Pištolji - iskustva i preporuke
- istra champion
- Cinker - bojna

Re: Pištolji - iskustva i preporuke
1).Tanfoglio P19 Gold Match
Danas, na našem tržištu je upitna preciznost tvorničkog streljiva S&B...npr. Čz sport 2 sa S&B, radi 20.5mm grupu u Njemačkoj, a ja iz ruke sa S&B iz Hr, 7x veću
2).Najidealniji:Sig-Hammerli P240 za VK10+10 i 15+15, a Hammerli P280 za 15+15.
Vrlo precizni su: ČZ sport 2, ČZ 97 sport 6", Sig P210, GHP 35, Sig Sauer X-six, S&W 52, PSP M92 sport MC i bilo koji pištolj u cal. .32S&W LWC ali samo za disciplinu 15+15.
Danas, na našem tržištu je upitna preciznost tvorničkog streljiva S&B...npr. Čz sport 2 sa S&B, radi 20.5mm grupu u Njemačkoj, a ja iz ruke sa S&B iz Hr, 7x veću
Vrlo precizni su: ČZ sport 2, ČZ 97 sport 6", Sig P210, GHP 35, Sig Sauer X-six, S&W 52, PSP M92 sport MC i bilo koji pištolj u cal. .32S&W LWC ali samo za disciplinu 15+15.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
istra champion wrote:1).Tanfoglio P19 Gold Match
Danas, na našem tržištu je upitna preciznost tvorničkog streljiva S&B...npr. Čz sport 2 sa S&B, radi 20.5mm grupu u Njemačkoj, a ja iz ruke sa S&B iz Hr, 7x veću![]()
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ima netko možda CZ P-10S da podijeli iskustva? Upiknuo sam jednu danas, ali neču moći do streljane barem tjedan dana.
https://www.njuskalo.hr/shop/magnumshopjolly wrote:Uvoznik za Tanfoglio, ne uvozi vise.istra champion wrote:Imamo, Rijeka ili okolica...jolly će znati točno...
Kad sam ga sreo zadnji put, kaze da je mala potraznja, da se ne isplati.
Ovo je sa stranca tanfoglia.
TOMIC ARMS
Orbis-Pi d.o.o.
51000 Rijeka, Croatia
Tel : +385 98 711 416
http://www.tomic-arms.com
hrvoslav.tomic1@ri.t-com.hr
Čini mi se da imamo novog distributera/uvoznika za Tanfoglio.
Put your money where your mouth is.
Malo je tržište za 10 pištolja godišnje nemaju računicu uvoziti
a i Shadow 2 je nekako preuzeo primat makar je to u principu sve
bazirano na istom kalupu i sa jednim i drugim nemožeš pogreješiti
samo je pitanje koji je povoljniji u kojem trenutku.
a i Shadow 2 je nekako preuzeo primat makar je to u principu sve
bazirano na istom kalupu i sa jednim i drugim nemožeš pogreješiti
samo je pitanje koji je povoljniji u kojem trenutku.
Pozdrav,
Evo da se i ja nadovežem na temu. Nabavljam pištolj koji bi se primarno koristio za plinking, lov i kasnije vjerojatno IPSC. Izbor sam nekako sveo na dva modela, SF19 5.25 i ČZ Shadow 1. Shvaćam da su u konceptu to dva slična pištolja, iako u izvedbi jako različita. Naginjem prema HS-u najviše radi cijene i toga što je domaći dokazani proizvod, a opet s druge strane all metal doutone pištolji su mi uvijek bili srcu dragi.
Što se tiče HS-a, SF19 bi navodno trebao biti nadograđena verzija dosadašnjeg XDM-a (poboljšano okidanje, obostrano otpuštanje navlake...). Nisam ga dosad imao prilike uživo vidjeti, pa me zanima je li stvarno postoji "opipljiva" razlika kod okidanja u odnosu na XDM? Trenutno se dvoumim oko kupnje novog ili rabljenog, ali svako poboljšanje mi opravdava kupnju novog, pogotovo ako je vezano za okidanje.
Znam da se prije pištolje moglo nabaviti direktno u tvornici uz prethodnu najavu (unazad par godina su mi na štandu na jednom od sajmova dali brošuru s kontaktom, koju sam naravno zagubio...). Zna li itko je li takvo nešto još moguće, jer su po pričama drugih, cijene bile osjetno jeftinije u odnosu na kupnju u trgovinama (iskreno ne znam što netko podrazumijeva pod osjetno jeftinije, pa ako netko ima informaciju okvirno kakav popust se podrazumijevao i isplati li se uopće zezati s tim).
