popis klubova prakticnog streljastva
- Marin Bralic
- Skupnik

popis klubova prakticnog streljastva
Gdje bi se moglo doci do ovakvog popisa? U biti, zanima me da li u sjeverozapadnoj hr ima koji klub (mislim na podrucje sjevernije od Zagreba... dakle Varazdin, Koprivnica, Cakovec,...)
I pitanje, ljudi koji imaju dioptriju, da li u tom slucaju obicne naocale zadovoljavaju kao "zastitne naocale", ili treba nabaviti posebne zastitne, s dioptrijom? I koliki je to hendikep u ovom sportu? Ako izuzmemo upotrebu leca...
I pitanje, ljudi koji imaju dioptriju, da li u tom slucaju obicne naocale zadovoljavaju kao "zastitne naocale", ili treba nabaviti posebne zastitne, s dioptrijom? I koliki je to hendikep u ovom sportu? Ako izuzmemo upotrebu leca...
Re: popis klubova prakticnog streljastva
Popis je za sada kratak: punopravni članovi CROPS-e su:
1. DELTA ZG
2. DOUBLE ALPHA ZG
3. PAMPAS OS
4. HOPLOLOŠKO DRUŠTVO PULA
Primljen je i klub iz Vinkovaca, a ove godine ćemo vidjeti tko će sve sudjelovati na HR IPSC ligi i koliko će još klubova pristupiti. Naravno, potrebno je trenirati, naučiti neke stvari i položiti sigurnosni IPSC ispit.
Obične naočale mogu proći kao zaštita, iako se mogu napraviti i zaštitne naočale s dioptrijom (imam ih i ja iako ih ne nosim baš često). A hendikep nije uopće. Prvak Slovenije A. Feguš nosi naočale pa mu to ne smeta da bude prvak.
Za leće, hm... nekada sam ih nosio, ali su mi smetale, u smislu da nisam dobro vidio periferno, pa sam prestao nositi.
1. DELTA ZG
2. DOUBLE ALPHA ZG
3. PAMPAS OS
4. HOPLOLOŠKO DRUŠTVO PULA
Primljen je i klub iz Vinkovaca, a ove godine ćemo vidjeti tko će sve sudjelovati na HR IPSC ligi i koliko će još klubova pristupiti. Naravno, potrebno je trenirati, naučiti neke stvari i položiti sigurnosni IPSC ispit.
Obične naočale mogu proći kao zaštita, iako se mogu napraviti i zaštitne naočale s dioptrijom (imam ih i ja iako ih ne nosim baš često). A hendikep nije uopće. Prvak Slovenije A. Feguš nosi naočale pa mu to ne smeta da bude prvak.
Za leće, hm... nekada sam ih nosio, ali su mi smetale, u smislu da nisam dobro vidio periferno, pa sam prestao nositi.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Marin Bralic
- Skupnik

Hvala na odgovoru. Ma zanimalo me ovo s naocalama jer imam malu dioptriju, nosim naocale tek kada gledam tv na daleko, u noci u voznji,... I naravno, na streljani
Tako da neke lece niti ne zelim koristiti samo radi toga, a kada bih eventualno probao prakticno streljastvo bojim se da bih imao problema s naocalama u smislu ispadanja. Trebalo bi ih necim fiksirati. Jer koliko vidim, to je "brzi" sport, nagli pokreti,...
Steta sto nema vise klubova ili ako nista drugo, vise poligona pa da se moze isprobati cisto ovako rekreativno. Vjerujem da ima dosta ljudi koji se ne bi bavili prakticnim streljastvom bas aktivno kao recimo ti, tako cesti treninzi, putovanja lijepom nasom a i sire svako malo,... Ali bi voljeli kada nadju vremena da postoji neki teren u blizini pa da se izgustaju...
Samo, kod nas je problem i s "obicnim" streljanama, a kamoli onda jos nesto ovako "specijalizirano"
Steta.
Steta sto nema vise klubova ili ako nista drugo, vise poligona pa da se moze isprobati cisto ovako rekreativno. Vjerujem da ima dosta ljudi koji se ne bi bavili prakticnim streljastvom bas aktivno kao recimo ti, tako cesti treninzi, putovanja lijepom nasom a i sire svako malo,... Ali bi voljeli kada nadju vremena da postoji neki teren u blizini pa da se izgustaju...
Samo, kod nas je problem i s "obicnim" streljanama, a kamoli onda jos nesto ovako "specijalizirano"
Pazi, pucam godinama i nikada nisam imao problema sa naočalama. Nisu mi ispale ni na rollercosteru, pa nema opasnosti ni na IPSC-u.
To su standardni problemi kod nas, mene je sram kada me negdje vani a i kod nas pitaju kada će biti tekma u Puli, a ja nemam mogućnosti ni streljane da bih to ovdje mogao organizirati. Evo, nekako smo uspjeli trenirati, što je ogroman napredak, a što se putovanja tiče, recesija je svugdje. Nekada nisam propuštao Osijek, sada mi je to već postalo malo preskupo. Streljivo, kotizacija, gorivo, hotel, klopa, nakupi se toga...
Ali, idemo dalje, a 18.4. je prva tekma HR IPSC lige, pa navrati pogledati ako možeš.
To su standardni problemi kod nas, mene je sram kada me negdje vani a i kod nas pitaju kada će biti tekma u Puli, a ja nemam mogućnosti ni streljane da bih to ovdje mogao organizirati. Evo, nekako smo uspjeli trenirati, što je ogroman napredak, a što se putovanja tiče, recesija je svugdje. Nekada nisam propuštao Osijek, sada mi je to već postalo malo preskupo. Streljivo, kotizacija, gorivo, hotel, klopa, nakupi se toga...
Ali, idemo dalje, a 18.4. je prva tekma HR IPSC lige, pa navrati pogledati ako možeš.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kako dioptrijske naocale zadovoljavaju siguronosne propise na natjecanjima i to? jel prolaze umjesto klasicnih zastitnih? ili?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Marin Bralic
- Skupnik

