Bojna D.o.o. - iskustvo
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Re: Bojna D.o.o. - iskustvo
nope nije al ak je tak kak kazes kartica ko zna moguce da se negdje i zagubilo al ok aj ar 15 je puska za koju imas videa ko govana i znao sam ju rastavit i sastavit odma u trgovini kad sam pregledavao prije kupnje da vidim jel sve ispravno i na mjestu sto i je bilo ipak studiram taj tip puske od kad sam ko klinac dobio internet i odkad su poceli youtube recenzije te puske.frulica wrote:Zar nije u kutiji došla Armalite kartica sa QR kodom koji otvara “user manual”?dundoivica wrote:ev ovak kupio pusku tam puska sve pet i poslali iz rijeke u zg pusku da neidem u rijeku i bio zadovoljan sa komunikacijom i svime. ali pislje sam skuzio da u kutiji kartonskoj bila puska 10 metaka spremnik i poklopac za spremnik. sumnjam da je firma njima poslala oruzije bez uputstva za uporabu a ako su to izvadili pitanje je sta je jos bilo i sta je izvađeno al ajd to moze biti da je i izgubljeno i dok je doslo do njih na carini policiji i ko zna di jos se paket otvara i provjerava dok dođe do trgovine.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Dakle uz pomoc ducana bojna doo, ostvario si visegodisnji djecacki san!!!!dundoivica wrote: ipak studiram taj tip puske od kad sam ko klinac dobio internet i odkad su poceli youtube recenzije te puske.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

A jeste zapeli za te upute.
Lijepo je sa proizvodom dobiti nešto i za pročitati i prelistati pogotovo kad dobiješ upute na 100 jezika veličine telefonskog imenika.
Meni osobno lakše pogledati neki pdf na ekranu.
S druge strane budite sretni jer ste dobili jeftiniju pušku. Realno upute na hrvatskom ne dolaze iz tvornica oružja već je potrebno prevoditi sa nekog drugog jezika. Prijevod jedne stranice košta 80-100 kuna pa to pomnožite sa brojem stranica uputa. Vjerojatno to ne bi bio problem da se proda stotine ili tisuće komada nekog artikla ali ako ćeš prodati 5-6 komada nečega koliko bi onda koštao taj proizvod? Neka upute imaju 50 stranica pa neka je prijevod 80kn, to je trošak od 4.000kn koji moraš uračunati u cijenu proizvoda. Čista ekonomija. Koliko bi onda puška koštala?
Lijepo je sa proizvodom dobiti nešto i za pročitati i prelistati pogotovo kad dobiješ upute na 100 jezika veličine telefonskog imenika.
S druge strane budite sretni jer ste dobili jeftiniju pušku. Realno upute na hrvatskom ne dolaze iz tvornica oružja već je potrebno prevoditi sa nekog drugog jezika. Prijevod jedne stranice košta 80-100 kuna pa to pomnožite sa brojem stranica uputa. Vjerojatno to ne bi bio problem da se proda stotine ili tisuće komada nekog artikla ali ako ćeš prodati 5-6 komada nečega koliko bi onda koštao taj proizvod? Neka upute imaju 50 stranica pa neka je prijevod 80kn, to je trošak od 4.000kn koji moraš uračunati u cijenu proizvoda. Čista ekonomija. Koliko bi onda puška koštala?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Govorimo o zakonskoj odredbi koja nalaže da upute moraju biti isporučene i na hrvatskome jeziku.sbullet wrote:A jeste zapeli za te upute.![]()
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Zar se ta odredba ne odnosi samo za proizvode SIROKE potrosnje ??Mirok wrote:..Govorimo o zakonskoj odredbi koja nalaže da upute moraju biti isporučene i na hrvatskome jeziku.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Lex zar ti ne citas upute? Ni kad tocis gorivo?
Turn better into best!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Nećete ni u Sloveniji dobiti upute na slovenskom, a da se poštuje ta odredba onda bi kukali zašto je kod nas puška skuplja nego vani.Mirok wrote:Govorimo o zakonskoj odredbi koja nalaže da upute moraju biti isporučene i na hrvatskome jeziku.sbullet wrote:A jeste zapeli za te upute.![]()
A koji proizvodi npr. ne moraju imati uputstvo uopće? Npr. banane i jabuke nemaju, a možda bi trebale imati
. Ni njih ne bi (uvije) trebalo gurati u rektum.
Živimo u Hrvatskoj ne u Sloveniji a i u Sloveniji su obavezni osigurati uputstva sa proizvodima.
To je EU direktiva i odnosi se na sve zemlje EU jer smo sad svi jedna velika EU obitelj i prihvatili smo da nam Brisel diktira pravila
kad smo ušli u EU i jebiga nema nazad još malo pa će biti propisano koliko listova guzobrisa je potrebno upotrijebiti da se nebi narušila neka staništa ptica
pjevica u Švedskoj ,
to šta naši susjedi zaobilaze pravila i ne poštuju zakon druga je stvar.
https://www.zakon.hr/z/119/Zakon-o-op%C ... -proizvoda
ko ima volje neka čita i tumači kako hoće zakoni postoje i sve je propisano.
Da , puška treba imati uputstva za upotrebu na hrvatskom jeziku i sve stoji da se to nikome neda raditi i da veliki broj ljudi razumije i
engleski ali hrvatski jezik je službeni jezik u RH i puno krvi je proliveno za to.
To je EU direktiva i odnosi se na sve zemlje EU jer smo sad svi jedna velika EU obitelj i prihvatili smo da nam Brisel diktira pravila
kad smo ušli u EU i jebiga nema nazad još malo pa će biti propisano koliko listova guzobrisa je potrebno upotrijebiti da se nebi narušila neka staništa ptica
pjevica u Švedskoj ,
to šta naši susjedi zaobilaze pravila i ne poštuju zakon druga je stvar.
https://www.zakon.hr/z/119/Zakon-o-op%C ... -proizvoda
ko ima volje neka čita i tumači kako hoće zakoni postoje i sve je propisano.
Da , puška treba imati uputstva za upotrebu na hrvatskom jeziku i sve stoji da se to nikome neda raditi i da veliki broj ljudi razumije i
engleski ali hrvatski jezik je službeni jezik u RH i puno krvi je proliveno za to.
- jolly
- Cinker - bojna

Nije vezano za uputstvo ali je vezano za sluzbeni jezik.
Dakle, kazu mi taxisti koji voze u susjedne zemlje, ima te kontrole brzine po cestama.
I onda se kazne salju na kucnu adresu.
Ako ti stigne kazna iz EU zemlje bez prijevoda na Hrvatski, ode se na mup - i rutinski se ponisti jer nije na HR jeziku.
Sluzbeni jezik je jako bitan.
Tako mi kazu...
Dakle, kazu mi taxisti koji voze u susjedne zemlje, ima te kontrole brzine po cestama.
I onda se kazne salju na kucnu adresu.
Ako ti stigne kazna iz EU zemlje bez prijevoda na Hrvatski, ode se na mup - i rutinski se ponisti jer nije na HR jeziku.
Sluzbeni jezik je jako bitan.
Tako mi kazu...
Turn better into best!
Probat ćemo makar znam primjere za pogrešno parkiranje u Austriji
stiže na kućnu adresu ne platiš i ovrha .
Možda trebaju prevesti na hrvatski ali nije više ko nekad da baciš u smeće.
stiže na kućnu adresu ne platiš i ovrha .
Možda trebaju prevesti na hrvatski ali nije više ko nekad da baciš u smeće.
- jolly
- Cinker - bojna

Rekli su mi da se ide u mup, ponistiti. U smece, samo tako, ne baciti.
Turn better into best!
Jedino ako stigne PREPORUCENO, i ta ovrha mora biti pokrenuta od nekog u HR a zna se procedura !matezg1 wrote:Probat ćemo makar znam primjere za pogrešno parkiranje u Austriji
stiže na kućnu adresu ne platiš i ovrha . ...
Nemoguće je Nemoguće
Bez brige angažiraju našeg odvjetnika bude ti isto kao i svaka
druga ovrha.
druga ovrha.