Što se tiče Shadow 1, kako sam napisao, ČZ su mi uvijek bile jedne od dražih pištolja, pogotovo u dvobojnoj kombinaciji. To što nije polimerna smatram plusom, a iako je Shadow 2 objektivno puno bolji pištolj, ne mogu opravdati osjetnu razliku u cijeni (pogotovo u odnosu na HS). U konačnici ne vjerujem da ću ostvariti ikakve zapažene rezultate kod eventualnih natjecanja, pa da ću moći iskoristiti sve pluseve Shadow 2 (možda jednog dana, ali to je onda i opravdanje za nabavku novog pištolja
).
Dva random pitanja, koliko su cjenovno papreniji ČZ spremnici u odnosu na HS (pretpostavljam da 19rd iz Shadow 2 odgovaraju i u Shadow 1?). Drugo, na slikama mi se čini da je ČZ sa umetnutim spremnikom dosta viši pištolj od HS-a sa svojim spremnikom, jel me možda oko vara ili je to stvarno tako?
Evo da se i ja nadovežem na temu. Nabavljam pištolj koji bi se primarno koristio za plinking, lov i kasnije vjerojatno IPSC. Izbor sam nekako sveo na dva modela, SF19 5.25 i ČZ Shadow 1. Shvaćam da su u konceptu to dva slična pištolja, iako u izvedbi jako različita. Naginjem prema HS-u najviše radi cijene i toga što je domaći dokazani proizvod, a opet s druge strane all metal doutone pištolji su mi uvijek bili srcu dragi.
Što se tiče HS-a, SF19 bi navodno trebao biti nadograđena verzija dosadašnjeg XDM-a (poboljšano okidanje, obostrano otpuštanje navlake...). Nisam ga dosad imao prilike uživo vidjeti, pa me zanima je li stvarno postoji "opipljiva" razlika kod okidanja u odnosu na XDM? Trenutno se dvoumim oko kupnje novog ili rabljenog, ali svako poboljšanje mi opravdava kupnju novog, pogotovo ako je vezano za okidanje.
Znam da se prije pištolje moglo nabaviti direktno u tvornici uz prethodnu najavu (unazad par godina su mi na štandu na jednom od sajmova dali brošuru s kontaktom, koju sam naravno zagubio...). Zna li itko je li takvo nešto još moguće, jer su po pričama drugih, cijene bile osjetno jeftinije u odnosu na kupnju u trgovinama (iskreno ne znam što netko podrazumijeva pod osjetno jeftinije, pa ako netko ima informaciju okvirno kakav popust se podrazumijevao i isplati li se uopće zezati s tim).
Što se tiče Shadow 1, kako sam napisao, ČZ su mi uvijek bile jedne od dražih pištolja, pogotovo u dvobojnoj kombinaciji. To što nije polimerna smatram plusom, a iako je Shadow 2 objektivno puno bolji pištolj, ne mogu opravdati osjetnu razliku u cijeni (pogotovo u odnosu na HS). U konačnici ne vjerujem da ću ostvariti ikakve zapažene rezultate kod eventualnih natjecanja, pa da ću moći iskoristiti sve pluseve Shadow 2 (možda jednog dana, ali to je onda i opravdanje za nabavku novog pištolja
Dva random pitanja, koliko su cjenovno papreniji ČZ spremnici u odnosu na HS (pretpostavljam da 19rd iz Shadow 2 odgovaraju i u Shadow 1?). Drugo, na slikama mi se čini da je ČZ sa umetnutim spremnikom dosta viši pištolj od HS-a sa svojim spremnikom, jel me možda oko vara ili je to stvarno tako?
Možda za početak da pogledaš CANIK P120 EB. To je turska kopija CZ Shadow 1. Dođe oko 3500 Kn. Mec-gar magazine za njega, kapaciteta 19 metaka možeš nabaviti za oko 25 eura.
Omjer cijene i onog što daje pištolj za IPSC mislim da trenutno najbolje uzeti Canik P120 EB, to je kopija ČZ 75 SP-01 (ne Shadowa 1). Cijena je oko 3500 kuna, stvarno za te novce teško je naći išta drugo, treba samo zamijeniti nišane, opruge i kupiti spremnika.
SF19 5,25 ne možeš pucati produkciju, tak da razmišljaj o 4,5, ako je namjena IPSC.