Ma da, nema dileme, ovaj sport ocito kosta... U ozbiljnijoj varijanti, ocito i novaca i vremena. Nije oruzje bezveze svrstano u luksusnobile157 wrote: Nekada nisam propuštao Osijek, sada mi je to već postalo malo preskupo. Streljivo, kotizacija, gorivo, hotel, klopa, nakupi se toga...
Osobno imam jako malo slobodnog vremena, pa bi mi bas pasalo nesto tako "neobavezno", kada covjek nadje volje i vremena, da ima gdje otici.
U svakom slucaju, hvala na pozivu, volio bih jednom to pogledati u zivo...
Naravno da prolaze, pa napisao sam da aktuelni prvak Slovenije Andrej Feguš nosi naočale i puca bez problema, a ni ja nikada nisam imao problema s time.Mike_Torello wrote:kako dioptrijske naocale zadovoljavaju siguronosne propise na natjecanjima i to? jel prolaze umjesto klasicnih zastitnih? ili?
Ma je, bez veze je. Da kod nas policija i vojska nakon isteka uporabnog roka prodaje viškove streljiva civilima za malu lovu, umjesto što se uništava i baca u more, svima bi bilo bolje. Strijelci bi mogli jeftinije do oružja i streljiva, a država bi još nešto i zaradila. Ali ne, koda nas je bolje oružje i streljivo uništiti i za to još platiti.Marin Bralić wrote:Ma da, nema dileme, ovaj sport ocito kosta... U ozbiljnijoj varijanti, ocito i novaca i vremena. Nije oruzje bezveze svrstano u luksusnobile157 wrote: Nekada nisam propuštao Osijek, sada mi je to već postalo malo preskupo. Streljivo, kotizacija, gorivo, hotel, klopa, nakupi se toga...A vjerujem da ima dosta zainteresiranih koji bi se voljeli izgustati povremeno, pa bi zaista bilo lijepo kada bi postojali poligoni gdje bi mogli ovakvi "padobranci" doci, izgustati se, i otici kuci
Osobno imam jako malo slobodnog vremena, pa bi mi bas pasalo nesto tako "neobavezno", kada covjek nadje volje i vremena, da ima gdje otici.
U svakom slucaju, hvala na pozivu, volio bih jednom to pogledati u zivo...
- Marin Bralic
- Skupnik

