Poluautomatske puške
Re: Poluautomatske puške
spremnik na papovki se mora limitirat na 5 metaka samo ako puška služi za sportska natjecanja u nacionalnom programu disciplina PAP 7,62 100m 20+10metaka po pravilniku HSS ,ako poluautomatska puška služi za druga sportska natjecanja npr praktično streljaštvo ili za držanje/samoobrana u domu ostaje na 10 metaka mislim na PAP,M-76! papovka za sportska natjecanja i držanje u domu ostaje u izvornom stanju znači sa bajonetom i tromblonskim nastavkom! ako se papovka ili M-76 registriraju za držanje i nošenje kao lovačko oružje spremnik se limitira na 2 naboja i skida se bajonet sa papovke, za ostale nejasnoće iz zakona o oružju upitati pravnu službu MUP RH!
Evo imam priliku uzeti jednu papovku muhte,naime ona je limitirana na 5 metaka.Zanima me kad bi je isa registrirat bili mi trazili da je stavin na 2+1(bili to bia uvjet za registrirat je) i koja je cijena stavljanja ograničenja.Isto tako me zanima kada mi stave ograničenje,može li se ono skinit ili je to za''vijeke vjekova''
Ako ju namjeravaš registrirati kao lovačko oružje onda mora biti 2+1!
Ako to odlućiš javi , dajem ti besplatno već podrezani spremnik streljiva na dva komada. Ja ga sigurno neću koristiti!
Pozdrav.
Ako to odlućiš javi , dajem ti besplatno već podrezani spremnik streljiva na dva komada. Ja ga sigurno neću koristiti!
Pozdrav.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Planiram je registrirat kao lovačku,a ujedno i koristit za istu svrhu.Kakva se pokazala u lovu na svinje,mislim da bi kod nas u dalmaciji bila dobra.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako je zavareno, sto mislis moze li se skinuti? ako je zakovano, sto mislis, moze li se skinuti? SMIJE li se skinuti? eeeee... NE!ćuturica wrote:tako me zanima kada mi stave ograničenje, može li se ono skinit ili je to za ''vijeke vjekova''
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Spremnik streljiva na PAP-ovki se samo pobrusi da nemože primiti više od dva metka.
Varenje i zakivanje neznam - daj pojasni?
Varenje i zakivanje neznam - daj pojasni?
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zakuje se ili zavari štift koji onemogućuje trpanje vise streljiva od dozvoljenog a spremnik ostane u originalnom obliku.
idealna za ranjavanje divljih svinja u trku..nose šus i poslije krepaju.ne da se nemože ali pogodak mora biti vrhunski.a imamo i nešto što se zove pravilnik o upotrebi lovačkog oružja i naboja gde lijepo piše s čime lovimo divlje svinje.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Kao sto sam ti rekao, za srnu ili kakvo mlado dp je jos dobra, za odraslu krmacu ili vepra samo u nuzdi. To sto ju ti tvoji kolege nose u lov ne znaci da je taj kalibar dobar nego znaci da oni ili nemaju nista bolje ili da ne postivaju zakonski minimum o dozvoljenim tj preporucenim kalibrima za lov....
Mike_Torello wrote:Kao sto sam ti rekao, za srnu ili kakvo mlado dp je jos dobra, za odraslu krmacu ili vepra samo u nuzdi. To sto ju ti tvoji kolege nose u lov ne znaci da je taj kalibar dobar nego znaci da oni ili nemaju nista bolje ili da ne postivaju zakonski minimum o dozvoljenim tj preporucenim kalibrima za lov....
Mike, potpuno se slažem. Nije to metak za tu bio masu. Ljudi ih nose jer su ih povoljno dobili, a koliko para toliko i muzike.
Ali druga stvar, česljao sam po zakonu za kapacitet magazina i još nisan na čisto. Koliko se sićan, ovo 2+1 se odnosi na lovačke poluautomate glatkih cijevi, a nisan siguran da se to odnosilo i za karabine, pa san to riješija na svoj način, koji za sada radi. Jesi li siguran da se 2+1 odnosi i na poluautomate s užljebljenim cijevima ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
U Zakonu o lovstu u clanku 66, stavak 4 pise to.Hawk wrote:Ali druga stvar, česljao sam po zakonu za kapacitet magazina i još nisan na čisto. Koliko se sićan, ovo 2+1 se odnosi na lovačke poluautomate glatkih cijevi, a nisan siguran da se to odnosilo i za karabine, pa san to riješija na svoj način, koji za sada radi. Jesi li siguran da se 2+1 odnosi i na poluautomate s užljebljenim cijevima ???
Zabranjen je lov ako PA puska, bez obzira jeli ima glatku ili uzljebljenu cijev ima vise od dva metka u spremniku.
Hvala Ante12. Jbga, triba san se sititi potražiti i tamo. Sad je sve jasno. Svaka čast...ante12 wrote: U Zakonu o lovstu u clanku 66, stavak 4 pise to.
Zabranjen je lov ako PA puska, bez obzira jeli ima glatku ili uzljebljenu cijev ima vise od dva metka u spremniku.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.