XDM - Hrđa

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
patch
Satnik
Satnik

XDM - Hrđa

Post by patch » 27 Aug 2011, 12:33

U svakoj trgovini koja prodaje brusne papire i boje. Ne sjecam se tocnkg iznosa ali mislim da sam je placao 30-50 kn.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: XDM - Hrđa

Post by Mike_Torello » 27 Aug 2011, 13:24

Mislim da sam ju ja kupio u Bauhausu za mislim nekih 13kn tubicu, koja je vise nego dovoljna za takav posao
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 31 Aug 2011, 13:57

Purol paste ima u svakoj prodavaonici Boja i lakova.. ja ju koristim za ciscenje mesinganih rukohvata.. i dosta je gruba.. btw,ja imam isto xdm9 ss i moj je u savrsenom stanju. Ako to tako jako oksidira odi u HS i reklamiraj..

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 04 Sep 2011, 21:11

ovaj purol čini čuda na zatvaraču,klipu i regulatoru plinova.... sa čim sam god probao nije baš išlo
sad se sve sjaji ko pesja jajca

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 04 Sep 2011, 22:07

purol je navodno!!! gradacije 3000, nije provjereno, naletio na podatak na nekom forumu, a na samoj pasti i ambalazi nisam pronasao podatke o gradaciji... neki dan sam s njom polirao ekran od starog mobitela, poslije zagladio sa pastom gradacije 10.000 koja je definitivno overkill =S
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 15 Dec 2012, 09:37

Pozdrav ekiapa. novi sam tu pa nadem se da mi netko moze pomoć, kupija sam pušku Rossi Puma Lever Action mag.44 . Puska je nova novacata al jbg bila je oduzeta u pliciji i naravno kako to u nas biva nepravilno skladistena ma je uhvatila povrsinska hrđa e sad , ziva me muka uhvatila kako cu to odstraniti kojim sredstvom a da neostetim brunazu, molija bi pomoc da mi kazete sta nabavit i gdje u HR bija bi van jako zahvalan lipi vam pozdrav svima kad uhvatim malo vrimena ubacit cu par slika da vidite o cemu se radi pozzz. :D

D_Magnum
Razvodnik
Razvodnik

Post by D_Magnum » 15 Dec 2012, 10:35

Ako ima u Hrvatskoj ili ako imas nekoga vani da ti nabavi:
http://www.neoval.ch/shop/index.php?rou ... duct_id=67

Sa ovim uljem uspijesno sikdas povrsinsku hrdzu ja sam ospjeo sa zastave 7.65
jedno oficiju da ocisti povrsinsku hrdzu ali sam morao vise puta natapljati i ponoviti
posao.

A uspjesno sam cistio hrdzu otiska prstiju sa Slavije Vazdusne puske.

Inace ga kosristim samo za moju sacmaricu beretu (jer i u ferrarija nesipas bilo kakvo ulje.)
Ali dosta je skupo ovo ulje.

Pozdrav

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 15 Dec 2012, 10:40

ma iskreno cijena nije toliko bitna samo da rijesim problem hvala na savjetu lipi pozdrav

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 15 Dec 2012, 10:46

Samo da se malo ubacin....
Purol pasta je odlična, ali samo za glatko polirane, nezaštićene metalne površine, mesing, inox, čelik itd,
a nikako za bilo kakve zaštićene metalne površine, (brunaža ili eloksacija)
Znači, oprezno s Purol paston...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 15 Dec 2012, 10:49

Te se paste ija bojim Hawk imas li ti kakvi iskustava stvarno mi je zao puske tija bi to rijesit

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 15 Dec 2012, 15:02

capitano wrote:Te se paste ija bojim Hawk imas li ti kakvi iskustava stvarno mi je zao puske tija bi to rijesit
Purol pasta ti to neće riješiti...toliko ti mogu reći. Kad staviš koju slikicu biće i dobrih komentara i savjeta, jer ima tu boljih stučnjaka od mene...

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 15 Dec 2012, 20:49

Relativno dobro hrđu sa bruniranih površina može se odstraniti sa čeličnom vunicom koju se prethodno naulji npr. Balistolom.
Ovisno o intenzitetu zahrđalosti postoji vjerojatnost da počiščeni dio mjestimično ostane nezaštičen.
:A30:
Oštri

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Dec 2012, 16:48

Za stainelss dijelove bez povrsinske zastite mu je purol odlican, ali naravno da nije za dijelove sa povrsinskom zastitom, to bi trebalo biti jasno kao dan, jos cemo morati pisati natpise na najlon vrecice da mogu izazvati gusenje ako se navuku preko glave, pa predpostavih da tako nije potrebno naglasavati da polir pasta nije za nesto sto ima povrsinsku zastitu zar ne? Osim ako nema namjeru sve ocistiti pa ponovo staviti povrsinsku zastitu.

