Legalnost oruzja
Legalnost oruzja
https://www.njuskalo.hr/pistolji/pistol ... s-35285091
Jel meni netko moze objasniti kako ovo moze biti legalno i registrirano kao oruzje B kategorije ako zakon jasno kaze:
Oruzje kategorije A- zabranjeno vatreno oruzje:
8. poluautomatsko dugo vatreno oruzje (npr. vatreno oruzje izvorno namjenjeno ispaljivanju s ramena) koje se moze smanjiti na duzinu manju od 60 cm, a da ne izgubi svoju funkciju, i to sklopivim ili teleskopskim nastavkom ili nastavkom koji se moze ukloniti bez upotrebe alata
Ispravite me ako sam u krivu.
Jel meni netko moze objasniti kako ovo moze biti legalno i registrirano kao oruzje B kategorije ako zakon jasno kaze:
8. poluautomatsko dugo vatreno oruzje (npr. vatreno oruzje izvorno namjenjeno ispaljivanju s ramena) koje se moze smanjiti na duzinu manju od 60 cm, a da ne izgubi svoju funkciju, i to sklopivim ili teleskopskim nastavkom ili nastavkom koji se moze ukloniti bez upotrebe alata
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Legalnost oruzja
Ako doslovno čitaš Zakon,to je to.
Možda te buni kundačić,ali ovaj pištolj nije dugo oružje(60 cm),već kratko.
On ne mora biti prvotno namijenjen da se puca sa ramena,a kundak mu je ugrađen i sa izvučenim ne prelazi 60 cm.
Inače,prije da me netko pitao rekao bih da naši to neće regati,ali ajde ako se došlo pameti.....OK!
On ne mora biti prvotno namijenjen da se puca sa ramena,a kundak mu je ugrađen i sa izvučenim ne prelazi 60 cm.
Inače,prije da me netko pitao rekao bih da naši to neće regati,ali ajde ako se došlo pameti.....OK!
Jel moguce da to prolazi pod kratkocijevno oruzje? Po ovom ispada da bi se takvo nesto moglo registrirati i u puscanom kalibru (npr. 223).Mirok wrote:Ako doslovno čitaš Zakon,to je to.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Neko je JAAAKKOOOO dobro proucio zakon.Operator wrote:https://www.njuskalo.hr/pistolji/pistolj-b-t-apc9-k-pro-g-cal-9x19mm-oglas-35285091
Ovo je proslo kao kratko oruzje, i na osnovu tog moze imat spremnik do 20 komada.
Inace, vidim da to nudi trgovina Magnum split, vlasnik redovno sudjeluje na svim esavjetovanjima i javnim raspravama o zakonu o oruzju i streljanama. Mislim da zna svaku tocku, zarez, i clanak zakona.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
I sad ti zamisli sa možeš kupiti gotovo dva HK SP5 za cijenu ove abominacije...ali dobro, svakom svoje. Ljepota je u oku promatrača.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

uff deder sreče da se unas može sp5 ili turski klon na h&k mašineriji rađen kupit
Kupi ti SP5 pa ga regaj kao pušku i opet imaj 10 metaka u spremniku... u 9x19mm... ''vrlo isplativa kupnja''
SP5 ako se ne varam ima preklopni kundak tako da je vjerojatno kraći od 60cm. Ne bi u tom slučaju prošao pod dugocijevno.
https://www.heckler-koch.com/en/product ... -data.html
U biti ova verzija bi mogla. Ona iz Rebeca ne.
Moj odgovovor se ne vodi legalnošću i mogućnošću registracije, već time da se za gluposti traži ogromno nerealan novac. Meni osobno sve ono što nije Glock ili pištolj upćeno, a prima Glockov (ili pištoljski) spremnik izgleda kao krava s gaćama. Meni oružje uz funkcionalnost mora biti i oku ugodna cjelina, ova nakarada to nije. Kad vidim Glockov spremnik kako viri iz AR sanduka bude mi slabo. Ali dobro, na tržištu ima mjesta i za ta oružja.
-
Mirok
- Brigadni General

Da,reganje kao puška.Operator wrote:https://www.heckler-koch.com/en/products/sport/full-size-compact/sp5/sp5/technical-data.html
-
Mirok
- Brigadni General

Apsurdistan nastavlja dalje.
Čitam nešto kako u nekim PU lovcima oduzimaju puške koje su na bilo koji način uređene ili prerađene iz vojnih(PAP,M48...)
I to bez obzira što to lovci imaju desetljećima,a objašnjenje je tipa kako je to ipak vojno oružje,pa time zabranjeno...
Čitam nešto kako u nekim PU lovcima oduzimaju puške koje su na bilo koji način uređene ili prerađene iz vojnih(PAP,M48...)
I to bez obzira što to lovci imaju desetljećima,a objašnjenje je tipa kako je to ipak vojno oružje,pa time zabranjeno...
Jesi siguran da oduzimaju jer je to vojno oružje a ne zato što smatraju da je prerađeno? Odnosno nije orginalno stanje. Ta priča da će se oduzimati oružje onima koji su recimo na m48 bušili za optiku pa oštetili yu grb, ili stavljali lovački kundak kruži sigurno već 3 godine. Koliko znam, a ukoliko griješim ispravite me nigdje nije propisano kako mora izgledati "lovačka puška" sad druga stvar je lovačka etika i onog što se smatra dali je ispravno ili nije. Već sam vjerojatno pisao negdje da osobno znam slučaj čovjeka koji je u Sloveniji kupio "švedski mauser" sa montiranom optikom i lovačkim kundakom i oduzeli su mu ga prilikom registracije jer nije u orginal stanju.Mirok wrote:Apsurdistan nastavlja dalje.
Rekao bih da H&K SP5K marginalnom duljinom prolazim pod kratko ako ima kundak... NO... da li bi prošao pod ''da nije izvorno namjenjen ispaljivanju s ramena''