Armalite M15A2
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Re: Armalite M15A2
a kolko god da je ta moderna jugislavia shebana ima nekih dibruh stvari al nasi uzimaaju sam sranja
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

evo našao sam komad stare gume od bicikla pa odrezao da zamjenim onu bjelu gumicu koja je uostalom vrlo brzo pukla
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

sexy vrlo sexy. kak si instalirao jel imas onaj alat ili si rucno i ak si rucno kel bilo teško skinut/stavit rukohvate
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Nisam imao alat za delta ring i mogu ti reći sa sam se dobro oznojio dok sam gornju i donju polovicu ubacio na mjesto, još su mi jagodice na prstima malo utrnule 
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

vjerujem ja sam na svojem iso skidat iz zajebancije tolko da vidim kak sizgleda sve ispod rukohvata i odusto sam 
I još nešto sam otkrio kad sam skinuo rukohvat, cijev je označena sa “G” , odnosno proizvođač je “Green Mountian barrels”...vojni proizvođač za Colt.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

istina istina u mom sličaju malih uskih i rastezljivihMirok wrote:Život se sastoji od sitnih radostidundoivica wrote:a ja se falim sa gumom za bicikl na kundaku za storat remen
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

frulica wrote:I još nešto sam otkrio kad sam skinuo rukohvat, cijev je označena sa “G” , odnosno proizvođač je “Green Mountian barrels”...vojni proizvođač za Colt.
to bi trebalo biti pozitivna stvar. samo me buni što nema uopče videa na youbitu o tom modelu malo me to buni
da je loša puška bila bi hrpa videa koja ju blati isto tako sam obrnuto da je dobra. a nema jedan dva videa.
Današnji Armalite nema baš neke poveznice sa Armalitom iz doba Stonera, lelujao je dosta što kvalitetom, što vlasništvom. Za vrijeme Marka Westroma dok im je sjedište bilo u Ilinoisu radili su jako dobre puške, jedini od rijetkih koji su kovali vlastite gornje i donje sanduke kovna oznaka “ AR” i križić. Kasnije su malo opali, da bi se opet digli pod Strategic Armory Corps firmom koja je u samom vrhu po preciznoj vojnoj tehnici. Armalite i danas radi vlastite zatvarače...većina drugih kupuje od drugih. Zato sam nakon istraživanja i odustao od Colta iako sam bio spremio lovu.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

frulica wrote:Današnji Armalite nema baš neke poveznice sa Armalitom iz doba Stonera, lelujao je dosta što kvalitetom, što vlasništvom. Za vrijeme Marka Westroma dok im je sjedište bilo u Ilinoisu radili su jako dobre puške, jedini od rijetkih koji su kovali vlastite gornje i donje sanduke kovna oznaka “ AR” i križić. Kasnije su malo opali, da bi se opet digli pod Strategic Armory Corps firmom koja je u samom vrhu po preciznoj vojnoj tehnici. Armalite i danas radi vlastite zatvarače...većina drugih kupuje od drugih. Zato sam nakon istraživanja i odustao od Colta iako sam bio spremio lovu.
je to sam uspio sve nac i saznat al me cudi da ga bas nema među američkim yutuberima ni u lošem ni u pozitivnom smislu vidio sam na classic firearms kanalu da su poklanjali armalite ar10 novi i hvalili ga al ar 15 model ni traga ni glasa. to mi malo cudno.
Došao i B5 Systems enhanced SOPMOD kundak. To je nadogradnja programa MK18 pokrenutog 2001 za potrebe marinaca.
Cijena nije baš mala...€150, ali sjeda kao rukavica. Ni malo nema mrdanja na ekstenziji (buffer tubu).
Cijena nije baš mala...€150, ali sjeda kao rukavica. Ni malo nema mrdanja na ekstenziji (buffer tubu).
Povijest tzv. SOPMOD kundaka ide u 2001, zapravo su ga napravili u NSWC Crane centru u Indiani za potrebe Navy Sealsa. Preradom postojećih kundaka i igranjem plastikom. Crane je kao neka svemoguća manufaktura koja radi preinake oružja za Sealse. Nakon toga serijsku proizvodnju preuzeo je LMT, no cijena nije bila niska. B5 Systems je posljednjih godina dobio neke ugovore zbog niže cijena a usporedive kvalitete kundaka.
NSWC Crane je napravio i Mk18, Mk12, sve preradom postojećih dijelova i oružja, uz tek poneki novi dio. Sealsi iskažu potrebu i želju, oni naprave.
Više o NSWC Crane: https://en.wikipedia.org/wiki/Naval_Sur ... e_Division
NSWC Crane je napravio i Mk18, Mk12, sve preradom postojećih dijelova i oružja, uz tek poneki novi dio. Sealsi iskažu potrebu i želju, oni naprave.
Više o NSWC Crane: https://en.wikipedia.org/wiki/Naval_Sur ... e_Division
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

nice jel ide i pištoljska drška od b5 sistems? ono što sam čuo i pročitao kažu da su puno bolje od magpulovih p drški.frulica wrote:Došao i B5 Systems enhanced SOPMOD kundak. To je nadogradnja programa MK18 pokrenutog 2001 za potrebe marinaca.
Koristim B5 dršku već 6 godina i meni je najbolja. Ali nije za manje šake, pa vodite računa o tome. Magpul K2 je sličnog kuta i on baš je za manje do srednje šake.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Ariel wrote:Koristim B5 dršku već 6 godina i meni je najbolja. Ali nije za manje šake, pa vodite računa o tome. Magpul K2 je sličnog kuta i on baš je za manje do srednje šake.