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 16 Dec 2012, 20:28

Evo ljudi moji dragi danas sam bija na natjecanju u Stobrecu, Split pa san je ponija da je pogledaju dva puskara i informacija iz prve ruke sta su mi rekli da nije to nista strasno da se moze rijesiti poliranjem rotacijonom cetkom sa nekom masti, naravno strojno pa cu je odnit kad buden uhvatija vrimena tako da ce se cura opet sjajit ka pasje mudo, ljudi virujte mi koji mi je pa kamen sa srca zasad hihi, vidit cemo rezultat a kad bi tija brunirat cijena 800kn lipi pozdrav svima :A03:
stavit cu ja i koju sliku u ovakvom stnju kasta je sad :A31:

zoommode
Razvodnik
Razvodnik

Post by zoommode » 17 Dec 2012, 22:07

capitano wrote:Evo ljudi moji dragi danas sam bija na natjecanju u Stobrecu, Split pa san je ponija da je pogledaju dva puskara i informacija iz prve ruke sta su mi rekli da nije to nista strasno da se moze rijesiti poliranjem rotacijonom cetkom sa nekom masti, naravno strojno pa cu je odnit kad buden uhvatija vrimena tako da ce se cura opet sjajit ka pasje mudo, ljudi virujte mi koji mi je pa kamen sa srca zasad hihi, vidit cemo rezultat a kad bi tija brunirat cijena 800kn lipi pozdrav svima :A03:
stavit cu ja i koju sliku u ovakvom stnju kasta je sad :A31:
Čekaj malo, slike koje si postavio su malo blješteće. Tebi je na Xdm-u navlaka SS ili "obični" crni? Ako je ss onda nema problema, jedini je problem gubitak tog površinskog izgleda jer na ss Xdm-u nekako imam osjećaj da je površina polumatirana. Bilo kakvom abrazivnom obradom(bilo kakave paste, čak i u ulju), moguće je oštećenje orginalnog estetskog izgleda površine. Bruniranje ss navlake? hmmm ne znam, to mi je ne spojivo. Osim toga, bruniranje je vrsta oksidacije kojim se stvara zaštitni sloj. "Kvaliteta" bruniranja ovisi od debljine i kvalitete oksidnog sloja i "čvrstoće" između tog novog sloja i površine. Ovo drugo vam je razlog zasto se "kromirani dijelovi" onako listaju(nije ista stvar ali iz istog razloga dolazi do listanja). Kod kvalitetnih stvari mora ići sloj nikla pa tek onda kromiranje, ako sloj nikla nije dobro nanesen onda dolazi do listanja.
Po definiciji da bi čelik bio SS jedan od 4 uvjeta je i taj da mora biti austenitne strukture. Brunaža ide jako dobro na ferit ne znam kako bi išla na austenit.
S druge strane ako je navlaka "obična" crna onda je prije da je nešto ostalo na površinskom sloju navlake. Melonit odnosno tenifer proces je, kako se jako hvale i glock i Hs nešto između nitriranja i cementiranja. Obadva postupka su, a samim tim i taj tenifer potpuno različiti od brunaže. Tu se mijenja kristalna struktura metala do određene dubine u materijalu(samim tim i mehanička svojstva). Naravno da taj sloj nije nuništiv ali je izrazito otporan na sve. I sad ako bi tebi išli strojno "polirati" možda pređe to i u brušenje i onda bi to oni brunirali .... :A11: To ti je žali bože. Tvoj xdm je radni stroj, uništavaj ga maksimalno...lovu koju si mislio dati na to upotrijebi na municiju! Ako slučajno nešto i ne štima..zovneš Karlovac. Kako se uopće bilo tko od nas tu ili nekakvih majstora, čak i puškarskih radionica može mjeriti s tvornicom ?

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 18 Dec 2012, 11:36

zoommode wrote: Čekaj malo, slike koje si postavio su malo blješteće. Tebi je na Xdm-u navlaka SS ili "obični" crni?
Zoommode... pobrka si nešto XDM nije od Capitana... aj vrati se malo i pročitaj ispočetka...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 18 Dec 2012, 11:41

capitano wrote:Evo ljudi moji dragi danas sam bija na natjecanju u Stobrecu, Split pa san je ponija da je pogledaju dva puskara i informacija iz prve ruke sta su mi rekli da nije to nista strasno da se moze rijesiti poliranjem rotacijonom cetkom sa nekom masti, naravno strojno pa cu je odnit kad buden uhvatija vrimena tako da ce se cura opet sjajit ka pasje mudo, ljudi virujte mi koji mi je pa kamen sa srca zasad hihi, vidit cemo rezultat a kad bi tija brunirat cijena 800kn lipi pozdrav svima :A03:
stavit cu ja i koju sliku u ovakvom stnju kasta je sad
Capitano... nemoj se još puno veseliti... bez da vidin slike, bojin se da ćeš ipak morati brunirati posli poliranja, (ali ni to nije greda) tek tada će ti izgledati ka moja...
Dobro bi bilo da slikaš sada, pa posli poliranja, a onda i posli bruniranja...

zoommode
Razvodnik
Razvodnik

Post by zoommode » 18 Dec 2012, 20:34

Hawk wrote:
zoommode wrote: Čekaj malo, slike koje si postavio su malo blješteće. Tebi je na Xdm-u navlaka SS ili "obični" crni?
Zoommode... pobrka si nešto XDM nije od Capitana... aj vrati se malo i pročitaj ispočetka...
Izvinjavam se :A20: posve sam pogriješio.

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 19 Dec 2012, 09:09

ma svi grijese ljudi smo haahahha aj brzo ce slike pa cemo vidit :lol:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Dec 2012, 10:31

capitano wrote:............ nepravilno skladistena ma je uhvatila povrsinska hrđa e sad , ziva me muka uhvatila kako cu to odstraniti kojim sredstvom a da neostetim brunazu...... :D
Nemoj gajiti lazne nade. Cim se pojavila hrdja to znaci da je brunaza na tim mjestima vec ostecena i da je celik u direktnom dodiru sa atmosferom. Mozes ti to polirati, cistiti itd itd ali samo ces dodatno stanjivati sloj brunaze na dijelovima koji su jos dobri.

BIRAJ :

A- Nova brunaza
B- Farbanje sa nekom od kompozitnih boja koje danas postoje na trzistu, PO meni BEST SOLUTION !!!
C- Ili da je stalno podmazujes sto bas i nije neko rijesenje.
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply