Čekanje na nabavnu dozvolu
Čekanje na nabavnu dozvolu
Zanima me koliko dugo se čeka na nabavnu dozvolu ako već imate dozvolu za držanje i 1 komad oružja. Naime imam pištolj PHP i dozvolu, ali bih nabavio još jedan, pa me zanima koliko moram čekat na nabavnu dozvolu. Hvala.
Re: Čekanje na nabavnu dozvolu
To da vec imate nesto od oruzja vam nece skratiti vrijeme cekanje druge dozvole, jer ce vam opet dolazit u provjeru (osim ako nije unutar 6 mj od zadnje provjere?). Ceka se od mjesec dana pa do 2 mjeseca, ovisi u kako kojoj PP, a i to vrijeme se moze skratit ili produzit. 
Koji ste razlog naveli za drugi komad i kojeg je kalibra drugi komad?
Kakve to ima veze sa cekanjem?insensate wrote:Koji ste razlog naveli za drugi komad i kojeg je kalibra drugi komad?
Naravno da postojiinsensate wrote:nema, ali postoji šansa da ne dobijete nabavnu.
Nisam još ništa naveo, pitam informativno. Namjeravam se učlaniti u neki od streljačkih klubova, pa ću onda vidjet, uglavnom bit će nešto 9x19 Češka zbrojevka ili tako nešto.
Postoji catch22.. naime ukoliko nisi clan nekog kluba tesko ces ici na natjecanja, a bez natjecanja nemozes dobiti potvrdu da si aktivni strelac.
E sada to je za nabavnu dozvolu za nabavku oruzja radi aktivnog bavljenja sportom. Za lovacke potrebe ili smo obrane su druga pravila igre.
Pozdrav
E sada to je za nabavnu dozvolu za nabavku oruzja radi aktivnog bavljenja sportom. Za lovacke potrebe ili smo obrane su druga pravila igre.
Pozdrav
Imao sam crvenu zastavu 7,65mm ( i još je imam ) i dozvolu za držanje istoga. Prije godinu dana zatražio zahtjev od PP Zag. za odobrenje kupovine još jednog pištolja u kalibru dugi devet. Razlog naveo , volim oružje i volim otići na streljanu pucati. Čekao 1 mj. na postupak odobrenja (provjera doma, klasika) i odobreno.