Shadow 2 NIJE puno bolji pištolj od Shadow 1, imam oba pa znam što pišem. Je bolji, ali puno, NIJE.
ČZ spremnici zadnjih 2 mjeseca koštaju oko 50 EUR, od 19 kom s rupom na 15-om metku, takvi su najtraženiji za IPSC. Može se možda naći još negdje po 35 EUR.
Ako misliš pucati IPSC, prvo probaj oba pištolja, XDM (SF) i Shadow. 90% početnika koje sam ja vidio, sjedne im bolje ČZ. Uostalom, ako je neka buduća namjena IPSC, vjeruj mi, razlika u cijeni pištolja (HS vs ČZ) je daleko najmanji trošak. Već nakon godine pucanja, kad se naplaćaš svega i svačega, te razlike se nećeš ni sjećati. Ako ti pištolj dosadi, Shadowa ćeš prodati na njuškalu, sutra.
Ne razumijem ovo pitanje za visinu Shadow vs XDM? Oba pištolja su oko 14,5cm od dna umetnutog spremnika do vrha stražnjeg nišana. S tim da ČZ ima nižu navlaku, viši hvat, os cijevi ti je bliže osi ruke, itd...
SF19 5,25 ne možeš pucati produkciju, tak da razmišljaj o 4,5, ako je namjena IPSC.
Shadow 2 NIJE puno bolji pištolj od Shadow 1, imam oba pa znam što pišem. Je bolji, ali puno, NIJE.
ČZ spremnici zadnjih 2 mjeseca koštaju oko 50 EUR, od 19 kom s rupom na 15-om metku, takvi su najtraženiji za IPSC. Može se možda naći još negdje po 35 EUR.
Ako misliš pucati IPSC, prvo probaj oba pištolja, XDM (SF) i Shadow. 90% početnika koje sam ja vidio, sjedne im bolje ČZ. Uostalom, ako je neka buduća namjena IPSC, vjeruj mi, razlika u cijeni pištolja (HS vs ČZ) je daleko najmanji trošak. Već nakon godine pucanja, kad se naplaćaš svega i svačega, te razlike se nećeš ni sjećati. Ako ti pištolj dosadi, Shadowa ćeš prodati na njuškalu, sutra.
Ne razumijem ovo pitanje za visinu Shadow vs XDM? Oba pištolja su oko 14,5cm od dna umetnutog spremnika do vrha stražnjeg nišana. S tim da ČZ ima nižu navlaku, viši hvat, os cijevi ti je bliže osi ruke, itd...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Upravo sam to htio reci.timmy75 wrote: SF19 5,25 ne možeš pucati produkciju, tak da razmišljaj o 4,5, ako je namjena IPSC.
Takodjer otvor s gornje strani na navlaci SF19-5.25 mi se ne svidja, kao da pita da povuce prasine i prljavstine (dobro ovo je subjketivno), plus ako je druga namjena pistolja lov (samilosni htac), znaci za terensku namjenu je spretniji.
Izmedju izbora XDM (SF19) ili shadow 2, za IPSC - moje razmisljanje je subjektivno kako slijedi:
Planiram nabaviti uskoro - SF19 u 4.5 incha.
Hrvatski proizvod. (kupujmo Hrvatsko)
Svidja mi se, ali jos nemam striker fired pistolj u kolekciji kratkog oruzja, i namjena pistolja za IPSC mi solidan razlog da ga kupim i dopunim kolekciju.
Vjerojatno ima najbolju tehnicku podrsku u Hrvatskoj od svog oruzja u maloprodaji. U tvornici sve poprave.
Na kraju, rekreativni sam strijelac, i ne planiram ostvariti neki rekord na medjunarodnom natjecanju.
(Dakle, mogu si dopustiti malo slobodniji izbor)
medjutim, ako bih isao na najbolji moguci rezultat na natjecanju, s opremom iz koje bih mogao izvuci najvise u ipsc, isao bih na shadow2.
Inace obadva pistolja mi super leze u ruci.
Sa cijenom se ova dva ne mogu usporediti, ali da idem svjesno za cim bolji plasman na natjecnajima isao bih na shadow 2.
Turn better into best!
Kome trebaju spremnici za ČZ ( Canik) može pogledati na https://xrayparts.it/en/magazine-base-p ... 1-9mm.html
Cijena 25 Eura. Stigli za 4 dana, no nažalost nisam ih uspio isprobati jer je streljana na godišnjem.
