Izrada perkusionih kapisli
Moderator: istra champion
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Izrada perkusionih kapisli
Pozdrav svima,
pošto je u zadnje vrijeme malo teže doći do perkusionih kapisli za oružje na crni barut u trgovini (čitaj nema ih) na stranim forumima(The highroad i firing line) naišao sam na prozivod Forster Tap-O-cap koji omogućuje izradu perkusionih kapisli kod kuće.
Isti sam naručio od firme Lock stock i barrel(http://www.lockstock.com), a isti se može naći i na Midsouth shooters supply(http://www.midsouthshooterssupply.com)
cijena je svugdje ista a razlika je samo u poštanskim troškovima.
Kao materijal za izradu koristi se lim od pivskih konzervi kao što se vidi na slici broj2. Postupak dobivanja trake je sljedeći - uzmete praznu pivsku konzervu od 0.5 litre odstranite dno i poklopac te tako dobiveno tijelo izrežete na trake širine cca 1.5 cm - od jedne konzerve možete dobiti oko 90-110 kapisli.
Perkusione kapisle izgledaju kao na slici 3. Sorry nemam dobar makro zoom.
Kao inicijalnu smjesu prvo sam koristio papirnate metke za dječji pištolj koji nisu dali nikakve rezultate.
Nakon toga sam upotrijebio šibice i stvar je proradila(što se tiče pouzdanosti otprilike 1-2% kapisli zataji). Isto tako sam napunio nekoliko kapisli sa crnim barutom pa ću ih istestirati prvom prilikom.
Kapisle su za sada istestirane na Rugeru old army.
Isprika ako ovaj post ne spada u ovu kategoriju.
pošto je u zadnje vrijeme malo teže doći do perkusionih kapisli za oružje na crni barut u trgovini (čitaj nema ih) na stranim forumima(The highroad i firing line) naišao sam na prozivod Forster Tap-O-cap koji omogućuje izradu perkusionih kapisli kod kuće.
Isti sam naručio od firme Lock stock i barrel(http://www.lockstock.com), a isti se može naći i na Midsouth shooters supply(http://www.midsouthshooterssupply.com)
cijena je svugdje ista a razlika je samo u poštanskim troškovima.
Kao materijal za izradu koristi se lim od pivskih konzervi kao što se vidi na slici broj2. Postupak dobivanja trake je sljedeći - uzmete praznu pivsku konzervu od 0.5 litre odstranite dno i poklopac te tako dobiveno tijelo izrežete na trake širine cca 1.5 cm - od jedne konzerve možete dobiti oko 90-110 kapisli.
Perkusione kapisle izgledaju kao na slici 3. Sorry nemam dobar makro zoom.
Kao inicijalnu smjesu prvo sam koristio papirnate metke za dječji pištolj koji nisu dali nikakve rezultate.
Nakon toga sam upotrijebio šibice i stvar je proradila(što se tiče pouzdanosti otprilike 1-2% kapisli zataji). Isto tako sam napunio nekoliko kapisli sa crnim barutom pa ću ih istestirati prvom prilikom.
Kapisle su za sada istestirane na Rugeru old army.
Isprika ako ovaj post ne spada u ovu kategoriju.
- Attachments
Re: Izrada perkusionih kapisli
Bok !
kak misliš od šibica , samo si natrusio glavice ili si ih na neki način rastopio , pa posušio ??
kak misliš od šibica , samo si natrusio glavice ili si ih na neki način rastopio , pa posušio ??
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Sastrugao sam smjesu sa vrha šibice, s time da sam pazio da ne bude ostatka drveta
kaj to onda sabiješ u čašicu ? , kad prvu opališ kaj se ostale ne rastrsu od eksplozije ?
ja sam o tom razmišljao , ali nikak da probam napraviti .inače si sam radim gas chekove za .357 i .44 mag i zadovoljan sam njima.
ja sam o tom razmišljao , ali nikak da probam napraviti .inače si sam radim gas chekove za .357 i .44 mag i zadovoljan sam njima.
