške. Nije mi recimo jasno za Vrapčanski potok gdje se dopusti i lovcima i ostalima a ima neku infrastrukturu, a ova strelišta koja su izvan vojnih objekata i zasebna su zabranjena. Ja razumijem vrijeme kad se provodi obuka i gađanja da se ne može, ali kad nema toga uvijek bi bolje pustio ljude koji žele ići, čak vjerujem da bi i pokoje Lovačko društvo pristalo na dogovor za ustupanje strelišta da oni to održavaju, pokose travu.
Pogotovo strelišta s infrastrukturom bi trebala biti dopuštena što više i češće, kako zbog iskorištenja iste, tako i određenog čuvanja od nacionalnih manjina, jelte
.
Za Vrapčanski potok HLS i županijski streljački savez imaju ugovor sa MORH-om kako bi se moglo doći trenirati.Ruda wrote:Za Petrinju znam da nije, čak i ja koji sam bio tamo kad bih pitao da idem gledali su me kao da sam pao s kruške. Nije mi recimo jasno za Vrapčanski potok gdje se dopusti i lovcima i ostalima a ima neku infrastrukturu, a ova strelišta koja su izvan vojnih objekata i zasebna su zabranjena. Ja razumijem vrijeme kad se provodi obuka i gađanja da se ne može, ali kad nema toga uvijek bi bolje pustio ljude koji žele ići, čak vjerujem da bi i pokoje Lovačko društvo pristalo na dogovor za ustupanje strelišta da oni to održavaju, pokose travu.
AR15 fan wrote:
Za Vrapčanski potok HLS i županijski streljački savez imaju ugovor sa MORH-om kako bi se moglo doći trenirati.
Treba se najaviti ili se dođe pa tamo dogovori?
I da li radi sad pod ovim mjerama?
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
U redu, hvala.Mirok wrote:Za Vrapčanski ako radi,treba se telefonski najaviti.
Tako je rečeno ako se ide u termin za lovce(HLS).
Volim oružje, volim ga jako,