Legalnost oruzja
Re: Legalnost oruzja
Ne znam za taj slučaj ali znam za slučajeve gdje je bio oduzeto oružje jer su ljudi samoinicijativno skidali jugo grb, tvorničke brojeve na dijelovima oružja, prerađivali u smislu da je kraćena cijev a nije upisano da je kraćena...Ruda wrote:Jesi siguran da oduzimaju jer je to vojno oružje a ne zato što smatraju da je prerađeno? Odnosno nije orginalno stanje. Ta priča da će se oduzimati oružje onima koji su recimo na m48 bušili za optiku pa oštetili yu grb, ili stavljali lovački kundak kruži sigurno već 3 godine. Koliko znam, a ukoliko griješim ispravite me nigdje nije propisano kako mora izgledati "lovačka puška" sad druga stvar je lovačka etika i onog što se smatra dali je ispravno ili nije. Već sam vjerojatno pisao negdje da osobno znam slučaj čovjeka koji je u Sloveniji kupio "švedski mauser" sa montiranom optikom i lovačkim kundakom i oduzeli su mu ga prilikom registracije jer nije u orginal stanju.Mirok wrote:Apsurdistan nastavlja dalje.
Čitam nešto kako u nekim PU lovcima oduzimaju puške koje su na bilo koji način uređene ili prerađene iz vojnih(PAP,M48...)
I to bez obzira što to lovci imaju desetljećima,a objašnjenje je tipa kako je to ipak vojno oružje,pa time zabranjeno...
A ove spike za prerade oko kundaka ili ugradnje optike barem kod mene u PU nije bilo... kako bi recimo onda kad se na PAPu nije smio imati tromblonski nastavak, bajuneta, spremnik je morao biti blokiran na 5 metaka... kako bi se na to gledalo da je tome tako, oduzeli bi ti PAP jer nije u izvornom stanju? Je da zicer
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Stvar i jest u tome da svatko tumači po svome.
HLS je o tome izvijestio osobno Božinovića.
Božinović nema pojma o tome i ne vidi problem i potrebu za oduzimanjem takvoga oružja.
Obećao je tražiti objašnjenje od tih PU.
HLS je o tome izvijestio osobno Božinovića.
Božinović nema pojma o tome i ne vidi problem i potrebu za oduzimanjem takvoga oružja.
Obećao je tražiti objašnjenje od tih PU.
Zatucanost zemlje se može vidjeti i po zakonima. Što više sputavaju i ograničavaju, zemlja je lošija. Eto Slovenije, Švicarske ili Češke kao primjer, nitko za te zemlje ne smatra da su zatucane. Porazno je što zakonodavci i oni koji donose prijedloge zakona misle suprotno.
Danas rasprava pri registraciji pištolja... HS SF19 4.5... SF19 4.5 OSP... SF19 OSP TB... Na pištolju piše SF19 4.5... na dozvoli SF19 4.5 OSP TB i na računu SF19 4.5 RDR TB... što upisati... lijepo objašnjavam gospođi na šalteru da je model SF19 OSP TB ali da na pištolju piše SF19 4.5 samo i da što god od toga dvoje stavi da je dobro i ispravno... pogodi što... radno vrijeme do 14:30 doma sam išao u 15:00... a došao sam u 10 tamo...
A kaljibarfrulica wrote:Kod mene u OL-u;
Marka: Browning
Model: Herstal
..... i što ćeš
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
Mirok
- Brigadni General

I sada pitanje.....frulica wrote:Kod mene u OL-u;
Marka: Browning
Model: Herstal
..... i što ćeš
Neka ti dođu u kontrolu oružja ili hoćeš oružje prodati?
Normalno ,ustanovi se da je u OL upisana glupost,a pravi podatak nije upisan.
I što i kako dalje i tko je kriv....
Kada sam nosio oružje na uvid kod zadnjeg (trajnog) produljenja OL-a spomenuo sam to policajcu koji je pregledavao oružje, kaže nemojte bespotrebno čačkati, ako piše da je model Herstal, onda je Herstal, a ako baš inzistirate možemo pištolj poslati na vještačenje pa što utvrde to ćemo upisati, na što sam rekao da mi sad Herstal zvuči logično 
-
Mirok
- Brigadni General

A jesu slaki....frulica wrote:Kada sam nosio oružje na uvid kod zadnjeg (trajnog) produljenja OL-a spomenuo sam to policajcu koji je pregledavao oružje, kaže nemojte bespotrebno čačkati, ako piše da je model Herstal, onda je Herstal, a ako baš inzistirate možemo pištolj poslati na vještačenje pa što utvrde to ćemo upisati, na što sam rekao da mi sad Herstal zvuči logično
SP5K kao ni MP5K nije izvorno namijenjen ispaljivanju s ramena.AR15 fan wrote:Rekao bih da H&K SP5K marginalnom duljinom prolazim pod kratko ako ima kundak... NO... da li bi prošao pod ''da nije izvorno namjenjen ispaljivanju s ramena''
The truth is hate to those who hate the truth.
Imam takvog u kalibru 4.5 I pogonjen Co2 ampulom I vještačenje je reklo da je to puška !!! 
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Zaboravio napisat da ima preklopni kundak.Groff wrote:Imam takvog u kalibru 4.5 I pogonjen Co2 ampulom I vještačenje je reklo da je to puška !!!
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Pretpostavljam da je s ispruženim kundakom duljina preko 60cm?
The truth is hate to those who hate the truth.