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Da u alatu imaš štapić koji to omogućava. Što se tiče ispadanja ostalih kapisli prilikom opaljenja do sada nisam imao nikakvih problema(ispalio sam oko 150 takvih kapisli).
jedino je metanje fosfora sa šibice u kapislu pimplav posao. Za taj dio posla koristim malu pincetu.
Inače prije su se za punjenje koristili papirni meci za dječje pištolje, ali kako su sada smanjili količinu eksplozivne tvari u njima stvar ne radi.
Probao sam koristiti i plastične kapisle ali one su svako malo ispadale.
jedino je metanje fosfora sa šibice u kapislu pimplav posao. Za taj dio posla koristim malu pincetu.
Inače prije su se za punjenje koristili papirni meci za dječje pištolje, ali kako su sada smanjili količinu eksplozivne tvari u njima stvar ne radi.
Probao sam koristiti i plastične kapisle ali one su svako malo ispadale.
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Reci lijevaš li isto sam zrna od olova? Ako da reci koju leguru olova koristiš. Moja ekipa se sprema početi sa lijevanjem zrna u .357 Mag i 9 mm Para pa skupljaju informacija.smola wrote:kaj to onda sabiješ u čašicu ? , kad prvu opališ kaj se ostale ne rastrsu od eksplozije ?
Ja trentuno lijevam kugle iz čistog olova
ljevam ,38,357,44,45, olovo koje koristim su uglavnom stare cijevi u koje dodajem štamparsko olovo (linotype) da bi dobilo na tvrdoči.
moja sva ekipa lijeva , ali oni su veliki teoretičari pa rade točne omjere mekanog olova i antimona itd.,itd.
po svim rezultatima moja zrna koja su mješana( pi puta oko) nisu ništa lošija od njihovih.ako očeš točne omjere mogu ti u četvrtak
na streljani saznati koji su to.inače ljevam nešto više od 10000 komada godišnje.
moja sva ekipa lijeva , ali oni su veliki teoretičari pa rade točne omjere mekanog olova i antimona itd.,itd.
po svim rezultatima moja zrna koja su mješana( pi puta oko) nisu ništa lošija od njihovih.ako očeš točne omjere mogu ti u četvrtak
na streljani saznati koji su to.inače ljevam nešto više od 10000 komada godišnje.
-
Krieghetzer
- Razvodnik

hvala nema potrebe. Ekipa je pokupila neke "recepte" sa neta.
a što se tiče lijevanja tu sam početnik -za sada sam izlio 100-ak koamda.
Imam Lymanove kalupe u kalibru .457
a što se tiče lijevanja tu sam početnik -za sada sam izlio 100-ak koamda.
Imam Lymanove kalupe u kalibru .457
- Armalite Kid
- Banned
Na glavicama šibica se ne nalazi fosfor kako misli 99% ljudi, nego smjesa kalijevog klorata sa još nekim sranjima.
Fosfor se nalazi na površini za paljenje, ono smeđe zajedno sa staklom u prahu.
Jel ti detonira ta smjesa od običnih šibica ?
Inače bi se za to morala koristit smjesa sa šibica tipa "strike anywhere" iliti one Ranger.
Ako trebaš još exploziva "rastavi" (izvadi prah) one 6mm metke za emgejac, ti su kao stvoreni za punjenje detonatorskih kapisli.Ili se čak sam 6mm metak može koristit
Fosfor se nalazi na površini za paljenje, ono smeđe zajedno sa staklom u prahu.
Jel ti detonira ta smjesa od običnih šibica ?
Inače bi se za to morala koristit smjesa sa šibica tipa "strike anywhere" iliti one Ranger.
Ako trebaš još exploziva "rastavi" (izvadi prah) one 6mm metke za emgejac, ti su kao stvoreni za punjenje detonatorskih kapisli.Ili se čak sam 6mm metak može koristit
magisches schwein
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Smjesu koju sam do sada koristio je sa običnih šibica i detonira bez problema