Kalibar 36!!!!

Problemi sa postovima, slikama, korisničkim računima...
Post Reply
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Kalibar 36!!!!

Post by PUNISHER1987 » 24 Nov 2011, 23:03

Može li mi netko opisati kakav je to kalibar i za koju divljač bi se mogao koristiti??

Ima li netko od članova ovog foruma iskustva s tim kalibrom??

Naime vidio sam prelijepu kombinirku 36 / 22lr pa bi je možda uskoro mogao i udomiti!!

Pozzzz
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Re: Kalibar 36!!!!

Post by IgyBoy » 24 Nov 2011, 23:17

Lijep i lagan kalibar ali mogao bi imati problem pri nabavci municije. Pogledaj da li ima u obliznjim trgovinama pa onda odluci, vjerojatno ima ali od jednog proizvodjaca. Jako rijedak je, ali se uspjesno njim lovi (zec, fazan), a posto ima oko 12 g sacme u 36/70 lako dodjes do spoznaje da vjestina pucanja itetako igra ulogu u odstrelu divljaci. Vjezba i pucanje i nece ti ni trebati jaci kalibar kad se naucis, a niti 2 sus :A25:

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Re: Kalibar 36!!!!

Post by ruger357 » 24 Nov 2011, 23:21

najmanji sačmeni kalibar;baš ga i nebi koristio za lov sitne divljači jer je mala gramaža sačme i uski posip i jednostavno nije to to. probal sam loviti s njim i nije nemoguće na manjim udaljenostima,kad ti pas ferma divljač pa se fazan digne na metar daljine daš mu malo fore pa pa glavi,šus u telo nosi,samo perje pada..krupne sačme nema za to,do 3mm ,mada se rade i kugle u tom kalibru. treba discipliniranost za lov manjim kalibrima od 20 i ima dosta ranjavanja tak da ako kaniš tim lovit sitnu divljač ne isplati se..ali lepa igračka je.

Post Reply