Malo sam gledao futrole na netu, od Glocka, i vidim da Glock radi vise verzija. Nekako mi je ostalo u sjecanju da si svojevremeno na forumu napisao da je najbolji holster za Glock upravo Glock holster, pa ajd please napisi na koji tocno si mislio? Jer na Glockovim stranicama ima neka sport/combat, sport/duty,military, te safety. Naravno, mislim na futrolu/holster koja bi se koristila za prakticno streljastvo.
Ja sam na početku pucao iz ovoga:
i to je jedan od najboljih holstera za malu cijenu.
Međutim, kao i ostali holsteri za skriveno nošenje, ima jednu manu: okrenut je prema naprijed, tako da cijev gleda unatrag, što nije dobro sa aspekta sigurnosti. Ako se strijelac nagne unaprijed ili sagne nepropisno, cijev uperi prema natrag, tj. prema publici, što nije dobro. Pogledaj GHOST holster za IPSC, on je tako postavljen da gleda prema natrag, tako da je cijev uperena prema naprijed, što je sigurnije, a i ergonomski bolje za brzo potezanje. Naime, nije normalno sa točke ergonomije ruku u zapešću poviti prema natrag da bi izvukao pištolj iz holstera vukući ga prema naprijed. Puno je bolje i brže povući gan prema naprijed, a takvi su IPSC holsteri.
Pa ako pogledaš i neke bolje western filmove, npr. Bilo jednom na divljem zapadu, pogledaj kako Henry Fonda ima postavljen holster - ručka nagnuta unatrag, cijev naprijed, puno bolje i brže za izvlačenje.
Ovo možda nema smisla za IPSC početnika, ali za naprednog strijelca svaki djelić sekunde kojeg možeš dobiti predstavlja i te kakvu prednost, kako u povlačenju gana, tako i kod zamjene spremnika.
Međutim, kao i ostali holsteri za skriveno nošenje, ima jednu manu: okrenut je prema naprijed, tako da cijev gleda unatrag, što nije dobro sa aspekta sigurnosti. Ako se strijelac nagne unaprijed ili sagne nepropisno, cijev uperi prema natrag, tj. prema publici, što nije dobro. Pogledaj GHOST holster za IPSC, on je tako postavljen da gleda prema natrag, tako da je cijev uperena prema naprijed, što je sigurnije, a i ergonomski bolje za brzo potezanje. Naime, nije normalno sa točke ergonomije ruku u zapešću poviti prema natrag da bi izvukao pištolj iz holstera vukući ga prema naprijed. Puno je bolje i brže povući gan prema naprijed, a takvi su IPSC holsteri.
Pa ako pogledaš i neke bolje western filmove, npr. Bilo jednom na divljem zapadu, pogledaj kako Henry Fonda ima postavljen holster - ručka nagnuta unatrag, cijev naprijed, puno bolje i brže za izvlačenje.
Ovo možda nema smisla za IPSC početnika, ali za naprednog strijelca svaki djelić sekunde kojeg možeš dobiti predstavlja i te kakvu prednost, kako u povlačenju gana, tako i kod zamjene spremnika.
Ghost mi stize iduci tjedan,XDm i 6 spremnika spremni, klub je osnovan, sad da jos dobijemo adekvatno streliste i trening,trening,trening... 
Vidimo se na tekmi 18.4. u Zagrebu, javi se 
Doci cu naravno! Hoce se natjecanje odrzavati ako bude padala kisa?
Naravno, ni prvi ni zadnji put. I ja sam nekada mislio da me nitko ne može natjerati da pucam po kiši...
Mete se pokriju najlonom, sačeka se malo, jer po pljusku se ipak ne može pucai. A i ako je blatno, nije zgodno, možeš se poskliznuti. Pogledaj si malo postove o IPSC-u, mislim da ima fotki baš kada je padala kiša, level III prošle godine. Ipak se pucalo.
Mete se pokriju najlonom, sačeka se malo, jer po pljusku se ipak ne može pucai. A i ako je blatno, nije zgodno, možeš se poskliznuti. Pogledaj si malo postove o IPSC-u, mislim da ima fotki baš kada je padala kiša, level III prošle godine. Ipak se pucalo.
Vec sam pogledao
bilo je i padova
U slucaju da se poskliznem u blatu mogu nastaviti dalje ili ne?
Možeš, ako zadržiš pištolj u pravcu mete, bez prsta na okidaču, i bez da slučajno opališ metak.
- Marin Bralic
- Skupnik

Nobile, jos dva pitanjanobile157 wrote:Pa ako pogledaš i neke bolje western filmove, npr. Bilo jednom na divljem zapadu, pogledaj kako Henry Fonda ima postavljen holster - ručka nagnuta unatrag, cijev naprijed, puno bolje i brže za izvlačenje.
Prvo, ova Glockova prolazi sve sigurnosne mjere za ipsc, jel tako? Mislim, smije se koristiti na natjecanjima? U slucaju da se ipak odlucim nju nabaviti, i kasnije pocnem baviti ovim sportom...
Drugo, ova Ghost, tko to prodaje u Hrvatskoj, gdje to nabaviti? Za Glock 17.
Ma nije baš da prolazi, ali koristi se ako nemaš ništa bolje. I ja sam si nabavio prvo jožin IPSC holster, a kasnije Ghost. Glockovu sam koristio dok nisam imao bolje. Velim, ta futrola je dobra za IASC i IDPA, ali za IPSC bi ipak trebalo imati odgovarajući holster.
Zastupnika za sada u RH nema, ali može se nabaviti u Sloveniji pa donijeti ovamo. Cijena je 40,00€ za opasač s podremenom, 25,00€ za 1 držač spremnika, 125,00 € za holster. Trebaju ti 4 držača, i to ti je otprilike toliko. Naravno, važan je opseg struka u cm.
Zastupnika za sada u RH nema, ali može se nabaviti u Sloveniji pa donijeti ovamo. Cijena je 40,00€ za opasač s podremenom, 25,00€ za 1 držač spremnika, 125,00 € za holster. Trebaju ti 4 držača, i to ti je otprilike toliko. Naravno, važan je opseg struka u cm.
- Marin Bralic
- Skupnik

Slovenija znaci... Gdje u Sloveniji, imas mozda ime trgovine, adresu?