Cijena 25 Eura. Stigli za 4 dana, no nažalost nisam ih uspio isprobati jer je streljana na godišnjem.
U mom slučaju pištolj u ovom trenutku ide na lovnu dozvolu, a ideja je da kasnije posluži i za natjecanja. Dosad se nisam bavio streljaštvom, tako da će proći vremena dok se upustim u IPSC, zasada je u planu klasična streljana i rekreativno treniranje.
Teško da ću u okolici naći nekoga tko ima Shadow za isprobati, običnu ČZ 75 već dosta lakše. Razlikuje li se previše hvat i osjećaj u ruci između njih dvije, pa da makar nekakvu referencu imam? XDM-om sam malo baratao i solidno mi leži. Ni meni, obzirom na nošenje i u lovu nije najbolje sjeo otvor na navlaci, ali shvaćam da je tu radi funkcionalnosti. Na ograničenje za produkcijsku diviziju sam potpuno zaboravio, sada i to pomalo mijenja stvar.
Samoborac, javi dojmove kada uspiješ isprobati spremnike. Cijena je dosta dobra, pogotovo u usporedbi sa ovom koju je timmy naveo, za pretpostavljam tvorničke spremnike. Za Mec gar nisam čuo loših stvari po pitanju kvalitete, al nikad se ne zna.
Teško da ću u okolici naći nekoga tko ima Shadow za isprobati, običnu ČZ 75 već dosta lakše. Razlikuje li se previše hvat i osjećaj u ruci između njih dvije, pa da makar nekakvu referencu imam? XDM-om sam malo baratao i solidno mi leži. Ni meni, obzirom na nošenje i u lovu nije najbolje sjeo otvor na navlaci, ali shvaćam da je tu radi funkcionalnosti. Na ograničenje za produkcijsku diviziju sam potpuno zaboravio, sada i to pomalo mijenja stvar.
Samoborac, javi dojmove kada uspiješ isprobati spremnike. Cijena je dosta dobra, pogotovo u usporedbi sa ovom koju je timmy naveo, za pretpostavljam tvorničke spremnike. Za Mec gar nisam čuo loših stvari po pitanju kvalitete, al nikad se ne zna.
Mec-Gar ti pravi spremnike za masu proizvođača. Kad napišu na njih CZUB koštaju više neg Mec-Gar, ali u osnovi je to ista stvar, samo je natpis drugi.
EDIT: Hvat kod 75 i Shadow 1 je dosta sličan, ali ipak bolji na Shadow 1. Bolji je beaver tail pa možeš hvatati malo više.
EDIT: Hvat kod 75 i Shadow 1 je dosta sličan, ali ipak bolji na Shadow 1. Bolji je beaver tail pa možeš hvatati malo više.
Malo me u konačnici zainteresirao i ovaj pištolj, al ne mogu nigdje pronaći koja je razlika P120 i P120 EB (osim u 1500knsamoborac wrote:Možda za početak da pogledaš CANIK P120 EB. To je turska kopija CZ Shadow 1. Dođe oko 3500 Kn. Mec-gar magazine za njega, kapaciteta 19 metaka možeš nabaviti za oko 25 eura.
Zna li itko o čemu se radi?
Nisam ni ja znao, ali Samoborac mi je objasnio. EB (vjerojatno od extended barrel) ima par min dužu cijev, nabavljen je po "pred korona" cijenama pa je jeftiniji. Uzmi dok možeš.
Uglavnom su ti pištolji za Dansku ili Australiju gdje je minimum dužine cijevi 125mm. Koliko ja shvaćam ne bi trebalo biti drugih razlika, al samoborac nek potvrdi.
Nema nikakvih drugih razlika. Oznaka EB se spominje samo u cjeniku. Ni na kutiji ni na pištolju nema druge oznake osim P120. Kako god bilo, za nekoga tko želi novi “full metal” pištolj mislim da je odlična prilika.
Isprobani Mec-Gar spremnici 19 metaka za ČZ (Canik P120) i sve uredno radi bez zastoja i navlaka ostaje u zadnjem položaju. Preporuka. Kome treba, link je par postova više ali je cijena sad 30€.
Meni na Browning hi poweru mec-gar od 15 metaka ne radi dobro, “folower” nema dobro uporište i lako se okrene na zadnja 3-4 metka, dok sa originalnim spremnikom od 13 komada nema nikakvih problema, jest da je “folower” tu puno robusniji.